27.1.16

ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ Α.ΑΙΓΑΙΟ - Η ΣΕΝΓΚΕΝ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ Βίντεο-σοκ: Τουρκική επιχείρηση υποδοχής λάθρο σε ακτή της Λέσβου!του Γιάννη Πετρίδη
Βίντεο-σοκ καταγράφει τουρκική επιχείρηση μεταφοράς λαθρομεταναστών στην Λέσβο, όπου στην ακτή του ελληνικού νησιού, τους αναμένουν Τούρκοι και μάλιστα Τούρκοι με τζιπ με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας!
Στην παραλία αναμένει τους λαθρομετανάστες ολόκληρη ομάδα Τούρκων (ένας στην υποδοχή, άλλος στο τζιπ και άλλος τραβά το βίντεο!

Ο Τούρκος φαίνεται καθαρά στο βίντεο είναι αυτός που οδηγεί το φουσκωτό και όλα τελειώνουν «χαλαρά» με τις ελληνικές αρχές (ο Θεός να τις κάνει αρχές δηλαδή)  να είναι εξαφανισμένες, όπως προβλέπεται άλλωστε…
Για το θέμα των μέτρων αποτροπής/πρόληψης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα δεν τίθεται καν θέμα αφού τα σύνορα είναι διάπλατα ανοικτά για όποιον θέλει να έρθει, όποτε το θελήσει και με όποιο τρόπο.
Δεν είναι ανάγκη καν να το σχολιάσουμε αφού η «χώρα» είναι παραδομένη κυριολεκτικά στους Τούρκους διακινητές, και στην τουρκική Ακτοφυλακή βάσει συγκεκριμένης πολιτικής γραμμής.
Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο θέαμα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά παγκόσμια. Καμία χώρα στην ιστορία δεν έχει βιώσει τέτοια απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που το συγκεκριμένο φουσκωτό δεν είναι ένα αλλά 100 μαζί και αντί λαθρομεταναστών υπάρχουν τουρκικές ειδικές δυνάμεις.
Η απάντηση είναι προφανής αλλά ταυτόχρονα και απογοητευτική για την πλήρη διάλυση που επικρατεί στα θαλάσσια σύνορα του Α. Αιγαίου όσο και αν κάποιοι διατείνονται ότι στη «θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα».
Bέβαια, η ευθύνη είναι-ως συνήθως-διακομματική: Το Δουβλίνο ΙΙ και τα όσα απίστευτα προβλέπει για την περισυλλογή, περίθαλψη και υποχρεωτική φιλοξενία στο κράτος υποδοχής και μόνο, όποιων συλληφθούν χωρίς άδεια εισόδου εντός του χώρου κυριαρχίας ενός κράτους μέλους, το υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...
Απογοήτευση όμως προκαλεί και το γεγονός ότι το κόστος της λαθρομετανάστευσης έχει ανέλθει στα 300 εκατ. € τον τελευταίο χρόνο χρήματα που δίνει ο Έλληνας φορολογούμενος τη στιγμή που ο ίδιος εκλιπαρεί για λίγα  δωρεάν φρούτα στον Κολωνό.

pronews