20.1.16

"Ξεσπίτωμα" στρατιωτικών για να στεγαστούν μετανάστες και μέλη ΜΚΟ στη Μυτιλήνη


Να "σπιτώσουν" τους μετανάστες στη Βουλή, αν θέλουν να το παίξουν "ευαίσθητοι"! Η ευαισθησία τους πάει "περίπατο"  ξεσπιτώνοντας χειμωνιάτικα τους στρατιωτικούς για να βάλουν εκεί τους λάθρο και τους λιποτάκτες από τη Συρία.
Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο!!! JUAN


Στρατιωτικοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ,λόγω υπερσυγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Έγινε κι αυτό και πριν βιαστούν κάποιοι να κατηγορήσουν αμέσως τους στρατιωτικούς για “ρατσιστική συμπεριφορά”, καλό είναι να διαβάσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.


Στο 296 ΤΕ στη Μόρια της Μυτιλήνης ,με έξοδα του ΓΕΣ και προσωπική εργασία των στρατιωτικών που υπηρετούσαν και υπηρετούν στην μονάδα κατασκευάστηκαν οικίες στις οποίες κατοικούσαν στελέχη και οι οικογένειές τους. Στα 10 διαμορφωμένα σε κατοικίες κτίρια στεγάζονταν οικογένειες με παιδιά.

Ακριβώς δίπλα στις κατοικίες αυτές άρχισαν να στοιβάζονται μετανάστες και πρόσφυγες . Και πολύ γρήγορα η κατάσταση έγινε αφόρητη για τις οικογένειες των στρατιωτικών που ζούσαν εκεί. 

Η “λύση” που επιλέχθηκε από το ΓΕΣ ήταν να αποσπαστούν κάποια από τα στελέχη να αποσπαστούν σε άλλες τοποθεσίες του νησιού και σε άλλα να τους πληρώσει τα ενοίκια κάποιων μηνών ώστε να φύγουν από τα σπίτια τους . Και οι δύο λύσεις ταλαιπωρούν τις οικογένειες οι οποίες γνωρίζουν ότι αν αποχωρήσουν δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν αφού τα κτίρια κατοικίες θα παραχωρηθούν σε μετανάστες και σε μέλη ΜΚΟ.

Την ανθρωπιά τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες οι στρατιωτικοί μας την δείχνουν κάθε μέρα και εν ώρα υπηρεσίας. Τα παραδείγματα άπειρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ξεσπιτώνουμε!!! 

Δεν υπήρχε άλλη λύση που δεν θα άγγιζε αυτές τις 10 οικογένειες στελεχών; Οι οποίες προφανώς οικονομικά δεν αντέχουν ούτε καν τα έξοδα της μετακόμισης.

onalert