12.1.16

Θεσσαλονίκη: Απατεώνας πλούτιζε με τον "πόνο" των άλλων!Συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά οκτώ (8) περιπτώσεις

Συνελήφθη χθες (11-01-2016) το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.


Ειδικότερα, έπειτα από σχετική καταγγελία, ότι άγνωστος άνδρας εξαπατούσε πολίτες που αναζητούσαν εργασία, αναρτώντας ψευδείς αγγελίες σε εφημερίδες και το διαδίκτυο και αποσπώντας χρηματικά ποσά, ταυτοποιήθηκε ως δράστης,  ο παραπάνω 59χρονος.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία ο ανωτέρω, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει προσωπικά έγγραφα και χρηματικά ποσά, που είχε αφήσει σε προσυμφωνημένο σημείο ζεύγος ημεδαπών με σκοπό την εύρεση εργασίας.
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 59χρονος, το τελευταίο δίμηνο, είχε εξαπατήσει τρεις (3) ακόμη πολίτες με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ενώ είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει άλλους τρεις (3) τουλάχιστον.

Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για την τέλεση των παράνομων δραστηριοτήτων του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα και τηλέφωνα και πλήθος αντιγράφων προσωπικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 59χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.