20.1.16

Απόφαση-σταθμός για τους κληρωτούς και τις οικογένειές τους


«Πριν λίγους μήνες όταν ο αδερφός μου υπηρετούσε στην ΑΣΔΕΝ, θέλαμε να κάνουμε κάποιες αγορές από τα Στρατιωτικά Πρατήρια… δυστυχώς τότε όπως μας ενημέρωσαν μέσω τηλεφώνου δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε οπλίτες θητείας για αγορές…
»Σκεφτήκαμε λοιπόν να στείλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες μια πρόταση μέσω του αδερφού μου που ήταν ήδη Στρατιώτης, να επιτρέπεται η είσοδος για αγορές στα Στρατιωτικά Σούπερ Μάρκετ (με απλά λόγια γιατί κάποιοι μπορεί να μην γνωρίζουν και την ύπαρξη τους) και για τους Στρατιώτες, λόγω και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας.

»Πέρασε ένα μικρό διάστημα και η απόφαση στην πρόταση που είχε καταθέσει ο αδερφός μου, πήρε έγκριση τελικά.
»Μέσα στην ασφυκτική οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, η είσοδος για αγορές στα Στρατιωτικά πρατήρια και από Οπλίτες θητείας είναι κάτι πολύ σημαντικό, αφού τα προϊόντα Σούπερ Μάρκετ είναι σε πολύ καλύτερες τιμές από αυτές τις ελεύθερης αγοράς και έτσι υπάρχει ένα σημαντικό κέρδος για την οικογένεια του Στρατιώτη».
Η απόφαση:
Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν της από 14 Οκτωβρίου 2015 πρόταση-ιδέα που είχατε υποβάλλει με θέμα “Στρατιώτες και Στρατιωτικά Πρατήρια”, αποφασίστηκε σύμφωνα με τη Φ.449.4/1/765604/Σ.58/19 Ιαν 16/ΓΕΣ/ΔΕΜ/4ο/β ότι επιτρέπεται η είσοδος στα ΣΠ-ΕΚΕΜΣ των οπλιτών θητείας με την επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας και με δυνατότητα να συνοδεύονται από μέλη οικογενειών τους (α’ βαθμού συγγενείας).
Σας ευχαριστούμε για την υποβολή της Π-Ι και την ανάδειξη του θέματος στην Υπηρεσία.
Ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρότασης
Νίκος. Κ. και Γιάννης. Κ.
ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Προφανώς εκφράζουμε κι εμείς την ικανοποίησή μας για την αποδοχή και τα συγχαρητήρια σε όσους το πρότειναν υπηρεσιακά και σε όσους το ενέκριναν. Είναι σημαντικό, διότι τα χρήματα που δαπανούν οι οικογένειες για να υπηρετήσουν τα παιδιά τους την πατρίδα, είναι δυσανάλογα πολλά σε σχέση με το φιάσκο του «μισθού» του φαντάρου. Ευχαριστούμε τα παιδιά που μας το έστειλαν.

defence-point