13.1.16

Απόστολος Τζιτζικώστας: "Θα είμαι στο πλευρό του Κυριάκου για να απαλλάξουμε τη χώρα από αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση "



"Μαζί με τον Κυριάκο θα απαλλάξουμε τον κόσμο από αυτήν την αναξιόπιστη κυβέρνηση" δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξερχόμενος από την συνάντησή του με τον Κ.Μητσοτάκη με τον οποίο επί 3 ώρες συζητούσαν στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.



Ο περιφερειάρχης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για την φημολογία για την αντιπροεδρία της ΝΔ.
Τόνισε ότι "θα σταθεί στο πλευρό του Κυρ. Μητσοτάκη στην προσπάθεια που ανέλαβε" και ότι "είχε μια διεξοδική συζήτηση μαζί του για τις αλλαγές στη ΝΔ την επόμενη ημέρα ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος."
Ο Απ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε εκ νέου τους 400.000 νεοδημοκράτες που ψήφισαν για την ανάδειξη προέδρου, και δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Αν υπάρχει ένα πράγμα βέβαιο είναι ότι η ΝΔ γυρίζει σελίδα για να μπορέσουμε σύντομα να απαλλάξουμε τη χώρα από αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση»
Η Ντ.Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντηση με τον αδελφό της και νέο πρόεδρο της ΝΔ, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην εκλογή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα κάνω ό,τι μου πει ο Κυριάκος δεν πρόκειται να διεκδικήσω τίποτα».
«Δήλωσα μεν ότι το αίμα νερό δεν γίνεται αλλά ό,τι και να έκανα, θα δεχόμουν κριτική, γι' αυτό δεν βγήκα μπροστά».
Στο περιβόητο ζήτημα που προέκυψε για την φερόμενη υποστήριξή της στον Ε.Μεϊμαράκη σχολίασε: «Με τον Βαγγέλη ξεκινήσαμε μαζί, πορευτήκαμε μαζί, δώσαμε μαζί τη μάχη για τις εθνικές εκλογές και τον εκτιμώ. Δεν είπα ότι στηρίζω τον Μεϊμαράκη, είπα ότι βλέπω νικητή τον Μεϊμαράκη. Αυτό παρεξηγήθηκε. Όπως εκτιμώ επίσης ότι είναι άδικο για τον Μεϊμαράκη που τον κατηγόρησαν ότι θα συγκυβερνήσει με τον Τσίπρα».
«Ο Κυριάκος έκανε μια πολύ καλή προεκλογική εκστρατεία. Δεν μάσησε τα λόγια του. Έχει την αντίληψη του νέου, όχι ηλικιακά, αλλά του νέου προς την πολιτική. Αυτός που λέει "τέλος ο λαϊκισμός" είναι στρατηγική του. Ο κόσμος της ΝΔ ήθελε τη στροφή προς το κέντρο κι αυτό ήταν η πρώτη νίκη του κόμματος».
Για τον Άδωνι είπε: «Με τον Άδωνι έχουμε πολλές διαφορές. Όμως ο Άδωνις αισθάνεται δεξιός, εμείς κεντρώοι. Μαζί κάνουμε την Κεντροδεξιά».

pronews