28.1.16

Τουρκικά μαχητικά πάνω από ελληνικό έδαφος πριν από λίγο - Επιχείρησαν αναχαίτιση του Ε/Π του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου;


48 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΑΜ ΜΟΣΕ ΓΙΑΛΟΝ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ISIS 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Μοσέ Γιαλόν για τις καταφανείς σχέσεις της Τουρκίας με το ISIS  η Άγκυρα αφού πρώτα εξέφρασε την δυσαρέσκειά της με σειρά δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο (που αποτελεί φερέφωνο της κυβέρνησης Νταβούτογλου-Ερντογάν) και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων προχώρησε σήμερα σε προκλητική ενέργεια κατά της εθνικής κυριαρχίας πραγματοποιώντας υπέρπτηση στην νήσο Καλόλιμνο και ενώ λίγο νωρίτερα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμενος έριχνε στεφάνι στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων αξιωματικών της νύχτας των Ιμίων
 
Ο Πάνος Καμμένος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα Ιμια και έριξε στη θάλασσα στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell 212 και έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο «ΠΝ 21» κατέπεσε στα Ίμια την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου του 1996.
Μάλιστα, συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ανάρτησε στο Twitter και σχετικές φωτογραφίες γράφοντας «Τιμή και Δόξα στους Ήρωες. ΑΘΑΝΑΤΟΙ».
Παραμένει ερώτημα εάν το τουρκικό ζεύγος μαχητικών επιχείρησε να αναχαιτίσει το ελικοπτερο του ΥΕΘΑ, αλλά δεν το πρόλαβε διότι προφανώς δεν γνώριζαν την ακριβή ώρα πτήσης του.
Ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 10:45 και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν Ν. Καλολίμνου σε ύψος 26.000 ποδών. Τα εν λόγω αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:46 και αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
 
Για πρώτη φορά - και μάλιστα από ελληνικού εδάφους-  το Ισραήλ προ δύο ημερών προχώρησε σε ευθεία καταγγελία ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί την τρομοκρατία των τζιχαντιστών.
 
Την καταγγελία, ανάλογη της οποίας έχει κάνει ευθέως και η Ρωσία, έκανε ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κ Μοσέ Γιαλόν, σε κοινές δηλώσεις του με τον Υπουργό Άμυνας κ Πανο Καμμενο με τον οποίο είχε συνάντηση και συνομιλίες στο Υπ. Αμυνας.
 
Μάλιστα ο κ. Γιαλόν προχώρησε ένα βήμα ακόμα τονίζοντας ότι το Ισραήλ έχει στοιχεία ότι η Αγκυρα χρηματοδοτεί  την τρομοκρατία των τζιχαντιστών. 
 
Με οργή υποδέχθηκε η Άγκυρα τις δηλώσεις του Ισραηλινού ΥΠΑΜ Μοσέ Γιαλόν αναφορικά με τις σχέσεις της Τουρκίας με το ISIS και τις οποίες τις ανέδειξε το pronews.gr.
 
Ο τουρκικός Τύπος ο οποίος κατά κανόνα αποτελεί το φερέφωνο της κυβέρνησης Ερντογάν-Νταβούτογλου αναφέρει το κλίμα δυσφορίας που επικρατεί από τις δηλώσεις, δίνοντας έμφαση στο ''κατηγορώ'' του Μοσέ Γιαλόν για την στήριξη και την χρηματοδότηση που παρέχει η Τουρκία στους τζιχαντιστές του ''Ισλαμικού Κράτους'' ( ISIS/ISIL). 
 
Έτσι σήμερα δεν αποτέλεσε αιφνιδιασμό η κίνηση της Άγκυαρας να προβεί σε παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα δυσφορίας προς την ελληνική πλευρά για το γεγονός ότι οι δηλώσεις του Ισραηλινού ΥΠΑΜ έγιναν από ελληνικό έδαφος.
 
Πλέον οι σχέσεις της Άγκυρας με την ισλαμική τρομοκρατία δεν μπορούν να καλυφθούν.
 
pronews