15.1.16

"Δώστε γρήγορα τα 3 δις στη Τουρκία"! Ο προκλητικός Ντάϊσεμπλουμ μοοιράζει λεφτά στην Άγκυρα!


Χωρίς ντροπή καμία ο Ντάϊσμπλουμ δηλώνει δημοσίως την αγωνία του ,για τα 3 δις που έταξαν οι Ευρωπαίοι στους Τούρκους για να …βοηθήσουν στο προσφυγικό! Τρία παιδιά πνίγηκαν σήμερα στο Αγαθονήσι. Παιδί και…δις για την Τουρκία.

Χωρίς ντροπή καμία ο Ολλανδός με τη περίεργη κόμμωση σπεύδει να ανοίξει το ευρωπαϊκό πορτοφόλι και να δώσει 3 δις στους Τούρκους που δεν έχουν ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Τι είπε ο Ντάϊσενμπλουμ σύμφωνα με το ΑΠΕ:Η EE πρέπει να φθάσει γρήγορα σε μια οριστική συμφωνία για τη χρηματοδότηση των 3 δισ. ευρώ προκειμένου η Τουρκία να βοηθηθεί να ανακόψει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Η χορήγηση 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και στην Άγκυρα με σκοπό να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


“Πρόκειται να εστιάσω στην προσπάθεια να δημιουργηθεί το ταμείο και να έχουμε μια συμφωνία για τα 3 δισ. που χρειαζόμαστε”, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ στους δημοσιογράφους πριν από μία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.


Αξιωματούχοι δήλωσαν χθες πως η Ιταλία εμποδίζει μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση του ταμείου. Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως θα ακούσει τι έχει να πει για το θέμα αυτό ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Κάρλο Πάντοαν στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών.


Η Γερμανία -που είναι ο κύριος υποστηρικτής της συμφωνίας με την Τουρκία μετά την υποδοχή περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων το 2015- τάσσεται υπέρ της αύξησης του ποσού των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ που υποσχέθηκε αρχικά η ΕΕ να χορηγήσει στην Τουρκία, ωστόσο ο Ντάισελμπλουμ υποβάθμισε αυτές τις προσδοκίες.


“Δεν φαίνεται να υπάρχει πολύ νόημα να μιλάμε για περισσότερα χρήματα. Ας δημιουργήσουμε πρώτα το ταμείο των τριών δισεκατομμυρίων”, είπε.


Η Τουρκία, από τις κύριες χώρες διέλευσης των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην ΕΕ, φιλοξενεί τώρα περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους έχουν φύγει για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη γειτονική Συρία. 


onalert


-Μπορεί ο Ολανδός με την περίεργη κόμμωση να έχει τους ...λόγους του που συμπαθεί τους τούρκους!
JUAN