10.12.15

Σφαγή Τούρκων στην βόρεια Συρία από τα συριακά και ρωσικά στρατεύματα - Πολύ σκληρές εικόνες(vid, φωτο)


ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

του Βασίλη Καπούλα
Σε ένα απέραντο νεκροταφείο Τούρκων και Τουρκομάνων (η τουρκική μειονότητα της Συρίας) έχει μετατραπεί η βόρεια Συρία όπως θα δείτε σε εικόνες και σε δύο τουλάχιστον σκληρά βίντεο. Στην ευρύτερη περιοχή της Λαττάκεια κυριολεκτικά τα χωράφια και τα κτίρια έχουν γεμίσει με πτώματα Τούρκων εθελοντών και Τουρκομάνων.
 
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 3.000 έχουν χάσει την ζωή τους απο την περασμένη εβδομάδα στις συγκρούσεις με τα συριακά στρατεύματα και τις ρωσικές μονάδες που τα επικουρούν.
 
Την ίδια στιγμή η Χεζμπολάχ σε βίντεο που θα δείτε έστησε ενέδρα θανάτου στον διοικητή της Al-Nusra, "Abu Firas Jubbi", στο Qalamoun και τον σκότωσε μαζί με άλλους ισλαμιστές.
 
Ταυτοχρόνως, η ρωσική Αεροπορία μετά από συμφωνία των κυβερνήσεων Μόσχας και Βυρηττού, σφυροκοπεί για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τους ισλαμιστές της Harakat Ahrar Al-Sham, “Jabhat Al-Nusra” και ISIS μέσα στην περιοχή Beqa’a στον ανατολικό Λίβανο.
 
Στόχοι ήταν τα δίκτυα των Jaroud ‘Arsal, Ras Ba’albak, Nahle τα οποία τροφοδοτούνταν με ισλαμιστές από την Jabhat Al-Nusra, ISIS και Harakat Ahrar Al-Sham. Ουσιαστικά η Ρωσία αντιμετωπίζει ως ενιαίο μέτωπο τις Συρία-Λίβανο και Ιράκ
 
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην Χομς και στα γύρω χωριά που απελευθερώθηκαν από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Χριστιανών κατοίκων του απελευθερωμένου χωριού al-Muzinah στη Χομς που ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.
 
Embedded image permalink
 
 
Περίπου 40.000 σιίτες Ιρακινοί-Ιρανοί-Αφγανοί εντάχθηκαν στις τάξεις του συριακού Στρατού μαζί με αρκετούς σουνίτες ενώ Ρώσοι πεζοναύτες απελευθερώνουν συνέχεια τα χωριά και τις πόλεις σε Χομς και Παλμύρα όπου απέχουν μόλις 4 χλμ.
 
Η τρίτη φάση των χερσαίων επιχειρήσεων έχει ξεκινήσει. Σκοπός είναι να αποκοπούν οι ισλαμιστικές οργανώσεις Harakat Ahrar Al-Sham, Jabhat al-Nusra, Jaysh al-Islam, Harakat Nouriddeen al-Zinki και Liwaa Suqour al-Sham από την πρωταρχική οδό ανεφοδιασμού τους κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Χαλέπι-Δαμασκός Μ5 που οδηγεί στην επαρχιακή πρωτεύσουσα του Χαλεπίου.
Ο συριακός Στρατός με τους συμμάχους του προελαύνει σε όλα τα μέτωπα, για πρώτη φορά επιτηρεί τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, στη νοτιοδυτική Συρία ελέγχει πλέον το Tel Hadar το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Ισραήλ, ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Daraa και σφραγίζει τα σύνορα με Ιορδανία ελέχγοντας τη ροή όπλων και ισλαμιστών.
 
Για το λόγο αυτό ισχυρές δυνάμεις πυροβολικού μαζί με επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24 σφυροκοπούν τις πειροχές Burnah, ICARDA, Khan Touman, Al-Zorba, Al-Qarassi.
 
Aν το πετύχουν τότε θα ξεκινήσει η τέταρτη φάση των επιχειρήσεων, η είσοδος στην Ιντλίμπ...
 
Ταυτόχρονα, ο συριακός στρατός ετοιμάζεται πλέον να περικυκλώσει τους ισλαμιστές στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Marj Al-Sultan που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας και το ελέγχουν για περισσότερα από δύο χρόνια.
Αναλυτικά, ο συριακός Στρατός σφραγίζει τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας μετά τη μεγάλη επίθεση στα Κουρδικά βουνά Jabal Al-Akrad στη βορειοανατολική Λαττάκεια καταλαμβάνοντας ακόμη ένα λόφο από τους ισλαμιστές της Jabhat Al-Nusra και του FSA ενώ ελέγχει το Ruweisat Al-Yaqoubar το οποίο βρίσκεται κοντά στην Al-Ziyara και τους στρατηγικόυς λόφους Tal Harisha και Tal Syriatel το οποίο "βλέπει" στο χωριό Ateera κοντά στη "φωλιά" των ισλαμιστών Al-Rabiyah.
 
Μετά από 90 λεπτά άγριου σφυροκόπηματος με ΤΟS-1, Mil Mi-24 το χωριό κατελήφθη.
 
Αυτή ήταν οδυνηρή ήττα για τους ισλαμιστές καθώς μετά  το Ateera, το Rabiyah είναι ευάλωτο σε επίθεση του συριακού Στρατού που περικυκλώνει τα βουνά Zahiyah.
 
Ταυτόχρονα, διέλυσαν τις αμυντικές γραμμές των ισλαμιστών και κατέλαβαν και το Beit Fares, ελέγχοντας επιπλέον 300 τ.χλμ εδάφους ενώ τους χωρίζει μόνο 10 χλμ από τα τουρκικά σύνορα.
 
Ένας από τους επόμενος στόχους είναι να εκκαθαρίσουν τον αυτοκινητόδρομο Δαμασκός-Χομς μερικά σημεία του οποίου είναι υπό τον έλεγχο της Jaysh Al-Islam κοντά στην πόλη της Harasta.
 
Οι σύμμαχοι του συριακού Στρατού είναι μέσα στο βεληνεκές των ρουκετών και πυραύλων της Jaysh Al-Islam καθώς ελέγχουν ακόμη το στρατηγικό λόφο στο χωριό Tal Rayhan στην ανατολική Ghouta.
 
Ο συριακός Στρατός κατέλαβε αρκετά σημεία μεταξύ του σχολείου Nour Al-Sham στη Harasta και της πόλης Douma σκοτώντοντας πάνω από 15 ισλαμιστές του Jaysh Al-Islam.
 
Στην Daraa ο συριακός Στρατός κατέλαβε αρκετά σημεία μέσα στην πόλη και πλέον βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα σύνορα με την Ιορδανία και συγκεκριμένα με το πέρασμα Al-Jamrak ενώ απέκτησε τον πλήρη έλεγχο στην περιοχή al-Manshiyah και επεκτάθηκε νότια κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου M5-Highway ελέγχοντας πολλά τετράγωνα στην Daraa al-Balad.
 
Οι ισλαμιστές ελέγχουν ακόμη  δύο μεγάλα συνοριακά περάσματα με την Ιορδανία, το Nassib (κατελήφθη τον Απρίλιο του, 2015) και τη Daraa (τον Οκτώβριο του 2013) αλλά ο συριακός Στρατός κατάφερε να μπει στη στρατηγική πόλη Sheikh Meskin.
 
Όπως σας ενημερώσαμε χτες και θα δείτε και σε βίντεο, από τη Χομς οι ισλαμιστές του FSA και της Jabhat Al-Nusra έφυγαν με 14 λεωφορεία με κατεύθυνση την Ιντλίμπ ενώ γιατροί των Η.Ε πήγαν στην περιοχή Al-Wa’er για να φροντίσουν τους τραυματισμένους ισλαμιστές.
 
Aλλά και στο Χαλέπι οι ισλαμιστές είναι σε δεινή θέση καθώς η Χεζμπολάχ με τον συριακό Στρατό τους σπρώχνει προς τον αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Δαμασκό M-5.
 
Σφοδρές μάχες γίνονται στις πόλεις Barqoum και Al-Zorba, κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου με τους ισλαμιστές της Jabhat Al-Nusra, Harakat Ahrar Al-Sham, Harakat Nouriddeen Al-Zinki.
 
Η τρομοκρατική οργάνωωση Jabhat Al-Nusra, το πρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία, απηύθυνε έκκληση στην ισλαμιστική οργάνωση "Jund Al-Aqsa" (η κύρια δύναμή της βίσκεται στη Χάμα) για άμεση ενίσχυση απέναντι στους σιίτες επειδή είναι στα πρόθυρα ολικής κατάρρευσης.
 
Οι ισλαμιστές εξαγριωμένοι φεύγουν από τη Χομς..
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
40.000 επιπλέον Σιίτες στάλθηκαν στη Συρία
 
Embedded image permalink
 
 
AGS-17 και Type 87 για τον Συριακό Στρατό
 
Embedded image permalink
 
RPO-A Shmel και PK MG
 
Embedded image permalink
 
Στο δάσος δίπλα στα σύνορα με Τουρκία έφτασε ο συριακός Στρατός.
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
 
 


 pronews