26.12.15

Βίντεο: Η Ρωσική Αεροπορία ξερίζωσε την Jaysh al-Islam - Νεκροί 19 διοικητές - Βομβαρδίστηκε τουρκικό κομβόι - Η πρόοδος του συριακού Στρατού σε χάρτες (φωτό)


Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΤΗΡΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΡΑΚ - ΕΝΤΟΠΙΣΕ 12.000 ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ

Η Ρωσική Αεροπορία ξεκλήρισε την ισλαμιστική οργάνωση Jaysh al-Islam καθώς ο Zahran Aloush σκοτώθηκε μαζί με 13 διοικητές της και 6 διοικητές των οργανώσεων Ahrar ash-Sham και Faylaq al-Rahman κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στο αρχηγείο τους στη Δαμασκό, στην περιοχή Utaya βόρεια της αεροπορικής βάσης Marj al-Sultan ενώ σε χάρτες και βίντεο που θα δείτε drone επιτηρούν τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ με τη Ρωσία να ετοιμάζεται να βομβαρδίσει και εκεί!
 
Μαζί σκοτώθηκε και ο Abdel Nasr Shmeir, διοικητής της FaylaqSham ενώ ο Νο2 της οργάνωσης είναι σοβαρά τραυματισμένος. Επιπλέον σκοτώθηκε και ο αδερφός του Zahran Alloush's, "Mahmoud". Νέος ηγέτης της Jaysh al-Islam είναι πλέον ο Abu Hammam Bowydany.
 
Όπως θα δείτε σε εικόνες και βίντεο παρακάτω drone της Ρωσικής Αεροπορίας επιτηρούσε τις κινήσεις του όλο το 24ωρο και την κατάλληλη στιγμή βομβαρδίστηκαν.
 
Πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στην ισλαμιστική οργάνωση η οποία είχε απειλήσει με εθνοκάθαρση Σιίτες και Αλαουίτες.
 
Το 2011 ο αυτοανακηρυσσόμενος "Εμίρης", Zahran Alloush, δημιούργησε την ισλαμιστική οργάνωση Liwa al-Islam για να πολεμήσει την συριακή κυβέρνηση.
 
Αργότερα η οργάνωση αυτή μαζί με 50 άλλες οργανώσεις ενώθηκαν για να σχηματίσουν την υποστηριζόμενη από την Σαουδική Αραβία Jaish al-Islam η οποία είχε ανακοινώσει ότι μοναδικός της ηγέτης είναι ο Zahran Alloush.
 
Μετά την στρατιωτική υποχώρηση των ισλαμιστών σε όλα τα μέτωπα καθώς και μετά την ήττα τους στην βάση Marj al-Sultan, ο Alloush είχε αναγκαστεί να επιτηρεί τη νότια πτέρυγα της ανατολικής Ghouta για να επιβλέπει τις αμυντικές γραμμές των ισλαμιστών. Αυτή ήταν και η μοιραία του απόφαση.
 
"Οι άνθρωποι μας στην Ανατολική Ghouta επιβεβαίωσαν ότι ο Alloush σκοτώθηκε σε επιδρομή" ανέφεραν οι ισλαμιστές (δείτε σχετικά εδώ).
 
Η Jaysh al-Islam επιχειρούσε κυρίως στην Δαμασκό και στην ανατολική Ghouta. Η οργάνωση διεξήγαγε κοινές επιχειρήσεις με την Al-Nusra.


Η μεγαλύτερη στρατιωτική επιτυχία έχει επιτευχτεί σε Χαλέπι, Λαττάκεια και στα προάστια της Δαμασκού.
 
Στο Χαλέπι, ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του συνεχίζουν να επεκτείνουν τη ζώνη ασφαλείας γύρω απότη βάση Kwaires‬ ενώ εξελίσσεται η επίθεση νοτιοδυτικά της Ιντλίμπ.
 
Στη Λαττάκεια οι επιχειρήσεις διεξάγονται βόρεια και ανατολικά.
 
Στο Κομπάνι και νοτιοδυτικά της Χάμα σημαντικά υψώματα διασφαλίζονται.
 
Το "κλειδί" το ύψωμα Jebel Noba είναι υπό πλήρη έλεγχο.
 
Η περιοχή Kepir έχει "καθαριστεί" επό ισλαμιστές.
 
Στα προάστια της Δαμασκού, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό έλεγχο τη βάση και την περιοχή γύρω από το Marj al-Sultan ενώ οι επιδρομές συνεχίζονται και σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις ισλαμιστές δυνάμεις στις περιοχές Νashabia, Nula, Duma, Zibdin.
 
Σε όλες τις κατευθύνσεις ο συριακός Στρατός διεξάγει δρατηριότητες για να σταθεροποιήσει την κατάσταση και ετοιμάζονται για επιθετικές ενέργειες.
 
Η Ρωσική Αεροπορία έχει συμπληρώσει 5.200 επιδρομές από την αρχή της επιχείρησης στη Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου.
 
"Από τις 30 Σεπτεμβρίου, η Ρωσική Αεροπορία έχει διεξάγει 5.240 επιδρομές στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων 145 επιδρομών με βομβαρδιστηκά" είπε ο Sergei Rudskoy.
 
Η Ρωσική Αεροπορία διεξάγει επιδρομές καθημερινά σε στόχους τρομοκρατών όπως υποδρομές, διοικητικά κέντρα, στρατιωτικό εξολισμό και τρομοκράτες.
 
"Την Πέμπτη, η Ρωσική Αεροπορία χτύπησε 189 στόχους τρομοκρατών στη Συρία" είπε ο Sergei Rudskoy και συνέχισε:
 
"Tην Παρασκευή μόνο χτυπήσαμε με 189 επιδρομές φρούρια των τρομοκρατών, 142 ήταν σχεδιασμένα ενώ τα υπόλοιπα μόλιες είχαν αναγνωριστεί και εντοπιστεί" είπε ο Rudskoy.
 
Η Ρωσία αποκαλύπτει σε χάρτες που θα δείτε τις παράνομες διαδρομές πετρελαίου: Η Τουρκία παίρνει το πετρέλαιο από το ISIS από το Ιράκ μέσω του περάσματος Zakho.
 
Σε μια προσπάθεια να ξεγελάσουν τα ρωσικά μαχητικά, οι ισλαμιστές μεταμφιέζουν τα βυτιοφόρα ως συνηθισμένα φορτηγά και μετακινούν το φορτίο τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 
"Για να αποφύγουν τυχόν απώλειες από τη Ρωσική Αεροπορία, οι τρομοκράτες μετακινούν τα κομβόι βυτιοφόρων κυρίως τη νύχτα, μεταμφιεσμένα ως συνηθισμένα φορτηγά και κινούνται σε μικρές ομάδες αρκετών φορτηγών τη φορά" είπε ο Rudskoy.
 
Oι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκάλυψαν τους δρόμους λαθρεμπορίου του ISIS: πρώτα τα φορτηγά παίρνουν το συνομότερο δρόμο στο Ιράκ και από εκεί κατευθύνονται στη Τουρκία. 
 
Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές "οι τρομοκράτες αλλάζουν τις τακτικές τους και κινούνται σε νέους δρόμους λαθρεμπορίου" είπε Rudskoy.
 
"H Ρωσική Αεροπορία εντόπισε κοντά 12.000 φορτηγά με εμπόριο πετρελαίου στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ κοντά στο πέρασμα Zakho" είπε ο Sergey Rudskoy.
 
"Κατά τη διάρκεια των αναγνωριστικών πτήσεων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή Zakho υπήρχαν 11.750 βυτιοφόρα πετρελαίου και στις δύο πλευρές των συνόρων Τουρκίας-Ιράκ. 4.530 ήταν στο τουρκικό έδαφος και 7.245 στο Ιράκ" είπε ο Rudsloy
 
"Πρέπει να πω ότι το λαθρεμπόριο πετρελαίου στο Ιράκ όπως και στη Συρία περνάει μέσω αυτού του σημείου ελέγχου στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ" πρόσθεσε
 
"Η Ρωσική Αεροπορία έχει καταστρέψει 37 διυλιστήρια στη Συρία και 17 φορτηγά την τελευταία εβδομάδα" πρόσθεσε.
 
"Oι βόρειες και δυτικές διαδρομές που αποκαλύψαμε συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται. Υπάρχει βέβαια μια νέα διαδρομή που ακολουθούν οι λαθρέμποροι: Πρώτα παίρνουν το σύντομο δρόμο στο Ιράκ και μετά κατευθύνονται προς τη Τουρκία για να γλιτώσουν".
 
"Οι διαδρομές των ισλαμιστών του ISIS ξεκινούν από την Deir ez-Zor και μέσω των πόλεων της Συρίας κατευθύνονται στις Ιρακινές πόλεις, Μοσούλη και Zakho".
 
"Το κομβόι φορτηγών παίρνει τον συντομότερο δρόμο για τα σύνορα Ιράκ-Συρίας. Παόλ' αυτά η Τουρκία παραμένει ακόμη το πρωταρχικός προορισμός του λαθρεμπορίου πετρελαίου των τρομοκρατών" τόνισε.
 
"Ο αριθμός των φορτηγών στο λιμάνι Dortyol της Τουρκίας όπου παραδίδει το πετρέλαιο το ISIS είναι 920" αποκάλυψε.
 
"Τα κέρδη από το λαθρεμπόριο χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση του ISIS και οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες είναι εμπλεκόμενη στην διεθνή τρομοκρατία" είπε ο Sergei Rudskoy.
 
'Είμαστε σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση των συριακών ενόπλων δυνάμεων και με μονάδες της πατριωτικής αντιπολίτευσης. Μας παρέχουν επιπλέον πληροφορίες για νέους τρομοκρατικούς στόχους ενώ οι αποφάσεις για αεροπορικές επιδρομές λαμβάνονται μόνο μετά από περαιτέρω επιτήρηση και αναγνώριση".
 
"Έχει δημιουργηθεί ένα πολυ-επίπεδο σύστημα συλλογής πληροφοριών στη Συρία για την αξιόπιστη αναγνώριση των τρομοκρατικών στόχων" είπε ο Sergei Rudskoy
 
Aυτός είναι ο ηγέτης της Jaish Al Islam, Zahran Alloush, σκοτώθηκε σε ρωσική αεροπορική επιδρομή στην ανατολική Ghouta 
 
Embedded image permalink
 
Λίγες ώρες πριν τον θάνατο του..
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
 

 
 
 
Η τοποθεσία που κρυβόταν
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Ο Hamza Byraqdar, εκπρώσοπος της JAI σκοτώθηκε στην ίδια επιδρομή. 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Ο Abu Hammam Bowydany νέος ηγέτης της Jaysh al-Islam
 
Embedded image permalink
 
Drone της Ρωσικής Αεροπορίας επιτηρεί το πέρασμα Bab al-Hawa
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
 PRONEWS