10.12.15

Πρώτη "πολεμική" προειδοποίηση στη Τουρκία: "Απέσυρε τώρα τα στρατεύματα-εισβολής στη Μοσούλη αλλιώς θα βληθούν με πυραύλους εδάφους-εδάφους"!


ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΡΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ AL-QUD 

Οι δυνάμεις της “ταξιαρχίας Badr”, ο πιο ισχυρός και μεγάλος συνασπισμός των παραστρατιωτικών ομάδων των σιιτών στον Ιράκ, που διατηρεί άμεσες σχέσεις με το Ιράν και έχει τη στήριξη του μπαίνει μπροστά και προειδοποιεί την Τουρκία με πόλεμο αν δεν αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις με τις οποίες έχει εισβάλει στη Μοσούλη.

Η τουρκική εισβολή στη Μοσούλη είναι για εμάς το ίδιο με την κατοχή εδαφών του Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της “ταξιαρχίας Badr” Καρίμ αλ-Νουρί και συνέχισε λέγοντας πώς αν η Άγκυρα δεν αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις της από το ιρακινό έδαφος, όπως την έχει προειδοποιήσει τη Βαγδάτη τότε θα υπάρχει επίθεση εναντίον τους.
Έχουμε το δικαίωμα να απαντήσουμε και δεν αποκλείουμε κανενός είδους απάντηση μέχρι οι Τούρκοι να πάρουν το μάθημά τους", δήλωσε ο Καρίμ αλ-Νούρι και απευθυνόμενος στον Ερντογάν, όπως αναφέρουν αραβικά ΜΜΕ είπε “η αποκατάσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας είναι μια μεγάλη αυταπάτη” και “η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά την αλαζονεία της.
Σημειώνεται πώς τα μέλη του ιρακινού Κοινοβουλίου χθες αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά της τουρκικής εισβολής όποια και αν είναι αυτά. Η Βαγδάτη έχει ζητήσει τη βοήθεια τόσο της Ρωσίας όσο και του ΝΑΤΟ για τα παιχνίδια που κάνει η Άγκυρα επί των εδαφών τους.
Σύμφωνα με το Reuters αρκετοί βουλευτές πρότειναν το Ιράκ να διεξάγει σε πρώτη φάση έναν «οικονομικό πόλεμο» κατά της Τουρκίας, αλλά οι σιίτες παραστρατιωτικοί διατύπωσαν άλλη άποψη. “Εμείς λέμε ότι η στρατιωτική επιλογή εξακολουθεί να είναι πιθανή και μπορεί να εξελιχθεί μέσα στις επόμενες λίγες με επίθεση κατά των Τούρκων που έχουν εισβάλει στο Ιράκ”, σημείωσαν.
Οι δυνάμεις της “ταξιαρχίας Badr” διαθέτουν ήδη τουλάχιστον 100 πυραύλους “εδαφους – εδαφους” Scud, οι οποίοι τους παραδόθηκαν από το Ιράν, όπως και άλλα οπλικά συστήματα ικανά να εξουδετερώσουν τα τεθωρακισμένα οχήματα που έχει στείλει η Τουρκία στη Μοσούλη δήθεν για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Το σημαντικότερο όμως είναι πώς οι σιίτες πολιτοφύλακες έχουν άριστους δεσμούς με τους Ιρανούς του σώματος Αl-Qud» με τους οποίους και πολεμούν στο Ιράκ τους τζιχαντιστές. Στις μάχες κατά του ISIS έχουν εμπλακεί περισσότεροι από 20.000 Ιρανοί στρατιώτες, είτε στο Ιράκ είτε στη Συρία.
Σε περίπτωση λοιπόν που η “ταξιαρχία Badr” αποφασίσει να χτυπήσει και να εκδιώξει από τη Μοσούλη τους Τούρκους που πραγματοποίησαν εισβολή πριν από περίπου μία εβδομάδα δεν θα το κάνουν μόνοι και χωρίς σχέδιο. Θα έχουν αφενός τη στήριξη της κυβέρνησης, αλλά και του Ιράν που πλέον βρίσκεται στα “μαχαίρια” με την Άγκυρα.
Ο Ρ.Τ. Ερντογάν μη μπορώντας να ελέγξει την αλαζονεία και την έπαρση του καταφέρνει να βάζει ολοένα και περισσότερους εναντίον του με φυσικά πρώτους και καλύτερους του Ρώσους και όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει καλό τέλος.  
pronews