10.12.15

Λύσσαξαν οι Τούρκοι με την «Μέδουσα» και πλάκωσαν τις εμπλοκές στο Αιγαίο!


Λύσσαξαν οι Τούρκοι με την μεγάλη Αεροναυτική Άσκηση στο Κρητικό Πέλαγος και τις πληροφορίες που θέλουν τις επόμενες ώρες  20 Μαχητικά των Αιγυπτίων και 10 Μαχητικά της Ελλάδος με υποστήριξη ΑΣΕΠΕ των δύο Χωρών να επιχειρούν στο Τρίγωνο της «ΑΟΖ»
Οι Τούρκοι κατά την κορύφωση της Ασκήσεως περί την 12:30 έστειλαν ένα σχηματισμό αποτελούμενο από έξι (6) μαχητικά  να εισβάλει στο Ελληνικό FIR απο Βορρά …Τα δύο μαχητικά από τα έξι ήταν οπλισμένα!

Με το που πήγαν να μπούνε στο Ελληνικό FIR τα Ελληνικά μαχητικά που περιπολούσαν οπλισμένα στην Περιοχή χτύπησαν Συναγερμό και πήραν στο κυνήγι τα Οπλισμένα Τούρκικα μαχητικά !
Σε διάστημα  15 λεπτών  απο την 12:45 μέχρι την 13: 00  που αναγκάστηκαν οι Τούρκοι να αποχωρήσουν είχαμε τρεις σκληρές εμπλοκές μεταξύ οπλισμένων  Τούρκικων και Ελληνικών F-16 βόρεια των Ψαρών δυτικά και βόρεια της Λέσβου!
Την ίδια ώρα ένα Τούρκικο CN-235 πέταγε στα όρια του FIR και έκανε πως έψαχνε Ρωσικά Υποβρύχια για λογαριασμό του ΝΑΤΟ…Μετά τις εμπλοκές ειδοποιήθηκε απο το RADAR  της Σμύρνης να επιστρέψει στη Βάση του στο αεροδρόμιο του DALAMAM!
veteranos