30.12.15

Χιόνια σε Καρπενήσι Τυμφρηστό και Δομοκό - Αναμένεται να χιονίσει και μέσα στην πόλη της Λαμίας


Το έστρωσε για τα καλά από Τυμφρηστό και πάνω - Χιονίζει και προς Δομοκό - Μετά τα μεσάνυχτα θα χιονίσει και μέσα στην πόλη της Λαμίας.
Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας τις αμέσως επόμενες ώρες με τον χιονιά να κάνει την εμφάνισή του και στη Στερεά. Στο Καρπενήσι χιονίζει εδώ και μια ώρα περίπου, χωρίς ακόμη να το έχει στρώσει ακόμη.

Στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου όμως, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, αφού στη Ράχη από τον Τυμφρηστό και πάνω, μέχρι το τούνελ, το έχει στρώσει για τα καλά και τις επόμενες ώρες ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα είναι ο παγετός.
Αλυσίδες χρειάζονται επίσης τα οχήματα που κινούνται προς Κρίκελλο, προς Δομνίστα και προς Φουρνά, στη θέση "Βράχος".
Λίγο μετά τις 6:00΄ το απόγευμα άρχισε να χιονίζει και στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, από το 16ο και πάνω. Προς Μπράλο δεν χιονίζει ακόμα, αλλά υπάρχει ομίχλη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς. Η τροχαία είναι στο πόδι και οι αλατιέρες ήδη έχουν βγει στους δρόμους.
Σε ετοιμότητα και στη Λαμία
Στη Λαμία οι πρώτες νιφάδες θα πέσουν νωρίς τα ξημερώματα (01:00-02:00). Το πρωί η Λαμία θα ξυπνήσει στα λευκά, μη φανταστείτε όμως καμιά δυνατή χιονόπτωση. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι μεχρι τώρα προβλέψεις. Ωστόσο σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους έστω και το λίγο χιόνι που θα πέσει, κυρίως τις πρωινές ώρες λόγω παγετού.
Ανοιχτή από σήμερα για τους δημότες η θερμαινόμενη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στην οδό Λεωνίδου στη Λαμία.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων:
«Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.
Από σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοικτή η θερμαινόμενη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11, 2ος όροφος).
Εξάλλου, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στη τηλεφωνική γραμμή του Γραφείου Κίνησης του Δήμου Λαμιέων, 22310 22202»
lamiareport