21.12.15

B.Μεϊμαράκης - K.Μητσοτάκης: "Μάχη" στις 10 Ιανουαρίου για τις ψήφους του Α.Τζιτζικώστα -


Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΔ 

Παρά το γεγονός ότι τα επίσημα αποτελέσματα για τις εκλογές στη ΝΔ δεν έχουν ακόμη βγει (άλλη μία επιτυχία της ΚΕΦΕ), κάτι που αναμένεται περί τις 8 σήμερα το πρωί, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αυτός που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρχεται δεύτερος και τον Απόστολο Τζιτζικώστα να βρίσκεται στην τρίτη θέση και να έχει πλέον ρόλο ρυθμιστή στη συνέχεια της εκλογικής μάχης.

Οι πληροφορίες μέχρι τώρα αναφέρουν πώς ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μεταξύ 26% και 30%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας περίπου στο 20% και ο Άδωνις Γεωργιάδης κοντά στο 10%. Την κατάταξη φέρεται να έχουν αποδεχθεί και οι ίδιοι οι υποψήφιοι με τους δύο πρώτους να δηλώνουν πώς συνεχίζουν στο δεύτερο γύρο, στις 10 Ιανουαρίου του 2016.
Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης έχει δηλώσει πώς κανένας από τους υποψηφίους δεν έχει συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, το 50%, οπότε όλα δείχνουν δεύτερο γύρο.
Αν και ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω κύκλων του ότι στον δεύτερο γύρο θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ωστόσο κράτησε τα χαρτιά του κλειστά και προχώρησε τη νύχτα της Κυριακής σε μία ενωτική δήλωση, ευχαριστώντας τους 400.000 ψηφοφόρους που πήγαν στις κάλπες και έστειλαν ένα μήνυμα ότι η ΝΔ παραμένει ένα ισχυρό κόμμα.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα αναδειχθεί και ο ρόλος “κλειδί” που θα έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Το ποσοστό των ψηφοφόρων του θα κρίνει εν πολλοίς και την μάχη στον επόμενο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης. Πληροφορίες αναφέρουν πώς θα έρθει σε συζητήσεις και με τους δύο υποψηφίους που θα αναμετρηθούν στις 10 Ιανουαρίου και εν συνεχεία θα κρίνει ποιόν θα στηρίξει.
Πιο “βολικός” θεωρείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του Α. Τζιτζικώστα θεωρούνται “καραμανλικοί”, αν και το επιτελείο του Μακεδόνα πολιτικού μάλλον δύσκολα θα μπορέσει να κρύψει τη δυσαρέσκεια του για τη στάση που κράτησε ο πρώην πρωθυπουργός παραμονές των εκλογών.
Κι αυτό γιατί είναι αναμφισβήτητο πώς η στήριξη του Κώστα Καραμανλή στον Β. Μεϊμαράκη ήταν αυτή που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Φαίνεται όμως πώς δεν ήταν αρκετή για να του δώσει και τη νίκη από την πρώτη Κυριακή, ενώ κάποιοι εντός της ΝΔ ερμηνεύουν την ξεκάθαρη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού στον Β. Μεϊμαράκη ως το βασικό γεγονός αύξησης των ποσοστών του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σημειώνεται πώς τις τελευταίες ημέρες και ενώ μέσω διαρροών το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή τάσσονταν υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία επίθεση στους “καραμανλικούς” ενεργοποίησε τους ψηφοφόρους που τάσσονται στο “αντίπαλο μπλοκ” και κέρδισε τη δεύτερη θέση, ανεξάρτητα αν έχει ή δεν έχει προοπτική νίκης.
Τώρα, όσον αφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μία τελική νίκη στις 10 Ιανουαρίου δύσκολα θα τον εδραιώσει στην προεδρία της ΝΔ. Κάποιοι από τώρα λένε πώς θα παίξει το ρόλο της μεταβατικής ηγεσίας και τίποτα περισσότερο.
pronews