1.12.15

Συρία: Η μεγάλη μάχη της ελληνικής Ορθοδοξίας - 40.000 Ελληνορθόδοξοι πολεμούν τους ισλαμιστές! (vid)


ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ "ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Mετά από αιώνες "κρυφής ζωής" οι ελληνορθόδοξοι στην Συρία, αλλά και στο Ιράκ (στην Συρία μέχρι το 2011 αποτελούσαν το 8% του συνολικού πληθυσμού, κάπου 1,8 εκατομμύρια πιστοί, ενώ υπήρχαν και 400.000 καθολικοί σε ένα σύνολο 22 εκατομμυρίων Σύρων από τα οποία ένα επίσης σημαντικό ποσοστό ήταν Κούρδοι, Αρμένιοι κλπ, αναδεικνύονται σε "κλειδί" του αγώνα κατά των διαφόρων ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, με την Ρωσία να επικαλείται την ανάγκη για ασφάλειά τους ως αφορμή για την εμπλοκή της στον πόλεμο,
 
Ηδη 40.000 Ελληνορθόδοξοι πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, έχουν απώλειες σοβαρές, θρηνούν χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια και χιλιάδες αμάχους νεκρούς, αλλά είναι εκεί και δίνουν μεγάλη μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων.
 
Η μεγάλη μάχη δίνεται για την απελευθέρωση της "Κοιλάδας των Χριστιανών" καθώς ο συριακός Στρατός με την συνδρομή 20.000 Ελληνορθόδοξων Χριστιανών Σύρων και Ασσύριων πολιτοφυλάκων κατόρθωσε να περικυκλώσει την μεγάλη χριστιανική πόλη Quraytayn στην ανατολική Χομς κια ετοιμάζονται για την τελική επίθεση.
 
Οι κυβερνητικές δυνάμεις αποτελούμενες και αυτές κυρίως από Ελληνορθόδοξους Σύρους στρατιώτες έχουν καταφέρει να καταλάβουν όλα τα στρατηγικά υψώματα γύρω από την πόλη και ετοιμάζονται για την τελική επίθεση.
 
Η πόλη ήταν ο άμεσος στόχος μετά την κατάληψη της ελληνορθόδοξης Maheen την περασμένη εβδομάδα από ελληνορθόδοξες κυβερνητικές και χριστιανικές ασσυριακές δυνάμεις (Gozarto Protection Forces Sootooro), και μετά την ανακατάληψή της ολόκληρη η "Κοιλάδα των Χριστιανών" θα έχει απελευθερωθεί.
 
Οι κυβερνητικές δυνάμεις προέλασαν σταθερά προς τα δυτικά και νότια της πόλης με στόχο την περικύκλωση της πανάρχαιας-με ιστορία 2.000 ετών- χριστιανικής πόλης, την οποία την έχουν καταλάβει οι τρομοκράτες του ISIL από τις αρχές Αυγούστου.
 
Μόλις χθες ολοκληρώθηκε και η κατάληψη των τελευταίων υψωμάτων γύρω από την πόλη, ενώ οι ισλαμιστές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν ατάκτως μέσα στο κέντρο της.
 
Ο χριστιανικός πληθυσμός της περιοχής έχει υποστεί τα πάνδεινα. Οι εκτελέσεις και οι βασανισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο, και οι κάτοικοι περιμένουν την λύτρωσή τους από τον Στρατό και τους ομόθρησκους μαχητές του.
 
Αυτή την στιγμή ο συριακός Στρατός εκκαθαρίζει τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην Quraytayn, ένα έργο που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο ξαθώς οι ισλαμιστές έχουν οργανώσει πολλές συμπληρωματικές και εναλλακτικές θέσεις άμυνας. Κάθε μέτρο κερδίζεται με πολύ αίμα.
 
Η πόλη είναι μέγιστης στρατηγικής σημασίας καθώς πίσω από αυτήν αρχίζει η αχανής συριακή έρημος που φτάνει μέχρι τα βουνά του Jabal Al-Tanf, τα οποία βρίσκονται στα σύνορα με το Ιράκ.
 
Εν ολίγοις θεωρείται ότι μετά την ανακατάληψή της μπορούν να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις δυνάμεων για προέλαση μέχρι την Deir Ezzor όπου η πόλη πολιορκείται 3,5 χρόνια και η γενναία φρουρά της εφοδιάζεται από αέρος και μόνο.
 
Tην ίδια στιγμή συνεχίζεται η προέλαση του συριακού Στρατου΄βόρεια της Λατάκειας όπου με την βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας εκκαθαρίζονται όλοι οι ισλαμιστικοί τουρκομανικοί θύλακες.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συριακού Στρατού, οι συριακές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει εντελώς την στρατηγικής σημασίας πόλη Σάλμα στην περιοχή, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
«Εκκαθαρίσαμε πλήρως το ύψωμα 1122 και έχουμε περικυκλώσει εντελώς την πόλη Σάλμα», είπε ο εκπρόσωπος.
"Από τους 10.000 τζιχαντιστές στην περιοχή μόνο 2.000 παραμένουν, με τους υπολοίπους να έχουν σκοτωθεί ή τραπεί σε φυγή" 
Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει το πραγματικό κλείσιμο των συνόρων Συρίας-Τουρκίας, ανατρέποντας οριστικά τα σχέδια της Άγκυρας, η οποία δεν θα μπορεί να απειλήσει τους Κούρδους της Συρίας, και δεν θα μπορεί να ελπίζει σε δημιουργία τουρκμενικού κράτους.


pronews