1.12.15

Δεύτερο "κύμα" ή μάλλον "τσουνάμι" ενισχύσεων στέλνει η Ρωσία στην Συρία: 100 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 1 Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων και πυροβολικό(φωτο, vid)


ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ 

του Βασίλη Καπούλα
Ενα δεύτερο "κύμα" ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων αναπτύσσει η Μόσχα στην Συρία, καθώς οι νυν δυνάμεις είναι ανεπαρκείς για να αντιμετωπίσουν το "δεύτερο μέτωπο" που όπως όλα καταδεικνύουν, συνιστά η Τουρκία στην περιοχή.
 
Συγκεκριμένα θα σταλούν ακόμα 100 με 120 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα  πέραν των 29 (ήταν 30 αλλά το ένα καταρρίφθηκε) + 12 που μεταφέρθηκαν μετά την κατάρριψη του Su-24.
 
Να σημειώσουμε ότι μέσα στις νέες αεροπορικές ενισχύσεις θα βρίσκονται και περίπου 30 επιθετικά ελικόπτερα (ήδη 20 βρίσκονται στην Συρία και επιχειρούν με μεγάλη επιτυχία σε αποστολές υποστήριξης.
 
Για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του δεύτερου "κύματος" αεροπορικών ενισχύσεων ήδη κατασκευάζεται μια δεύτερη ρωσική αεροπορική βάση στη βάση Shayrat.
 
Υπάρχουν ήδη 10 μαχητικά και 15 ελικόπτερα, στην βάση, τα οποία επιχειρούν κατά των ισλαμιστών στην καλά οχυρωμένη Παλμύρα.
Ηταν λογικό ειδικά για τις αποστολές εγγύς υποστήριξης όπου χρησιμοποιούνται αεροσκάφη Su-25 και επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24 να δημιουργηθεί μία ακόμα βάση κοντά στην Παλμύρα, καθώς λόγω περιορισμένης ακτίνας δράσης η Λαττάκεια ήταν αδύνατον να χρησιμοποιηθεί ως κύρια βάση στις ρωσικές επιχειρήσεις στην κεντρική και νότια Συρία.
Την πληροφορία που σας είχαμε μεταδώσει εδώ και καιρό επιβεβαιώνει και Αμερικανός αξιωματούχος.
 
Μονάδες μηχανικού του ρωσικού Στρατού επεκτείνουν τον διάδρομο αποπροσγείωσης μέχρι τα 3,5 χλμ. για να φιλοξενεί όλους τους τύπους αεροσκαφών της ρωσικής Αεροπορίας, ενώ προκατασκευασμένα οικήματα έχουν αρχίσει και αναπτύσσονται στην γύρω περιοχή.
 
Ηδη η συγκεκριμένη βάση διαθέτει 45 υπόστεγα-θωρακισμένα καταφύγια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 100 μαχητικά.
 
Η βάση Shayrat βρίσκεται κοντά στη Hamrat 25 μίλια έξω από τη Χομς, είναι μεγαλύτερη από την βάση Hmeymim, νυν βάση των αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία.
 
 
Ήδη βρίσκονται στη βάση Shayrat στη Χομς 100 Ρώσοι στρατιωτικοί που προετοιμάζουν τη βάση ενώ έχουν μεταφερθεί 10 μαχητικά και 15 επιθετικά ελικόπτερα.
 
Ταυτοχρόνως ενισχύονται και οι χερσαίες δυνάμεις με μία Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων και τρία Τάγματα αυτοκινούμεων πυροβόλων 2S19 Msta-S και TOS-1!
 
Πληροφορίες φέρουν τη Ρωσία να ακυρώνει κάποιες στρατιωτικές ασκήσεις ενώ Ρώσοι στρατιωτικοί τόνισαν ότι "Δεν τις χρειαζόμαστε, έχουμε πολύ δουλειά στη Συρία και χρειαζόμαστε μεγάλο αριθμό ανθρώπινων πόρων και μέσων"...
 
Η ρωσική στρατιωτική παρουσία αριθμεί συνολικά τέσσερις στρατιωτικές βάσεις συμπεριλαμβανομένων και των νέων βάσεων σε Xάμα και Tiyas (σας είχαμε ενημερώσει εδώ).
 
Αλλά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανησυχεί ιδιαίτερα για την δεύτερη αεροπορική βάση στην Shayrat που μπορεί να υποδεχτεί μαχητικά αεροσκάφη αυξάνοντας τις ρωσικές ικανότητες για αεροπορικές επιδρομές.
 
"Οι Ρώσοι επιχειρούν με ελικόπτερα έξω από τη Shayrat και κάνουν προετοιμασίες για να προσγειωθούν τα μαχητικά αεροσκάφη" είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο Fox News ο οποίος τόνισε πως "δεν πρόκεται για μια αμυντική κίνηση, αλλά μια στρατιωτική επέκταση"!
 
Την ίδια στιγμή έφτασαν οι πρώτοι 1.000 Ρώσοι στρατιώτες, μια Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων μαζί με άντρες της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών οι οποίοι θα αναπτυχθούν στη βάση Al-Sha’yarat και θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις.
 
Για το λόγο αυτό η Ρωσία είχε ζητήσει από Χεζμπολάχ, Ιρακινές δυνάμεις, Ιρανούς Φρουρούς και συριακό Στρατό να καταλάβουν  τις περιοχές Al-Qaryateyn και Palmyra-Tadmur από το ISIS για να διασφαλιστεί η περίμετρος τους αεροδρομίου...
 
Ταυτόχρονα η Ρωσία έστειλε βαριές ενισχύσεις πυροβολικού και συγκεκριμένα τρία τάγματα αυτοκινούμενων πυροβόλων 2S19 Msta-S και TOS-1!
 
"Για πρώτη φορά τα Su-34 είναι πλέον φορτωμένα με πυραύλους αέρος-αέρος και δεν κουβαλούν μόνο βόμβες OFAB-500 και KAB-500, αλλά μικρού και μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους και μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση 60 χλμ" είπε ο εκπρόσωπος των Ρωσικών Δυνάμεων. Igor Klimov. 
 
Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν αφού το ρωσικό  μεταγωγικό πλοίο Yauza παρεχνοχλήθηκε από τουρκικό υποβρύχιο όπως θα δείτε σε βίντεο και σε εικόνα παρακάτω τη στιγμή που περνούσε από τα Δαρδανέλια.
 
Το ρωσικό πλοίο περνούσε από το Αιγαίο πέλαγος στη Θάλασσα του Μαρμαρά με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα.
 
 
 
 
 
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink