19.11.15

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά και Su-34 "θερίζουν" ισλαμιστές σε ολόκληρη τη Συρία -


ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΚΚΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ - ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ

Ταυτόχρονα, σε χάρτη που απεικονίζονται οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και δημοσιεύτηκε σε ρεπορτάζ της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης φαίνεται η ανάπτυξη ρωσικών χερσαίων δυνάμεων στη Χομς, ενώ σε βίντεο που θα δείτε ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και στη Χάμα .
 
Στο χάρτη φαίνονται οι κινήσεις του συριακού Στρατού στην πόλη Μαχίν, στην επαρχία Χομς. Μια θέση της “Ρεπουμπλικανικής Φρουράς” είναι σημειωμένη στη Σαντάντ, επίσης στην επαρχία Χομς.
 
Ωστόσο, νότια αυτής της πόλης και κοντά στην κοινότητα Χάμρατ σημειώνονται δύο θέσεις με κωδικούς του ρωσικού στρατού: “5 Gabatr 120ής ABR 2A65 Msta B, έξι στοιχεία από τις 14:00 06.11.”.
 
Στην ορολογία του ρωσικού στρατού, τα ακρώνυμα αυτά σημαίνουν συστοιχίες Χόβιτσερ διαμετρήματος 152 χιλιοστών, τύπου Msta 2A65, που ανήκουν στην 120ή ταξιαρχία Πυροβολικού του ρωσικού στρατού που εδρεύει στο Κέμεροβο, στη Σιβηρία. 
 
Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS εκτόξευσαν 12 πυραύλους cruise και κατέστρεψαν τρεις αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών, το αρχηγείο του ISIS στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον στρατηγό Αντρέι Καρταπόλοφ.
 
Μια μοίρα στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 από τις 5.00 με 5.50 βομβάρδισε έξι στόχους  σε Ράκκα και Deir ez-Zor και κατέστρεψε τρία διυλιστήρια πετρελαίου σε μια περιοχή που ήταν υπό τον έλεγχο του ISIS, μια αποθήκη οπλισμού και ένα εργοστάσιο επισκευής πυροβολικού.
 
Από τις 9.00 με 9.10 τα Τu-160 εκτόξευσαν 12 πυραύλους cruise εναντίον θέσεων των ισλαμιστών σε Χαλέπι και Ιντλίμπ.
 
Τις τελευταίες 24 ώρες, τα βομβαρδιστικά Tu-160, Tu-22M3 έχουν πραγματοποιήσει 126 επιδρομές από το έδαφος της Ρωσίας.
 
Ο Kartapolov είπε ότι ήδη έχουν καταστραφεί 138 τρομοκρατικοί στόχοι και πραγματοποιήθηκαν 60 επιδρομές μέχρι την Πέμπτη στις 5 p.m. ώρα Μόσχας, ενώ τα ρωσικά βομβαρδιστικά σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν συνολικά 98 επιδρομές σε 190 στόχους.
 
Το ISIS επιβεβαίωσε ότι σκοτώθηκαν τρεις διοικητές του στο Χαλέπι.
 
"Οι τρομοκράτες έχουν σημαντικές απώλειες και έχει αποδιοργανωθεί το αρχηγείο τους στη Χομς ενώ πολλοί μαχητές τους αρνούνται να ακολουθήσουν τις διαταγές, για παράδειγμα ένας διοικητής τους, ο Abu Hussan, αρνήθηκε να αναπτύξει το στρατό του στην πόλη Talbiseh στη Χομς.
 
Ταυτόχρονα, τα γαλλικά μαχητικά βομβάρδισαν και αυτά τη Ράκκα και σκότωσαν 33 ισλαμιστές ενώ καταστράφηκαν οι Al-Havad και al-Meraab ενώ διαλύθηκε και η γέφυρα της πόλης.
 
Σύμφωνα με το Al-Jazeera, η πόλη είναι κατεστραμμένη "πολλοί φεύγουν από την πόλη και πάνε ως πρόσφυγες στην Ευρώπη από τη Ράκκα ενώ πολλοί διαφεύγουν προς τη Μοσούλη η οποία ελέγχεται ακόμη από το ISIS και θεωρείται ακόμη πιο ασφαλής πόλη.
 
Μόνο που οι Κούρδοι μαχητές έκοψαν τον αυτοκινητόδρομο Νο 47 που συνδέει τις δυο πόλεις. Έτσι, δεν μπορούν να μετακινήσουν προμήθειες και προσωπικό μεταξύ των δύο πόλεων του "Χαλιφάτου".


 
 
Embedded image permalink
 
 

pronews