12.11.15

Λίγο μετά την ισραηλινή επιδρομή στην Δαμασκό η Ρωσία "υπενθυμίζει" με διαρροή φωτό: "Εχουμε και S-400 Triumf στη Συρία"! (vid)


του Βασίλη Καπούλα
H Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το πανίσχυρο αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Triumf το οποίο έχει μεταφερθεί στη Λαττάκεια της Συρίας ενώ έχει μεταφέρει Buk-M2E και Pantsir-S1 καθώς και άρματα μάχης Τ-90 σε προγενέστερο φορτίο.
 
Ολα αυτά λίγες ώρες μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Δαμασκού που έγινε σε έναν τομέα που ΔΕΝ προστατευόταν, απο ρωσικά α/α συστήματα ή ρωσικά μαχητικά (η άφεση των ισραηλινών βλημάτων Popeye-2 έγινε από απόσταση άνω των 50 χλμ.), αφού οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε οτι αφορά τουλάχιστον την Αεροπορία στα βόρεια-βορειοδυτικά της χώρας, περί την Λαττάκεια και την Ταρτούς.
 
Τα συστήματα εγκαταστάθηκαν στην βόρεια Συρία και για την ώρα καλύπτουν τα σύνορα με την Τουρκία, ενώ επίσης έχουν αναπτυχθεί και συστοιχίες με S-300PMU2.
 
H βόρεια Συρία και συγκεκριμένα η περιοχή γύρω από τις ρωσικές βάσεις είναι αυτή την στιγμή, μία από τις καλύτερα προστατευμένας από αέρος, περιοχές στο κόσμο. Για να περάσει ένα μαχητικό αι να πλησιάσει τα σταθμευμένα ρωσικά μαχητικά πρέπει να περάσει από μία σειρά διαδοχικών "τοίχων" από S-400, S-300PMU2, Buk-M2 και Pantsir-S1.
 
Μάλλον δεν υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη η Αεροπορία που θα διατρήσει αυτό το αντιαεροπορικό "οχυρό"...
 
Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, η Ρωσία κάτω από άκρα μυστικότητα μετέφερε αντιαεροπορικά/αντιβαλλιστικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς S-400 Triumf και το πυραυλικό σύστημα Club-K, στη Συρία δημιουργώντας μια αδιαπέραστη "no-fly-zone" δείχνοντας πως ήρθε για να μείνει στη Μέση Ανατολή.
 
Mόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Ρωσία "κατά λάθος" όπως λένε έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες αυτές καθώς έρχονται μία ημέρα μετά την επιδρομή της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε κονβόι που μετέφερε όπλα για τη Χεζμπολάχ από το Ιράν στη Δαμασκό αλλά και της μεταφοράς επιπλέον F-15C στην Τουρκία...
 
Η Ρωσία πλέον δείχνει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι θέμα χρόνου να "κλειδώσει" οριστικά τον εναέριο χώρο της Συρίας ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες έχει μεταφέρει άλλα δύο συστήματα:
 
Το Club-Κ μπορεί να εξουδετερώσει όλους τους στόχους επίγειους, ναυτικούς, εναέριους σε απόσταση 300 χλμ και ακόμη ένα άγνωστο στη Δύση για το οποίο ήδη σοκαρίστηκαν οι επιτελείς του ΝΑΤΟ καθώς έγινε δοκιμή του πάνω από τη Συρία....
 
Στην εικόνα διακρίνεται καθαρά το ραντάρ 96L6 του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 Triumf ενώ ήδη διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο πως η Ρωσία έχει δημιουργήσει μια αντιαεροπορική ασπίδα ανάλογη του ισραηλινού "Iron Dome" ενώ η Συρία ήδη διαθέτει "Wasp" S-125 "Pechora-2M", S-200.
 
Εντύπωση είχε προκαλέσει η δήλωση του διοικητή της Ρωσικής Αεροπορίας, Viktor Bondarev, ότι η "Ρωσία παρέδωσε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στη Συρία ώστε να αποτρέψει την πιθανότητα οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις να δεχτούν επίθεση είτε από μαχητικό που θα μπορούσε να κλαπεί και να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας καθώς και για να ανταποδώσουμε τα πυρά" και πρόσθεσε "έχουμε λάβει υπόψιν όλες τις πιθανές απειλές. Στείλαμε όχι μόνο μαχητικά, επικόπτερα, βομβαρδιστικά αλλά και αμυντικά πυραυλικά συστήματα γιατί μπορεί να προκύψει επικίνδυνη κατάσταση και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι..."
 
"Η Ρωσία έχει υιοθετήσει τo δόγμα της "πλήρους προστασίας" των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία συμπεριλαμβανομένου και αμυντικών πυραυλικών συστημάτων τα οποία είναι σε πλήρη συντονισμό με την ρωσική προσέγγιση στην περιοχή.  "Η αρχή της πλήρους προστασίας των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία περιλαμβάνει τη χρήση αμυντικών πυραυλικών συστημάτων και αποτελεί τμήμα της "εποικοδομητικής προσέγγισης" της κατάστασης στη χώρα και στις γειτονικές χώρες και είναι απολύτως σωστή" σύμφωνα με τον Vladimir Anokhin, αναπληρωτή διευθυντή της ακαδημίας γεωπολιτικών προβλημάτων.  
 
Ακόμη στις εικόνες μπορείτε να δείτε το αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S1 (κωδικός NATO SA-22 Greyhound) και BUK-M2E στη Λαττάκεια.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ρώσοι και Σύριοι στρατιώτες το γιορτάζουν...
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Η εικόνα που είχαν μεταδώσει ΜΜΕ της Συρίας.
 





pronews