12.11.15

Η κόντρα με τον Πανούση και το «κουμάντο» στο Μαξίμου


του συνεργάτου μας κ. Δημ. Κωνσταντάρα
Ξεπερνώ τα δυο «συγγενή» κεφάλαια  του θέματος Πανούση, 1. το φημολογούμενο γεύμα της Όλγας  Τρέμη με την Όλγα Γεροβασίλη ΠΡΙΝ από τα «γεγονότα» στο MEGA που οδήγησαν στο να απουσιάζει η βασική παρουσιάστρια των Ειδήσεων από το δελτίο  Ειδήσεων λόγω της άρνησης Μανώλη Καψή  να «βγάλει» στο δελτίο την Γεροβασίλη και 2. Τις απρόσμενες διαστάσεις  που έχει αρχίσει και παίρνει  η κόντρα Μεγάρου Μαξίμου- Γιάννη Πανούση με τον υπουργό  να δηλώνει «Αν θέλουν πόλεμο, και φαίνεται ότι τον θέλουν με την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, θα τον έχουν».

Και τα ξεπερνώ γιατί η ουσία πλέον είναι το ερώτημα: « Ποιος σκέφτηκε να επιτεθεί με μηνυτήρια αναφορά η κυβέρνηση εναντίον του τέως υπουργού της»;
Ό,τι κι έγινε στο τηλεοπτικό κανάλι θα ξεπεραστεί ή θα «κουκουλωθεί» ή -  το πολύ- θα υπάρξει κάποια παραίτηση που θα …εξισοροπήσει την κατάσταση . Και βέβαια αυτό  το «επεισόδιο» δεν έχει σχέση , ούτε σοβαρή συνάφεια με την  ουσία της υπόθεση,  με το σοβαρό ζήτημα εντός της κυβέρνησης αλλά ούτε και απασχολεί και τόσο πολύ τον κόσμο. Είναι φίλες οι δυο Όλγες και παρεξηγήθηκε η μία που δεν έδωσαν  χρόνο στην άλλη να απαντήσει και γι αυτό «αρρώστησε» ή πράγματι δεν αισθανόταν καλά η κ. Τρέμη και δεν τρέχει τίποτα με τον κ. Καψή;
Και αν ο κ. Πανούσης έχει πράγματι πεισθεί  ότι  « δέχεται πόλεμο από την κυβέρνηση, στον οποίο εμφανίζεται αποφασισμένος να απαντήσει» , ας απαντήσει, να δούμε μέχρι που θα το πάει και τι θα τον αφήσουν να αποδείξει αφού θέλει οπωσδήποτε να δει τον πρωθυπουργό  ώστε «να προλάβουν τα χειρότερα», όπως λέει.
Νομίζω ότι εδώ που φτάσαμε, έχει απείρως μεγαλύτερη σημασία το παρασκήνιο της κίνησης  Παρασκευόπουλου – Τόσκα να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά «κατά παντός υπευθύνου» – στην ουσία εναντίον του κ. Πανούση για την όλη «κόντρα» που  έχει πλέον οδηγηθεί στα άκρα. Ποιανού ιδέα ήταν αυτή η κίνηση; Σύμφωνα με καλές δημοσιογραφικές πηγές,  « η κίνηση αυτή ήταν ιδέα του Νίκου Παππά και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, οι οποίοι έπεισαν τον Αλέξη Τσίπρα ότι μόνο με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγει στην αντεπίθεση. Διαφορετική γνώμη ωστόσο φαίνεται πως είχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης».
Μα αν αληθεύει κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μια δεύτερη «ένδειξη» – μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γιουνκέρ- περί του «ποιος κάνει κουμάντο στο Μέγαρο Μαξίμου.



http://www.crashonline.gr/