10.11.15

Ρεπορτάζ: Oι γυναίκες sniper του συριακού στρατού στην περιφέρεια Δαμασκού……


Ανταποκριτής του RIA Novosti επισκέφθηκε τις θέσεις  των γυναικών sniper του συριακού στρατού στην Darayya που έχουν ως καθήκον να αποτρέψουν τα εχθρικά πυρά στην γραμμή και να καλύψουν την εμφάνιση των στρατιωτών όταν επιτίθενται σε αστική ζώνη. Η πόλη της Darayya θεωρείται ως ένα από τα μέτωπα τα πιο δύσκολα στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας. Για να φτάσει κανείς σε αυτό το προάστιο που πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν από τα πιο ελίτ της Δαμασκού αρκούν 20 λεπτά.
Σήμερα στη Darayya το σκηνικό είναι διαφορετικό. Σπίτια κατεστραμμένα, αυτοκίνητα καμμένα εικόνες που εξιστορούν την τραγωδία που έχει διαδραματιστεί. Στις αστικές ζώνες είναι πολύ σημαντικές οι δεξιότητες των ελεύθερων σκοπευτών.

Την Τρίτη ο στρατός ξεκίνησε επίθεση κατά αυτής της περιοχής.Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο στρατός προχώρησε θεαματικά και η έννοια της πρώτης γραμμής ήταν πλέον σχετική.Στην περίπτωση που ο στρατός κινείται σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους  οι τρομοκράτες μπορεί να είναι ακριβώς απέναντι σε ένα οποιοδήποτε σπίτι.Οδηγούμαστε στο  «μυστικό δωμάτιο» στο οποίο  οι γυναίκες sniper του συριακού στρατού έρχονται μέσα  από σοκάκια και ψηλά αναχώματα για να μην γίνουν αντιληπτές από τους τρομοκράτες.Σε ένα στενό χώρο είναι οι κοπέλες σκοπεύτριες  ελίτ του στρατού.Καναπές πολυθρόνα κι ένα τραπαζάκι του καφέ. Ο εχθρός στα 50 μ.Οι κοπέλες αναζητούν να στοχεύσουν τον εχθρό στα γειτονικά σπίτια.Στο δωμάτιο που είναι τα κορίτσια είναι μια σόμπα.Το πιο σημαντικό και για το κρύο είναι το το γλυκόπιοτο τσαί που φτιάχνουν σε αυτήν. 
«Αποστολή μας είναι να μην αφήσουμε τον εχθρό να προωθηθεί στις θέσεις μας και να προσφέρουμε κάλυψη στις δυνάμεις μας στις οδομαχίες. Ο εχθρός  μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε. Κρύβονται μέσα στα τούνελ,εξαφανίζονται κι εμφανίζονται  μέσα σ΄ένα κτίριο ή στο δρόμο τη νύχτα και επιχειρούν ναβρεθούν στα νώτα μας   » δηλώνει μια νέα κοπέλα η Samara.Η Samara πολεμάει δύο χρόνια.Αυτή και η φίλη της η Yarα  κατατάχθηκαν ως εθελόντριες  στο στρατό στα 18 τους.
Οι 2 νεαρές γεννήθηκαν και μεγάλωσν σε ένα προσάστιο της Λαττάκεια.Ότνα κατετάγησαν έλαβαν ειδική εκπαίδευση σε ναυτική βάση. »Την απόφαση την πήραμε εμείς οι ίδιες.Πολλά από τα αγόρια μας σκοτώθηκαν αυτά τα χρόνια. Πολεμάμε σε Darayya Jobare, Harasta, Douma  και σε άλλα μέρη  » δηλώνει η Samara.
Η πιο νέα κοπέλα στη Darayya είναι η 20χρονη Yara. Αποφάσισε να πολεμήσει αφότου οι τρομοκράτες σκότωσαν τους δικούς της.  » Αυτοί ήρθαν στη χώρα μας για να την καταστρέψουν. Δεν θα τους αφήσουμε. Θέλω να ζήσω σε μια ειρηνική Συρία να γίνω μητέρα και όχι να είμαι  sniper » εκμυστηρεύεται η  Yara.ria Novosti 9/11/15

www.dimpenews.com