10.11.15

Για πρώτη φορά ένστολοι αξιωματούχοι του κατοχικού στρατού έγιναν δεκτοί από την Πρέσβειρα των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η κυβέρνηση θα προβεί σε διαβήματα, έστω και σε χαμηλούς τόνους προς τις ΗΠΑ για το ότι η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Κάθλιν Αν Ντόχερτι δέχτηκε δια χειραψίας τους αξιωματικούς του κατοχικού στρατού, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ένστολοι μπροστά της.


Η δεξίωση στα κατεχόμενα είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί και η αφορμή για τη συγκεκριμένη δεξίωση ήταν η ανάληψη των καθηκόντων της Κάθλιν Αν Ντόχερτι.

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην Milliyet, προκάλεσε όμως την ενόχληση της Λευκωσίας, καθώς για πρώτη φορά οι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού έγιναν δεκτοί με τη στολή τους. Το MEGA μεταδίδει ότι συνηθίζεται οι Τούρκοι στρατιωτικοί να εμφανίζονται με πολιτική περιβολή σε ανάλογες δεξιώσεις, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν αυτό έγινε εκ παραδρομής ή εσκεμμένα.

abd den kibris ta asker acilimi 6252730

Σύμφωνα με την Milliyet, ο αριθμός των στρατωτικών που παρέστησαν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ έγιναν δηλώσεις για την "εμπιστοσύνη" που δείχνουν οι ΗΠΑ στους Τούρκους στρατωτικούς...

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε λόγω της κρίσης στη Συρία. 

infognomonpolitics