5.11.15

Διεθνής ένταση: Τις ΗΠΑ "δείχνουν" οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ως υπεύθυνες για την τρομοκρατική επiθεση στο ρωσικό Airbus


ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ ΤΗΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι φήμες που έρχονται από την Μόσχα και βασίζονται σε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ότι πίσω από την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους  Airbus A321 της πτήσης KGL9268από τον Σαρμ α-Σέιχ της Αιγύπτου προς τον Αγία Πετρούπολη βρίσκεται "δάκτυλος" των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και ειδικότερα των αμερικανικών.
 
Στην Μόσχα, όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές του pronews.gr, είναι διάχυτη η εντύπωση στα δημσιογραφικά γραφεία ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληφοροριών εντόπισαν συγκεκριμένο δίκτυο το οποίο υπό την κάλυψη επίσης ενός συγκεκριμένου τομέα επιχειρήσεων της CIA εκτέλεσε την επιχείρηση.
Ετσι ερμηνεύεται και η χθεσινή οργισμένη αναφορά του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στην Μόσχα στα εγκαίνια μιας έκθεσης πώς "κανένας δεν μπορεί να απειλείσει την Ρωσία και όποιος αποπειράται να κάνει κάτι τέτοιο θα το πληρώσει ακριβά", ενώ σήμερα είχαμε ακόμα μια εξέλιξη ακόμα πιο εντυπωσιακή: Πλήρη εγκατάλειψη της γραμμής "συνεννόησης" με τις ΗΠΑ για αποφυγή "ατυχημάτων" στην Συρία και εφαρμογή του δόγματος "Οτι πετά κοντά σε ρωσικά μαχητικά ή κοντά σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Συρία, καταρρίπτεται"!
"Έχουμε εκτιμήσει όλες τις πιθανές απειλές. Δεν στείλαμε μόνον μαχητικά αεροσκάφη, βομβαρδιστικά και ελικόπτερα, αλλά και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα", ανέφερε ο Αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας Viktor Bondarev στην ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. "Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε υπολογίσει όλες τις πιθανότητες. Για παράδειγμα να κλαπεί ένα μαχητικό αεροσκάφος μιας γειτονικής χώρας και να χρησιμοποιηθεί κατά των ρωσικών δυνάμεων".
Και βέβαια, δεν διαχώρισε τα αμερικανικά μαχητικά...
Για ποιο λόγο να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια οι Αμερικανοί; Για να αρχίσει να "κοστίζει" ανθρώπινες ζωές στην Ρωσία η εμπλοκή της στην Συρία και κυρίως για να ενισχυθεί το όποιο "αντιπολεμικό" κίνημα στην Ρωσία.
Αλλά γενικότερα καταγράφεται μια αυξημένη ένταση στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις το τελευταίο δίμηνο: Η απόφαση των ΗΠΑ στις 2 Σεπτεμβρίου να επιβάλλουν εμπάργκο στον ρωσικό οργανισμό εξαγωγών Rosoboronexport, είχε αλυσιδωτές εξελίξεις που δεν έχουν γίνει ακόμα ορατές σε όλους.
Η κίνηση αυτή, η οποία είχε αποφευχθεί στο απόγειο της ουκρανικής κρίσης, ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την εμπλοκή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Συρία, όπως είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφόρησε τν περασμένο Αυγουστο, πριν ακόμα υπάρξει και η ελάχιστη πληροφόρηση για τις κινήσεις αυτές στο διαδίκτυο.
Στην Ελλάδα, ένα μέρος αυτής της σύγκρουσης ήρθε στην επιφάνεια με την σύλληψη και προφυλάκιση του 75χρονου Κωνσταντίνου Δαφέρμου, εκπροσώπου του ρωσικού κολοσσού KBP, τα αντιααρματικά συστήματα Kornet-E, τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-1, αλλά και εκπροσώπου του εργοστασίου Irkut που κατασκευάζει τα Beriev B-200, τα μαχητικά Sukhoi,και μια πλειάδα άλλων συστημάτων.
Ενώ έχουν "παγώσει" με οδηγίες των ΗΠΑ όλα τα προγράμματα εκσυγχρονισμού των ρωσικών συστημάτων που υπηρετούν στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.
pronews