24.11.15

Β.Πούτιν: "Κανένας τρομοκράτης δεν πρόκειται να γλιτώσει" - Έρχεται νέα "καταιγίδα" πυραύλων cruise από την Κασπία κατά του ISIS


ΕΚΛΕΙΣΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ 



 Νέα “καταιγίδα” πυραύλων cruise από την Κασπία Θάλασσα κατά στόχων τζιχαντιστών στη Συρία προανήγγειλε σύντομα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο εναέριος χώρος του Ιράκ έχει κλείσει, προς αποφυγήν ατυχήματος και προκειμένου να διευκολυνθούν οι νέες επιθέσεις κατά του ISIS

Σε συνάντηση που είχε ο Β. Πούτιν με τον Πρόεδρο του Τουρκμενιστάν δήλωσε πώς η Ρωσία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο πάνω από την Κασπία Θάλασσα προς αντιμετώπιση των τζιχαντιστών που δρουν στη Συρία για όσο διάστημα αυτό κρίνεται απαραίτητο, αλλά και των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα ο Ρώσος Πρόεδρος όταν μίλησε για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφος στη χερσόνησο του Σινά, αφήνοντας για ακόμη μία φορά να εννοηθεί πώς η Μόσχα είναι αποφασισμένη να κυνηγήσει τους τρομοκράτες και πέρα από τα σύνορα της Συρίας.
"Όσον αφορά τις ανησυχίες των φίλων μας στην περιοχή σχετικά με τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από την Κασπία Θάλασσα το λαμβάνουμε υπόψη μας, αλλά θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν και τις προσπάθειες που καταβάλει η Ρωσική Ομοσπονδία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που απειλεί ολόκληρη την περιοχή”, δήλωσε ο Β. Πούτιν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Τουρκμενιστάν.
Σημείωσε μάλιστα πώς “όσοι κάνουν αγριότητες σε βάρος αθώων ανθρώπων δεν πρόκειται να γλιτώσουν” και προανήγγειλε νέα χτυπήματα με εκτόξευση πυραύλων cruise από την Κασπία Θάλασσα. Σε αυτό συνηγορούν και οι πληροφορίες που θέλουν τον εναέριο χώρο πάνω από το Ιράκ να έχει κλείσει για να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να αναλάβουν δράση και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά της Ρωσίας ή να εκτοξευτούν ταυτόχρονα βλήματα και από την Κασπία και από τη Μεσόγειο Θάλασσα σε μία επίδειξη δύναμης από τη Μόσχα.
Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι οποιαδήποτε ενόχληση προκαλείται από την πτήση των ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας πρέπει να ελαχιστοποιηθεί, ωστόσο, με δεδομένη την τρομοκρατική ενέργεια που στοίχισε την ζωή των επιβαινόντων του αεροσκάφους στο Σινά, οι πτήσεις θα συνεχιστούν για όσο καιρό απαιτείται οι υπεύθυνοι για την τραγωδία αυτή εντοπιστούν και εξουδετερωθούν.
Ο Β. Πούτιν διαβεβαίωσε τον ομόλογό του από το Τουρκμενιστάν ότι “η στρατιωτική δράση της Ρωσίας στη Συρία δεν θα διαρκέσει για πάντα”. Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρουν αναλυτές πώς μετά τους βομβαρδισμούς έρχεται η σειρά για χερσαίες επιχειρήσεις και μάλιστα γενικευμένες σε μία προσπάθεια να “ξεριζωθούν” οι τζιχαντιστές από τη Συρία και όχι μόνο.
Η Ρωσία έχει πατήσει για τα καλά στη Συρία και δεν πρόκειται να αποσυρθεί από εκεί, αφήνοντας και πάλι χώρο στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους, που έπαιξαν και έχασαν.

pronews