24.11.15

Τα παιχνίδια Μεϊμαράκη αφήνουν "ακέφαλη" τη ΝΔ τη στιγμή που κυβέρνηση και δανειστές πάνε να περάσουν νέα μέτρα και ασφαλιστικό "λαιμητόμο"

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάνοντας παιχνίδια για την παραμονή του στην αρχηγία, έχει βάλει “νάρκη” στα θεμέλια της ΝΔ και απειλεί με διάλυση το κόμμα, τη στιγμή που κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζονται να μας φορτώσουν νέα μέτρα και να προχωρήσουν σε επώδυνες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Κατάφερε δηλαδή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι “ακέφαλο” σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.

Οι δανειστές, μέσω του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, έστειλαν το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση πώς μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.
Μέσα σε αυτά τα προαπαιτούμενα συμπεριλαμβάνεται το ασφαλιστικό, το θέμα που “καίει” εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, αφού οι δανειστές θέλουν δραματική μείωση συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και κατάργηση ασφαλιστικών ταμείων. Κοινώς θέλουν συντάξεις πείνας με ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης, αυτής που έχει απομείνει σήμερα.
Στο “πακέτο” αυτό εντάσσονται επίσης το νέο σύστημα για τα «κόκκινα» δάνεια (οι δανειστές θέλουν να πουληθούν σε funds), το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο με μειώσεις μισθών στους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, η αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, καθώς και η σύσταση του νέου ταμείου για τις Αποκρατικοποιήσεις.
Στην υλοποίηση λοιπόν όλων αυτών ο κ. Μεϊμαράκης προσφέρει... χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση και στους δανειστές να τα υλοποιήσουν, αφού η ΝΔ θα ασχολείται με την εκλογή νέου προέδρου, κάτι που θα μπορούσε να είχε λήξει το αργότερο την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και το κόμμα να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια αυτών που θέλουν την πλήρη εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι ο βασικός υπεύθυνος ο κ. Μεϊμαράκης για ότι συμβαίνει σήμερα στη ΝΔ, αφού αυτός ως μεταβατικός πρόεδρος άνοιξε τις διαδικασίες και στη συνέχεια, παρ' ότι όφειλε να τις υπερασπιστεί, τις τορπίλισε γιατί είδε προφανώς πώς το σχέδιο του να εκλεγεί πρόεδρος δεν του έβγαινε. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στέκονταν εμπόδιο, με τη μεγάλη απήχηση που είχε στους δεξιούς ψηφοφόρους και τον στοχοποίησε.
Στη φθορά του κ. Τζιτζικώστα ποντάρει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και σήμερα με τα παιχνίδια που κάνει ζητώντας δήθεν τις παραιτήσεις όλων για να παραιτηθεί και ο ίδιος και να πάει η ΝΔ σε εκλογές με άλλον μεταβατικό πρόεδρο, αλλά παραγνωρίζει (κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά όμως οι ψηφοφόροι) πώς ο ίδιος και οι άλλοι δύο συνυποψήφιοι του, οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης ήταν διορισμένοι στις θέσεις τους, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας είναι εκλεγμένος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Και ενώ αρχικά έθεσε ως προϋπόθεση να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους και οι συνυποψήφιοί του Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης (που παραιτήθηκαν από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι) και Απόστολος Τζιτζικώστας (που ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται από την Περιφέρεια, γιατί είναι αιρετός), αργά το βράδυ από το περιβάλλον του διέρρεε ότι προτίθεται να προτείνει σήμερα ως υπηρεσιακό πρόεδρο τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη.
Σε μεταμεσονύκτια τηλεφωνική παρέμβασή του, ωστόσο, στην εκπομπή «Ενικός», ο κ. Μεϊμαράκης άλλαξε και πάλι ρότα, δηλώνοντας ότι θα παραμείνει στη θέση του εφόσον διευκρινιστεί ότι δεν ζητάει την παραίτησή του ο κ. Σαμαράς, ο οποίος τον είχε προτείνει για τη συγκεκριμένη θέση. Κι αυτό καθώς νωρίτερα στην ίδια εκπομπή, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα δημοσίευμα που ισχυριζόταν ότι ο πρώην πρωθυπουργός προτείνει «να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος ένα ουδέτερο πρόσωπο».
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «αν πάρει δημόσια θέση» ο κ. Σαμαράς ότι δεν ζητάει την παραίτησή του, εκείνος θα παραμείνει στη θέση του, αλλιώς θα διορίσει αντιπρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη «για δύο-τρεις εβδομάδες, έναν ή δύο μήνες, όσο, τέλος πάντως, χρειαστεί για να γίνουν οι εκλογές».
Στην ίδια παρέμβασή του, ο υπό παραίτηση πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην κόντρα του προς τον κ. Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι είναι ο μόνος από τους υποψηφίους προέδρους με τον οποίο θέλει να έρθει σε τηλεοπτική αντιπαράθεση και δέχεται να κάνουν debate.
Φαίνεται, ότι ο κ. Μεϊμαράκης, που είχε σίγουρη την εκλογή του τα βρήκε δύσκολα με τον Βορειοελλαδίτη πολιτικό, ο οποίος παραμονές των εκλογών είχε προβάδισμα και μάλιστα σημαντικό που το έφερνε στην κορυφή των προτιμήσεων των ψηφοφόρων της παράταξης. Και είπε ο κ. Μεϊμαράκης να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα μήπως και καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα.
Έχει φέρει δηλαδή το κόμμα στα πρόθυρα της διάλυσης, τα έχει βάλει με όλους βλέποντας παντού εχθρούς και υπονομευτές ο κ. Μεϊμαράκης μόνο και μόνο για να κρατηθεί στην αρχηγία της ΝΔ. Κατά τα άλλα, δεν τον ενδιαφέρουν οι “καρέκλες”, αλλά ότι το κάνει το κάνει για το... καλό της παράταξης. 
PRONEWS