22.11.15

Την παραίτηση του Ε.Μεϊμαράκη ζήτησε ο Α.Τζιτζικώστας μετά το "πραξικόπημα" αναβολής των εκλογών - Όλο το παρασκήνιο


ΟΡΓΗ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 

ην παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της ΚΕΦΕ ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας από τη Θεσσαλονίκη και ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής εξέφρασε την οργή του προς τον νυν πρόεδρο του κόμματος ότι διαλύει το κόμμα.

Όλα δείχνουν ότι η ομάδα Μεϊμαράκη υπονόμευσε την εκλογική διαδικασία καθώς η επιλογή της αναδόχου εταιρείας και του συστήματός της, ήταν απόφαση του Ε.Μεϊμαράκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο άνθρωπος του Ε.Μεϊμαράκη που ήταν υπεύθυνος για την λειτουργία του συστηματος, ο Α.Κόκκαλης, το μεσημέρι είχε υπογράψει ότι το σύστημα λειτουργεί και αμέσως μετά προχώρησε σε δήλωση ότι υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία του και σε όλα τα τεστ που έγιναν από το απόγευμα και μετά το σύστημα είχε καταρρεύσει.
Ο λόγος αναβολής των εκλογών δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι η ομάδα του Ε.Μϊμαράκη είχε διακρίνει ότι ο Α.Τζιτζικώστας "είχε πάρει κεφάλι" και την επόμενη Κυριακή είχε "κλειδώσει" την εκλογή.
Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είπε:
 
«Αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα. Προσβάλουν τον κόσμο, απαξιώνουν τη ΝΔ και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και τώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Ο κ. Μεϊμαράκης που είχε αναλάβει τη διαδικασία οφείλει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με το καταστατικό. Ζητώ παραίτηση όλης της ΚΕΦΕ και συνάντηση στις 7 με τους τέσσερις υποψηφίους. Λυπάμαι για τους Νεοδημοκράτες που στήθηκαν στις ουρές και να ξέρουν κάποιοι ότι η αλλαγή που θα γινόταν σήμερα, θα έρθει πιο μεγάλη και ηχηρή την επόμενη εβδομάδα».
Την οργή του κατά του Ε.Μεϊμαράκη εκφράζει ο Κ.Καραμανλής μετά το σημερινό φιάσκο που οδήγησε στην αναβολή της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας λόγω... τεχνικών προβλημάτων
«Πάνε να διαλύσουν το κόμμα, είναι απαράδεκτοι, χρεοκοπημένοι», ήταν ορισμένες απ’ τις... πιο ήπιες αντιδράσεις του στα όσα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής και οδήγησαν τελικά στην αναβολή εκλογής νέου αρχηγού.
Ο Κ. Καραμανλής είχε ήδη ενημερωθεί απ’ τον Νικ. Κακλαμάνη απ’ το βράδυ του Σαββάτου για τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν και απειλούσαν την όλη διαδικασία με φιάσκο.
Επικοινώνησε με στελέχη του κόμματος, τα οποία τον διαβεβαίωσαν ότι... τα προβλήματα θα ξεπεραστούν.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής δέχτηκε νέα τηλεφωνήματα από στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το τελικό φιάσκο, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε... σούργελο!
Ο πρώην πρωθυπουργός ήδη δέχεται πιέσεις προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μην διασπαστεί το κόμμα!
Όπως του λένε όσοι του εισηγούνται κάτι τέτοιο, «είναι ορατός ο κίνδυνος ανεξέλεγκτων καταστάσεων, ακόμα και της διάσπασης»!
«Είδατε με ποιους έχουμε να κάνουμε; Εγώ σας τα έλεγα» ήταν η κατ’ αρχήν αντίδρασή του...
pronews