23.11.15

Α.Τζιτζικώστας: "Ήμουν μπροστά παντού - Ήταν σκόπιμο το χθεσινό φιάσκο" \


"Ο ΙΔΙΟΣ Ο Ε.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ" 


Ανοιχτά για σκόπιμο φιάσκο της εκλογικής εσωκομματικής διαδικασίας καταγγέλει ο Α.Τζιτζικώστας τον Ε.Μεϊμαράκη μετά την χθεσινή αναβολή των εκλογών για την προεδρία της ΝΔ

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρχε σκοπιμότητα αλλά είναι ανοιχτό να ήταν σκόπιμο το χθεσινό φιάσκο» δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
«Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν αυτός που είπε ότι δεν πιστεύει στη διαδικασία και πως αν εκλεγεί πρόεδρος θα αλλάξει το καταστατικό στο θέμα της εκλογής και η εκλογή τελικά δεν έγινε» είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπήο κ. Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε: «Φυσικά υπάρχουν ευθύνες και η ΚΕΦΕ έχει ευθύνες και ο πρόεδρος της ο κ. Παπαμιμίκος, δεν υπάρχει ένας που να έχει αναλάβει την ευθύνη. 
Που είναι ο πρόεδρος της ΝΔ ο μεταβατικός που είχε αναλάβει την ευθύνη για τις εκλογές; Εγώ θέλω εκλογές αυτή την Κυριακή. Ζήτησα την παραίτηση Μεϊμαράκη γιατί έχει την πολιτική ευθύνη. Ανέλαβε η όχι να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές. Που είναι εδώ και 24 ώρες, τον είδατε πουθενά;».
Παράλληλα, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Ποιοι φοβούνται την κάλπη; Ποιοι φοβούνται την ετυμηγορία του κόσμου; Χθες η ΝΔ θα είχε αλλάξει σελίδα, θα είχε νέο αρχηγό. Ήμουν μπροστά παντού. Είχαμε στοιχεία από 100 εκλογικά κέντρα, στα πέντε που δημοσίευσε ο κ. Μεϊμαράκης θα σταθούμε;».
«Αν το θέμα είναι οικονομικό για να μην γίνουν οι εκλογές, ας τις κάνουμε χειρόγραφα, πώς το έκανε το ΠΑΣΟΚ;» αναρωτήθηκε ο κ. Τζιτζικώστας και επέμεινε σε συνάντηση των τεσσάρων συνυποψηφίων σήμερα.
Σημειώνεται ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει τον υποψήφιο για την προεδρία της ΝΔ Α.Γεωργιάδη να παραδέχεται στην Ναυπακτία όπου περιόδευε ότι "έτσι και αλλιώς αύριο εκλογές δεν θα διεξαχθούν" (το είπε το βράδι πριν τις εκλογές) δείχνοντας έτσι ότι όλοι στην ΝΔ-πλην του Α.Τζιτζικώστα- γνώριζαν για την χθεσινή αναβολή.
 
Όλα αυτά έγιναν γιατί θέλουν να οδηγήσουν τη ΝΔ σε έκτακτο συνέδριο με σκοπό την αλλαγή του καταστατικού ώστε οι κομματικοί μηχανισμοί να εκλέγουν τον πρόεδρο της ΝΔ και όχι οι πολίτες.   Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ο Ε.Μεϊμαράκης ζήτησε από τον γραμματέα της ΝΔ Α.Παπαμιμίκο να παραιτηθεί ώστε να οδηγηθεί η ΝΔ σε έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου γραμματέα και για να δρομολογηθεί η αλλαγή του καταστατικού.
 
Θέλουν να αφήσουν έξω από την εκλογική διαδικασία τους πολίτες και να τους στερήσουν τον λόγο.   Αυτά τα γνώριζε ο υποψήφιος Άδωνις Γεωργιάδη, που βρισκόταν χθες στην Αιτωλοακαρνανία. Το βραδάκι βρέθηκε σε ταβέρνα στο Τρίκορφο Ναυπακτίας, όπου, παρουσία δημοσιογράφων και οπερατέρ των τοπικών μέσων, ακούστηκε να λέει «ούτως ή άλλως αύριο δεν θα γίνουν εκλογές»! 
 
Ο κ. Γεωργιάδης είπε τη φράση αυτή προσκαλώντας στο τραπέζι έναν συνεργάτη του, σε χαλαρό ύφος και γελώντας.


Στο μεταξύ "φωτοβολίδες" εκτοξεύθηκαν από τον νυν πρόεδρο της ΝΔ Ε.Μεϊμαράκη αλλά και από τον Α.Γεωργιάδη.
 
Την πρόθεσή του να παραδώσει την θέση του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Πλακιωτάκη για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τον όρο ότι για να το πράξει αυτό θα πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι δύο άλλοι υποψήφιοι από τα κοινοβουλευτικά τους αξιώματα.
 
Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.
Με ανάρτησή του στο Twitter σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω Twitter την παραίτησή του από τη θέση του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα κάλεσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα να παραιτηθεί από τη θέση του Περιφερειάρχη.
Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στo Twitter: «Παραιτούμαι αμέσως από ΚΕ της ΝΔ, όπως ζήτησε ο κ. Μειμαράκης και αναμένω και την παραίτηση του κ.Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχη».
 
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε νέες δηλώσεις του απάντησε πως «δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».
«Προσχηματικά τα όσα είπε ο Μεϊμαράκης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.
 pronews