13.11.15

Ανταλλαγή πυροβολισμών και συλλήψεις στα σύνορα με την Αλβανία

Πέντε Αλβανοί - τρεις άνδρες 20, 23, και 27 χρονών και δύο ανήλικες 14 και 15 χρονών- συνελήφθησαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοφορία και οπλοχρησία.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας σε απομακρυσμένες περιοχές της ελληνοαλβανικής μεθορίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους παραπάνω οι οποίοι κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Διποταμίας Καστοριάς.

Στην προσπάθειά των αστυνομικών να τους ελέγξουν, ο 20χρονος πυροβόλησε κατά των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους τρεις εκ των πέντε (τον 23χρονο, τον 27χρονο και τη 15χρονη) ενώ ακολούθως και κατόπιν αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τη 14χρονη και τον 20χρονο.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια μεθοδολογία δράσης και έχοντας καθορίσει διακριτούς ρόλους μεταξύ τους. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και διερευνάται η εμπλοκή τους σε υποθέσεις κλοπών.
Επιπλέον σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης: α) ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καστοριάς, για ναρκωτικά, και β) ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για διακεκριμένες κλοπές.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πυροβόλο όπλο, πιστόλι κρότου-λάμψης, μία γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων, ένας κάλυκας όπλου κρότου λάμψης, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
pronews