13.11.15

'Ντροπή' η κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος λέει η Ζωή


Οργισμένη αντίδραση της πρώην προέδρου της Βουλής, για την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος. Καταγγέλλει τον Ν. Βούτση για παρεμπόδιση της έρευνας και διερωτάται αν του το υπαγόρευσαν οι δανειστές
Βολές στον διάδοχό της Νίκο Βούτση αλλά και στην κυβέρνηση για την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τη νομιμότητα του ελληνικού Δημόσιου Χρέους εξαπέλυσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζώη Κωνσταντοπούλου καταλογίζοντάς τους «παρεμπόδιση της έρευνας».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «μεγάλη ντροπή» την απόφαση του κ. Βούτση για την λήξη των εργασιών της επιτροπής και υποστήριξε μάλιστα ότι η κατάργηση έγινε χθες  με «θρασύδειλες κινήσεις εν κρυπτώ σε μέρα απεργίας». «Ο πρόεδρος της Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταργεί την επιτροπή Αλήθειας και αποφάσισε να παρεμποδίσει την έρευνά της» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου μόλις πληροφορήθηκε το άδοξο τέλος της επιτροπής Αλήθειας.
Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν η απόφαση του κ. Βούτση για την κατάργηση της επιτροπής Αλήθειας προ της ολοκλήρωσης του έργου της «αποτελεί προαπαιτούμενο» των δανειστών. «Όταν παρεμποδίζουμε την έρευνα του δημοσίου χρέους, και του τρόπου με τον οποίο επιβάλλονται αδυσώπητα και κοινωνιοκτόνα μέτρα , όταν κινητοποιούνται οι λεγόμενοι θεσμοί για την ισοπέδωση της κοινωνίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων τότε δεν μπορεί παρά να κριθούμε όλοι από την ιστορία» είπε στη στρογγυλή τράπεζα η κυρία Κωνσταντοπούλου. Επιπλέον κατήγγειλε προσπάθειες να φιμωθούν οι φωνές που αποκαλύπτουν ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε τις βολές της κατά του κ. Βούτση μέσω tweets αλλά και με τη συμμετοχή της σε διεθνή στρογγυλή τράπεζα για το χρέος που διοργανώθηκε στη Βουλή. Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, το γεγονός ότι η Βουλή φιλοξένησε τη στρογγυλή τράπεζα για το χρέος μια μόλις ημέρα μετά την επίσημη κατάργησης της επιτροπής Αλήθειας ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη και μέλη της καταργηθείσας επιτροπής καθώς και μέλη αντίστοιχων πρωτοβουλιών από το εξωτερικό.
Από την κριτική της κυρίας Κωνσταντοπούλου δεν ξέφυγε, όμως, ούτε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, που αναφέρθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι για να τα κλαίμε αλλά για να τα περιφρουρούμε» δήλωσε αιχμηρά η πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου κλιμάκωσε στη συνέχεια τις επιθέσεις της με αφορμή την κατάργηση της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους.
"Πόσα ακόμη έχουν αποφασίσει να ξεπουλήσουν και να παραδώσουν;" διερωτήθηκε η κυρία Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της στη Βουλή αποδίδοντας τον χαρακτηρισμό "νεομνημονιακή" στην κυβέρνηση. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η κατάργηση της επιτροπής έγινε κατ’ απαίτηση των δανειστών.
"Κάποιοι δεν θέλουν να ολοκληρωθεί ο λογιστικός έλεγχος και να συνεχιστεί η έρευνα για τα αντισυνταγματικά μέτρα" είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε και υπογράμμισε ότι η χθεσινή απόφαση της Βουλής να σταματήσει τον λογιστικό και νομικό έλεγχο του χρέους αποτελεί "απόφαση υπονόμευσης των εθνικών, κοινωνικών και δημοκρατικών συμφερόντων".
"Γιατί η Βουλή και ο κ Τσίπρας σταματούν έναν έλεγχο ο οποίος προβλέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο; Γιατί σταματούν έναν έλεγχο που αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί για τη χώρα;" διερωτήθηκε στο ίδιο πνεύμα.
news247