5.11.15

Αγνωστοι γρονθοκόπησαν τον βουλευτή της ΝΔ στη συγκέντρωση των Ποντίων

Οπαδούς της Χρυσής Αυγής,κατονόμασε ως τα άτομα που του επιτέθηκαν ο κ. Κουμουτσάκος

 Ο κ. Κουμουτσάκος βρέθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, αλλά η παρουσία του δεν έγινε δεκτή από συγκεκριμένα άτομα που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την οργή των Ποντίων. 


Ομάδα ατόμων προπηλάκισε τον γαλάζιο βουλευτή, εκτόξευσε εναντίον του μπουκάλια με νερό, του φώναζε «παραιτήσου» χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα «προδότη». 

Ο κ. Κουμουτσάκος δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή, αντίθετα κατευθύνθηκε προς το μέρος των αστυνομικών και στάθηκε ακριβώς από πίσω τους. Ωστόσο η συγκεκριμένη ομάδα διαδηλωτών δεν σταμάτησε και αποπειράθηκε να διαπεράσει τις αστυνομικές δυνάμεις για να γρονθοκοπήσει εκ νέου τον βουλευτή. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν για να τους σταματήσουν και η ένταση οξύνθηκε. 


Kουμουτσάκος: Προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή αυτοί που μου επιτέθηκαν 

Προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή ήταν τα άτομα που προπηλάκισαν τον Γιώργιο Κουμουτσάκο, σύμφωνα με τον ίδιο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον τραβούσαν, του πετούσαν αντικείμενα και του φώναζαν “Τι κρατάτε τον Φίλη ; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί;” και συνέχισαν:   Όλοι ίδιοι είστε. Κάνατε αποικία την Ελλάδα”. 

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση - «Δεν ήταν από εμάς»
Σε δηλώσεις του προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδίκασε το επεισόδιο κι έκανε λόγο για μια εικόνα ντροπής που δεν εχει σχέση με τη συγκέντρωση. Όπως δήλωσε "πληροφορήθηκα όταν ημουν στη Βουλή για να δώσω ψήφισμα ότι κάποιος πολιτικός δέχτηκε επίθεση. Δεν ήταν από εμάς και καταδικάζουμε τη βία".

Εντύπωση προκαλεί πάντως η «νοθρή» αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην πορεία των Ποντίων και η χαρακτηριστική καθυστέρηση με την οποία επενέβησαν για να προστατεύσουν έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν στόχος επίθεσης τραμπούκων μπροστά από το κτίριο της Βουλής! Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας έλεγαν ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια και εξηγούσαν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα εξετάσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την τραμπούκικη επίθεση εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, ώστε να ταυτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης. 

protothema.