19.11.15

Συνέχισε..."Κανένας δεν θα μείνει" !

Εγκρίθηκε επί της αρχής και και επί των άρθρων το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την δόση των 2 δισ. ευρώ, με 153 “ναι”, αλλά με απώλειες για την κυβέρνηση.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στάθης Παναγούλης επέλεξε να απουσιάσει εκφράζοντας την διαφωνία του, με αποτέλεσμα να τον διαγράψει ο Αλέξης Τσίπρας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταψήφισε ο Νίκος Νικολόπουλος, με αποτέλεσμα να τον διαγράψει ο Πάνος Καμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές, με 137 να ψηφίζουν “όχι”, ενώ απουσίασαν πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που βρίσκονταν στην ομιλία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Οι βουλευτές απέστειλαν επιστολική ψήφο που δεν προσμετράται.
Επί της αρχής υπερψήφισαν το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν και τα άρθρα εκτός από τα άρθρο 1 που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τα άρθρα 11 και 16 που τα ψήφισε το Ποτάμι και το άρθρο 18 που το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.
ysterografa.