3.11.15

Ο Γ. Μπουτάρης τα έβαλε με το ...τσίπουρο


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε αυτό  ως ειδικός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''αυτά είναι τα χωράφια μου'' ...
Να δει το πρόβλημα του παράνομου τσίπουρου σύστησε στην κυβέρνηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο. «Δεν μπορεί ο καημένος αγρότης βγάζει από το καζάνι για τον εαυτό του 100 λίτρα τσίπουρο. Με 100 λίτρα πρέπει να είναι σουρωμένος κάθε μέρα».

Ο σχολιασμός έγινε στα πλαίσια της «Γιορτής τσίπουρου Τερπνής» που διοργανώνει η Δ' Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ενώ ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «ξέρει τι λέει καθώς αυτά είναι τα χωράφια του». Τελειώνοντας ανέφερε πως «η κυβέρνηση κοιτάει να βρει αλλού τα χρήματα και δεν αγγίζει το παράνομο τσίπουρο, γιατί και εκεί έχει ψήφους» ενώ ισχυρίστηκε, πως χάνονται αρκετές χιλιάδες ευρώ ετησίως, λόγω της συγκεκριμένης φοροδιαφυγής.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχαν οι φορείς της πόλης, παρουσία του ιδίου, με το ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για παραχώρηση. Υποστήριξε πως τον Δήμο δεν τον ενδιαφέρει το ποσό που θα εισπράξει το κράτος από την πώληση του λιμανιού αλλά να υποχρεωθεί ο επενδυτής να ολοκληρώσει τον 6ο προβλήτα, τη σιδηροδρομική και την οδική σύνδεση.

seleo