27.10.15

Σφαγή ισλαμιστών: Εκατοντάδες νεκροί - Η Τουρκία τους μετέφερε εκτός Συρίας για να σωθούν - Προσοχή: Σκληρές εικόνες (vid) -


ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΟΠΛΑ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ - ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ 

του Βασίλη ΚαπούλαΦαίνεται ότι οι Ρώσοι "καθαρίζουν" πριν από εμάς για εμάς αφού πάνω από 200 ισλαμιστές σκοτώθηκαν και 500 διασώθηκαν χάρη στην Τουρκία...

αφού έστειλε αεροπλάνα να τους παραλάβουν και να μεταφερθούν στην Υεμένη ενώ FSA και λοιπές ισλαμιστές οργανώσεις παρέλαβαν αντιαεροπορικά όπλα.
Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των ισλαμιστών στα σύνορα με το Ισραήλ σπάζοντας την κόκκινη γραμμή που έθεσε ο Μ.Νετανιάχου στον Β.Πούτιν ενώ ο συριακός στρατός βομβαρδίζει και στα σύνορα με Τουρκία.
H επέλαση των συριακών, ιρανικών και ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται αφού ανακατέλαβαν τα χωριά Qala'at Al-Najam, Hadadin, τα υψώματα Al-Shahid, Zeytouna, φρουρά Al-Kabdar, Mleiha , Abtayn, Al-Vazihi, Kodar, Al-Sabeqiya, την πόλη Shaqidla, Tal al-Naa’am, Al-Naa'am, Al-Nasseriya, Heijeneh, Howeija, Boqja, al-Barijieh, Kafr Tuna, al-Harra.
Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ των συριακών δυνάμεων και των ισλαμιστών για τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Khanasser-Ithriyah που συνδέει Χάμα με τα βόρεια τμήματα της χώρας και ειδικα το Χαλέπι με τα Mil Mi 24/28 να βομβαρδίζουν τα περίχωρα της πόλης Ithriyah.
130 ισλαμιστές σκοτώθηκαν κατα μήκος του δρόμου Khanasser- Ithriyah ενώ ακόμη 40 ισλαμιστές μέλη του ISIS βρέθηκαν νεκροί στην Aqrabiyat, ανατολικά της Χάμα και 30 μέλη της al-Nusra Front σκοτώθηκαν στην Ithriyah.
Ένταση δημιουργείται ξανά με την Τουρκία καθώς πάνω από 500 ισλαμιστές μεταφέρθηκαν από την Συρία στην Υεμένη με τέσσερα αεροπλάνα από την Τουρκία, Κατάρ και ΗΑΕ για να πολεμήσουν τους Χούτις, στην ουσία όμως τους διέσωσαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Στο μεταξύ αυξάνονται οι απώλειες του ISIS στο Deir Ezzor με 60 ισλαμιστές να πεθαίνουν στην προσπάθεια τους να διασπάσουν τις συριακές γραμμές άμυνας. Οι απώλειες αυτές προήλθαν κυρίως από τα ρωσικά μαχητικά.
Συνολικά, το ISIS έχασε πάνω από 200 μαχητές του σε 72 ώρες ενώ ακόμη 50 ισλαμιστές του σκοτώθηκαν στο Χαλέπι στις μάχες για την κατάληψη του Tal Reeman και Al-Salihiyah από τις συριακές δυνάμεις.
Τη στιγμή αυτή οι συριακές δυνάμεις έχουν προωθηθεί και βομβαρδίζουν τις θέσεις των τρομοκρατών στα περίχωρα κοντά στα σύνορα με Τουρκία
Σύμφωνα με τον στρατηγό Ali Mayhoub,οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από την τοπική πολιτοφυλακή σιιτών επιτέθηκαν στις θέσεις του ISIS σε Χομς και Χαλέπι, απελευθέρωσαν δύο χωριά βόρεις της Χομς και πέντε νότια του Χαλεπίου.
Ο συριακός στρατός επιχειρεί στην περιοχή Salma-Joub al-Ahmar κοντά στα σύνορα με Τουρκία καταλαμβάνοντας τα στρατηγικά υψώματα.
Επιπλέον, η ρωσική και συριακή αεροπορία κατέστρεψαν το διοικητήριο του ISIS στα περίχωρα Χομς και Ιντίμπ τόνισε ο Mayhoub.
Η κατάσταση στην περιοχή περιπλέκεται ακόμη περισσότερα αφού σε εικόνες που θα δείτε παρακάτω, οι ισλαμιστές παρέλαβαν κινεζικά αντιαεροπορικά όπλα από το Κατάρ και τα δείχνουν επιδεικτικά στην κάμερα. Πρόκειται για τα κινέζικα αντιαεροπορικά FN-6.
Τα όπλα αυτά προέρχονται από το Σουδάν το οποίο είναι γνωστό ότι κατέχει μεγάλη ποσότητα FN-6 από την Κίνα  και πέρασαν στα χέρια των ισλαμιστών μέσω Τουρκίας υπό την καθοδήγηση του Κατάρ.
Οι ισλαμιστές του FSA μετακινούν τα διοικητήρια τους σε σπηλιές υπό τον φόβο των ρωσικών βομβαρδισμών.
Ο ισλαμιστής και γιατρός Khalid Abdul Fattah Allouz σκοτώθηκε στη Χομς ενώ 20 ισλαμιστές σκοτώθηκαν στο Χαλέπι.
Ο ισλαμιστής διοικητής της 'Shuhada Al Khalidya', Muhammed Jamal Msharqah, σκοτώθηκε επίσης στη Χομς.
Ο στρατιωτικός διοικητής της 'Ahrar Al Sham' Yusus Assi σκοτώθηκε επίσης   και δέκα ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε Daraa και Qunaitra.
Ο στρατιωτικός διοικητής της 'Liwa Al 'Iz' known γνωστός ως Abu Abdul Rahman σκοτώθηκε στην Qunaitra ενώ ο διοικητής της 'Fursan Horaan'  γνωστός ως Μuhammed Faisal Al Shahma δολοφονήθηκε στην νότια Συρία. 
Ισλαμιστές από την Jabhat Al Nusra, ο 'Abu Jundil Al Yaf'ee' σκοτώθηκε στη Χάμα και ο 'Abu Mohammed Bilal' σκοτώθηκε στην Kafr Dalba στα περίχωρα της Λαττάκειας. 
Embedded image permalink

Weapons: Fighters from the Free Syrian Army eagerly assemble an FN-6 anti-aircraft missile launcher for use against soldiers loyal to the Assad regime
Power: The Chinese-made weapons are thought to have been provided to the FSA by sympathisers in Qatar
Arms: Free Syrian Army sympathisers in Qatar are likely to have purchased the weapons from dealers with links to corrupt officials in the Sudanese government, before having them smuggled into Syria through Turkey
Embedded image permalink




pronews