28.10.15

Θα εξαϋλωθούν οι ισλαμιστές στη Συρία: Η Ρωσία στέλνει στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 - Δείτε τη διαδρομή τους (φωτο, vid)


Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΕΞΟΠΛΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ 

του Βασίλη Καπούλα
Ρωσικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως η Ρωσία θα στείλει στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 στη Συρία τα οποία σε 2 ώρες και 44 λεπτά θα ισοπεδώσουν ολόκληρες περιοχές και θα εξαφανίσουν τους ισλαμιστές στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα ισχυρό μήνυμα σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ!
 
Στους χάρτες παρακάτω θα δείτε τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
 
Παράλληλα ανεβαίνει και η ένταση με το Ισραήλ καθώς η Χεζμπολάχ εξοπλίστηκε με MANPADS από το Ιράν όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω ενώ ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν για πρώτη φορά στην Quneitra απέναντι από το ισραηλινο Γκολάν.
 
To στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 έχει μεγάλη εμβέλεια και διαθέτει τεράστια καταστροφική ικανότητα. Σε μια αποστολή βομβαρδισμού το Tu-22M3 μπορεί να εξαφανίσει μια ντουζίνα θέσεις των ισλαμιστών.
 
Το TU-22M3 μπορεί να μεταφέρει έως και τρεις πυραύλους Kh-22 Raduga, ή 6 βλήματα cruise MKU-6-1 σε περιστρεφόμενο φορέα οπλισμού μέσα στην αποθήκη οπλισμού, αλλά και συμβατικό φορτίο με 69 βόβμες FAB των 250 κιλών ή 8 βόμβες FAB των 1500 χλγρ.
 
Τα Tu-22M3 βρίσκονται στην αεροπορική βάση Mozdok, στη βόρεια Οσετία και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν μόνο 2-3 ώρες μέχρι να κάνουν την εμφάνιση τους στον ουρανό της Συρίας πάνω από το Χαλέπι.
 
Η συνολική απόσταση είναι 2.500 χλμ και η ταχύτητα του Tu-22M3 είναι 930 χλμ την ώρα συνεπώς τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 χρειάζονται 2 ώρες και 44 λεπτά μέχρι να φτάσουν Συρία.
 
Το γεγονός ότι τα Tu-22M3  βρίσκονται στην αεροπορική βάση στο Mozdok έχει αναφερθεί από πολλούς εξειδικευμένους στρατιωτικούς αναλυτές.
 
Δεδομένου της καταστροφικής δύναμης που διαθέτει το συγκεκριμένο βομβαρδιστικό η εκτέλεση μιας πολεμικής αποστολής από ένα Tu-22M3 από υψόμετρο ασφαλείας για αποφυγή αντιαεροπορικών συστημάτων θα ισοπέδωνε μια τεράστια εδαφική έκταση!
 
Tην ίδια στιγμή, τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν για πρώτη φορά στόχους ισλαμιστών του ISIS και της al-Nusra στην Quneitra απέναντι από το Ισραηλινό Γκολάν ενώ έπληξαν και στόχους στην Deraa κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.
 
To πρόβλημα για το Ισραήλ διευρύνεται καθώς το Ιράν παρέδωσε στους μαχητές της Χεζμπολάχ φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους «Misagh» με εμβέλεια 4 χλμ.
 
Το ισλαμικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASNIM υποστηρίζει ότι αυτά τα MANPADS είναι τύπου "fire and forget" έχουν ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από τους αμερικανικούς Stinger και τα σουηδικά RBS-70.
 
Οι πύραυλοι του έχουν μήκος 1.5 μέτρους και μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε ακτίνα 4.000 μ. Ο Misagh-1 έχει μέγιστη ταχύτητα 600 m/s ενώ ο Misagh-2 -850 m/s με εκρηκτική κεφαλή βάρους 1.42 kg. 
 
 
 
 
 
CSFrsp2UcAEqcbV
 
0_146fe2_85f5e5c4_XL
 
CSFrsgqUYAAjz3T
 


pronews.gr