24.10.15

Οι Κούρδοι εξαϋλώνουν τους Τούρκους με ρωσικά αντιαρματικά Kornet 9M113 (φωτό)


ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ
 

Κούρδοι μαχητές τσακίζουν τους Τούρκους στις νοτιοανατολικές περιοχές και στα σύνορα με τη Συρία με ρωσικούς πυραύλους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πώς χρησιμοποιούνται κατά οχημάτων του τουρκικού Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής ρωσικά αντιαρματικά συστήματα Kornet 9M113.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ένοπλης σύγκρρουσης του κουρδικού PKK και του YPG με τους Τούρκους που καταγράφεται ένα τέτοιο στοιχείο. Να χρησιμοποιούνται δηλαδή από τους Κούρδους ρωσικά οπλικά συστήματα και μάλιστα προηγμένα, όπως είναι τα αντιαρματικά Kornet.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην περιοχή του Beytüşşebap της επαρχίας του Şirnak στην νοτιανατολική Τουρκία, οι τουρκικές δυνάμεις ανακάλυψαν σε κουρδικό κρησφύγετο πυραύλους τους οποίους χρησιμοποιούν οι Κούρδοι για την διενέργεια των επιθέσεων τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νομάρχη, οι πύραυλοι αυτοί που χρησιμοποιούν οι Κούρδοι για πρώτη φορά στην περιφέρεια τους είναι ρώσικης προέλευσης και θεωρούνται σαν τα πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα στο είδος τους, γι’ αυτό και η αποτελεσματικότητα τους είναι πολύ υψηλή.
Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα χρησιμοποιήθηκαν σε μία πρόσφατη επίθεση Κούρδων κατά αυτοκινητοπομπής της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής όπου σκοτώθηκαν και τραυματίσθηκαν δεκάδες Τούρκοι.
Φαίνεται λοιπόν πώς και ο πόλεμος μεταξύ των Κούρδων και της Τουρκίας έχει περάσει σε άλλη διάσταση, δεδομένης της επέμβασης της Ρωσίας στη Συρία. Η Μόσχα στηρίζει αφενός τον Συριακό Στρατό, αλλά και τους Κούρδους της Συρίας (YPG) κατά των τζιχαντιστών ενισχύοντας τους και με σύγχρονα οπλικά συστήματα προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικοί στο πεδίο της μάχης.
Να σημειωθεί πώς τους Κούρδους της Συρίας τους στηρίζουν και οι ΗΠΑ. Κάτι μάλιστα που προκάλεσε πρόσφατα της οργή του Ρ.Τ. Ερντογάν κατά της Ουάσιγκτον.
Embedded image permalink

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Permanent link to the embedded image

pronews