24.10.15

"Εργολαβία" πήρε ο Ε.Βενιζέλος την υπεράσπιση των "νταβατζήδων" των ΜΜΕ στη Βουλή !


ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση των νταβατζήδων και της διαπλοκής των ΜΜΕ στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης (σήμερα το βράδυ) του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Επιτέθηκε στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά πριν από λίγη ώρα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες έκανε λόγο για “νέα τζάκια” στον χώρο των ΜΜΕ.

Φαίνεται πώς ο κ. Βενιζέλος είναι ικανοποιημένος από το σύστημα εξουσίας, στο οποίο βεβαίως εντάσσονται και πολλά από τα ΜΜΕ, όπως λειτουργεί σήμερα (άλλωστε αυτό είναι που τον ανέδειξε, τον έκανε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, συγκυβερνήτη του Αντώνη Σαμαρά) και “μάχεται” τώρα να διατηρηθεί εκφράζοντας φόβους μην τυχόν και σπάει η διαπλοκή και εμφανιστούν “νέα τζάκια”.
Για ποιόν κόπτεται τόσο πολύ ο κ. Βενιζέλος; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι συνεχείς και λυσσαλέες παρεμβάσεις του στη Βουλή; Μήπως τα ίδια που πολέμησαν και την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με το λεγόμενο “βασικό μέτοχο”;
Πριν από λίγη ώρα ο κ. Βενιζέλος παρενέβη στη συζήτηση που γίνεται στην Ολομέλεια της Βουλής και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ασκώντας και πάλι κριτική στην κυβέρνηση ζήτησε να γίνουν πιο συγκεκριμένα τα κριτήρια για όσους θα αγοράσουν συχνότητες, κάνοντας νύξη για αδιαφάνεια.
Η ομιλία του προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Παππά, ο οποίος με τη σειρά του υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, αφήνοντας αιχμές σε βάρος των προηγούμενων κυβερνήσεων για να ανταπαντήσει ο κ. Βενιζέλος «βάλτε στο νόμο ποιος είναι επιχειρηματίας και πού τα βρήκε τα λεφτά, εγώ θα τα ψηφίσω».
Στο σημείο αυτό υπήρξε αναστάτωση στη Βουλή με πολλούς βουλευτές, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθενται στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το σθένος με το οποίο υπερασπίζεται όσους φαίνεται πώς πλήττει το νομοσχέδιο, αφού οι καναλάρχες σήμερα θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τέλη συχνοτήτων προηγούμενων χρόνων, αλλά και για να αποκτήσουν μία νέα άδεια.
Ο κ. Βενιζέλος από την πρώτη στιγμή επέκρινε την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταθέτοντας ένσταση για την συνταγματικότητα και καταγγελίες για εξυπηρέτηση των «νέων τζακιών της διαπλοκής» εκ μέρους της κυβέρνησης.
Είχε υποστηρίξει πώς μια σειρά άρθρων και διατάξεων του νομοσχέδιου ...προσκρούουν στο Σύνταγμα ενώ παράλληλα είχε επισημάνει πώς οι προωθούμενες διατάξεις αντί να αντιμετωπίσουν την διαπλοκή, επιχειρούν να εκθρέψουν «την νεοδιαπλοκή». Και είναι πραγματικά να αναρωτιέται κανείς: Ποιός μιλάει για εξυπηρέτηση της διαπλοκής;
pronews