28.10.15

Θεσσαλονίκη:Εξιχνιάσθηκε υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος δύο γυναικών, υπηκόων Ουκρανίας





Για την υπόθεση συνελήφθησαν (6) άτομα, μεταξύ των οποίων οι δύο διαχειριστές (ζευγάρι) οίκου ανοχής, στον οποίο εκδίδονταν
 οι παθούσες

Με τη χρήση βίας και απειλών, κατά περίπτωση, τις ανάγκαζαν
να εκδίδονται παρά τη θέλησή τους

Η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης σωματεμπορίας, σε βάρος δύο γυναικών – υπηκόων Ουκρανίας ηλικίας 35 και 32 ετών.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της παραπάνω Υπηρεσίας, έξι (6) άτομα ηλικίας 62, 39, 66, 61, 32 και 46  ετών (4 ημεδαποί – 2 αλλοδαποί αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «σωματεμπορίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση», «βιασμού», παράβασης «Νόμου περί όπλων» και «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 62χρονος, αφού εξαπάτησε τις δύο γυναίκες σχετικά με την εύρεση εργασίας, τις εξανάγκαζε, τη μεν πρώτη, από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, με τη χρήση απειλών σωματικής βίας, τη δε δεύτερη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της, αλλά και με τη χρήση απειλών για τη ζωή της ανήλικής κόρης της, να εκδίδονται σε οίκο ανοχής της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας 32χρονης συλληφθείσας, τον οποίο διαχειρίζονταν ο ίδιος μαζί με την 39χρονη σύντροφό του. Επίσης, προέκυψε ότι ο 62χρονος, προέβη σε ερωτική συνεύρεση με τις παθούσες, παρά τη θέλησή τους.

Τις μετακινήσεις των δύο γυναικών, από την οικία στην οποία διέμεναν, ιδιοκτησίας του ζευγαριού, στον οίκο ανοχής και αντίστροφα, είχε αναλάβει 46χρονος αλλοδαπός, ενώ υπεύθυνες για την επιτήρηση των γυναικών σε αυτόν και την είσπραξη των χρημάτων, ήταν δύο εργαζόμενες, ηλικίας 61 και 66 ετών.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν,  στην οικία του 62χρονου και της 39χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ένα πιστόλι,
- δύο γεμιστήρες εκ των οποίων ο ένας περιείχε οκτώ φυσίγγια,
- ένα κουτί που περιείχε πενήντα (50) φυσίγγια και
- το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ.

Επίσης, στο πλαίσιο των παραπάνω ερευνών, σε παράπλευρη οικία, ιδιοκτησίας 30χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μηχάνημα καταγραφής, το οποίο κατέγραφε κινήσεις τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά της οικίας, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 62χρονος, μαζί με έτερο συνεργό, μετέφεραν τις παθούσες, προ είκοσι (20) ημερών περίπου στην Ξάνθη, όπου και τις προέτρεψαν να δηλώσουν ψευδώς, ότι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, με αποτέλεσμα να υφαρπάξουν ψευδή δελτία αιτήσαντος διεθνούς προστασίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ στις παθούσες έγιναν γνωστές οι σχετικές διατάξεις περί παροχής προστασίας και βοήθειας και φιλοξενούνται σε ξενώνα για θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.