3.10.15

Νέες επιδρομές στη Ράκα εξαπέλυσε η Ρωσία Εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους


Η Ρωσία εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης στη Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας.
«Πολλά ρωσικά πλήγματα έθεσαν στο στόχαστρο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους δυτικά της Ράκα και οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι την πόλη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τους στόχους που επλήγησαν.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλήρως την επαρχία Ράκα.
Την Πέμπτη η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έθεσε για πρώτη φορά στο στόχαστρο τη Ράκα. Μία ημέρα νωρίτερα είχαν ξεκινήσει οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα ρώσο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, σημειώνουν ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε περισσότερες από 20 πτήσεις στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες και έπληξε εννέα στόχους του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Ιγκόρ Κονάσενβοκ, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου, σημείωσε ότι στις επιδρομές πήραν μέρος αεροσκάφη τύπου Su-34 και Su-24M.
Στρατιωτικός αξιωματούχος της Συρίας επιβεβαίωσε ότι ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική και βόρεια Συρία.
Ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε -σύμφωνα με τη συριακή τηλεόραση- ότι «συγκεκριμένα και ακριβή» χτυπήματα κατέστρεψαν κέντρο διοίκησης στην πόλη Λαταμνέχ, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκαν επίσης οι περιοχής Τζισρ αλ-Σουγκούρ και Μααρέτ αλ-Νούμαν στα βορειοδυτικά της χώρας.

tovima