24.6.15

Οι Τζιχαντιστές ξεκίνησαν την ανατίναξη της Παλμύρας ! (video)


Μόνο με βόμβα νετρονίου θα διασωθεί η Παλμύρα και ανθρωπότητα από τα κτήνη. ΑΛΕΞ

Ξεκίνησε η καταστροφή της αρχαίας συριακής πόλης Παλμύρα από τους τζιχαντιστές …ου Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι προ ημερών είχαν ναρκοθετήσει τα ρωμαϊκά ερείπια.

Παρότι δεν είχε γίνει γνωστό αν οι τρομοκράτες σκόπευαν να ανατινάξουν τα ιστορικά μνημεία της «Βενετίας της άμμου» και παρά τις διαβεβαιώσεις μελών του Ισλαμικού Κράτους πως εφόσον δεν υπάρχουν αγάλματα στην αρχαία Παλμύρα δε θα καταστραφούν, εικόνες που ταξιδεύουν από την περιοχή μεταφέρουν μία άλλη πραγματικότητα.
Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, οι τζιχαντιστές ανατίναξαν δύο μαυσωλεία σε μικρή απόσταση από την αρχαία πόλη, εκ των οποίων το ένα του Μοχάμεντ μπεν Αλί και του Αμπού Μπαχά Εντίν, καθώς αποτελούν σύμφωνα με τους τζιχαντιστές σύμβολα πολυθεϊσμού.
Στην αποκάλυψη της καταστροφής προχώρησαν οι ίδιοι οι τζιχαντιστές, οι οποίοι μέσω Διαδικτύου διοχετεύσαν φωτογραφίες ύστερα από τις εκρήξεις.
Σύμφωνα με τον ακτιβιστή Σαμ Σαμέρ Χόμσι, ο οποίος βρίσκεται στην Χομς, το πρώτο μαυσωλείο ανήκει σε απόγονο εξαδέλφου του προφήτη Μωάμεθ, ενώ το δεύτερο ανήκει σε ιστορική φιγούρα της Παλμύρας και βρίσκονται σχεδόν 4 χλμ από τα αρχαία.
Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μεταξύ άλλων, απεικονίζονται και άνδρες που φαίνονται να μεταφέρουν εκρηκτικά στον ώμο, ενώ σε άλλες αποτυπώνεται ο καπνός και η σκόνη που προκύπτει από την έκρηξη του μαυσωλείου.
Όλα αυτά, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρατηρούσε μετά την τοποθέτηση βομβών στην Παλμύρα, πως δεν είχε αποσαφηνιστεί αν οι τρομοκράτες ήθελαν να ανατινάξουν τα αρχαία που έχουν χαρακτηριστεί μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την την Unesco.
veteranos.gr