1.1.15

Μπουτάρης: «Είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά τώρα γουστάρω Ποτάμι»

Αφού..."γουστάρεις" το ποτάμι, εμείς θα σου χαρίσουμε σκοινί και ένα τσιμεντόλιθο και άντε...καλό φούντο!
ΑΛΕΞ

Τα πήρε όλα κι έφυγε πάλι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπερ σημαίνει ότι έκλεψε τις εντυπώσεις με τον τρόπο που εκφράζεται και τις σκέψεις που διατυπώνει!
Mιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV-100, όπου ήταν καλεσμένος μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για να σχολιάσουν τα σημαντικότερα γεγονότα του 2014.

«Δεν κρύβω την κομματική μου ταυτότητα. Όταν λέω ότι είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους, εννοώ ότι είμαι σοσιαλδημοκράτης ενσυνείδητος. 
Τώρα λέω ναι, μου αρέσει το Ποτάμι. Το Ποτάμι έχει μια φωνή λογικής. Το ΠΑΣΟΚ ξέχασε τι θα πει λογική.
 Όταν έχει σήμερα από τη μια τον πρώην αρχηγό του που θέλει να κάνει άλλο κόμμα και από την άλλη τον σημερινό που έβαλε πλάτη για να στηριχτεί η χώρα και αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνεννοηθούν.
Το ΠΑΣΟΚ έχασε τη λογική του. Δεν έχασα εγώ την ιδεολογία μου. Αυτή τη στιγμή ακούω τον Θεοδωράκη. Έχει κοινή λογική, αυτό που λείπει από την Ελλάδα», είπε απαντώντας στη δημοσιογράφο Μαρία Μουστάκα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που είναι γνωστό ότι στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και δη από το μηχανισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου στην πόλη.
Πάντως, όπως και ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη συνέχεια, τάχθηκε υπέρ μιας αυτοδιοίκησης μακρυά από κομματικές ταυτότητες. Από την πλευρά του, ο νεαρός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που ως γνωστόν έχει αποστασιοποιηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά που δεν τον στήριξε στην αυτοδιοικητική αναμέτρηση, στάθηκε ιδιαίτερα στις πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: 
«Λέμε εκλογές. Με τι πρόγραμμα; Όταν κάποιος ζητάει εκλογές δεν πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα, εφαρμόσιμο, ρεαλιστικό, ολοκληρωμένο; Εγώ προσωπικά δεν έχω πεισθεί με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι η χώρα έχει πάρει έναν δρόμο πιο ασφαλή από τους δρόμους που είχε τα προηγούμενα χρόνια, με θυσίες των πολιτών και αυτές οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Φαντάζεστε να τιναχτούν όλα στον αέρα; Οι πολιτικές των τελευταίων ετών, αν και οδήγησαν σε δεινά των ελληνικό λαό και κατέστρεψαν πολλά νοικοκυριά, έβαλαν παράλληλα και μια τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας», σχολίασε ο κ.Τζιτζικώστας ανασύροντας προφανώς την κομματική του ταυτότητα που γράφει Ν.Δ., από το συρτάρι...