9.9.14

Πυρά Ν.Μπακογιάννη κατά κυβέρνησης: "Μεγάλο λάθος ο ΕΝΦΙΑ - Νομοθετήθηκε σε λάθος δεδομένα"

Η Ντόρα Μπακογιάννη «ξαναχτυπά» και χαρακτηρίζει μεγάλο λάθος της κυβέρνησης τον ΕΝΦΙΑ, καθώς εφαρμόζεται, όπως είπε στη λάθος βάση των αντικειμενικών αξιών.
«Φόρο επί της ακίνητης περιουσίας η Ελλάδα πρέπει να έχει, όμως ο ΕΝΦΙΑ είναι μεγάλο λάθος. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει φορολόγηση επί μιας ανύπαρκτης αξίας. Είναι λάθος οι αντικειμενικές αξίες. Δεν μπορείς να νομοθετείς σε λάθος δεδομένα», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο Σκάι.

«Η έκτακτη εισφορά είναι κάτι άλλο, μπορεί να διαφωνώ ωστόσο είναι δημοσιονομικό θέμα, στα ακίνητα δεν υπάρχει επιχείρημα από την τρόικα. Αντίθετα έχει επιχείρημα η κυβέρνηση και πρέπει να το χρησιμοποιήσει. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές που να βασίζονται στην πραγματικότητα», είπε η κ. Μπακογιάννη.
Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα πολιτικής η κ. Μπακογιάννη είπε πως μπορεί να διαφωνεί, αλλά υπάρχει και το μη χείρον βέλτιστον, αυτή η κυβέρνηση είπε πως η κυβέρνηση έφερε την οικονομία σε μια ισορροπία και αυτό δεν πρέπει να χαθεί.
Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι φοβάται την ακυβερνησία, αλλά και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελέσει περιπέτεια για τον τόπο, όπως είπε.
defencenet.gr