17.2.14

MPIMPAS INVESTING GROUP- Η ομιλία της κ. Μανιουδάκη από την ημερίδα που διοργάνωσε ο Όμιλος την Κυριακή 16-2-14.

Η ανάπτυξη στις Καλλιέργειες Μανιταριών στην Βορειοανατολική Αττική ξεκίνησε από τον Μαραθώνα με την εκδήλωση παρουσίασης του Farming Franchise Hellas/Μανιτάρια Μαραθώνος στην αίθουσα Αλίκη του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Μάκρης την Κυριακή 16/02/2014.

 Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία της παρουσίασης (όπως εμφανίζονται και στο http://manitaria-marathonos.blogspot.gr/ )



 Ο Όμιλος MPIMPAS GROUP INVESTING είναι κορυφαίος επενδυτικός Όμιλος της Ελλάδας με δυναμική ανάπτυξη σε όλο το φάσμα των συμμετοχικών έργων. Ξεκινώντας ως ένας Ενεργειακός όμιλος (ΑΠΕ), με πλήθος φωτοβολταϊκών πάρκων σε λειτουργία και υπό αδειοδότηση, συνέχιζει την δυναμική του πορεία έχοντας σε εξέλιξη τη μεγαλύτερη συμμετοχική ηλιοθερμική/ φωτοβολταϊκή επένδυση στον Αυλώνα Αττική. Πρόκειται για ένα έργο ισχύος 100 MW, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 2.055 στρεμμάτων, καθιστώντας το το τρίτο σε μέγεθος ηλιοθερμικό έργο στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και την Ισπανία. Ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματέυσεις με Γερμανούς επιχειρηματικούς κολοσσούς με στόχο την δημιουργία μιας κοινοπρακτικής μονάδας, η οποία θα αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες συνεργασίες στην ελληνική και διεθνή αγορά.

  Τα μεταλλεία της Κύμης (πρώην μεταλλεία Σκαλιστήρη), τα οποία πρόσφατα περιήλθαν στον ‘Ομιλο MPIMPAS GROUP INVESTING, αποτελούν άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη, καθώς διεισδύουμε δυναμικά και στον τομέα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας. Τα μεταλλεία Κύμης εκτείνονται γεωγραφικά στην περιφέρεια Οξύλιθου και Άνω Ποταμιάς του Δήμου Κύμης σε συνολική έκταση 9.812,267 στρεμμάτων και ήδη πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις με Ρώσους επενδυτές με στόχο την επίτευξη κοινοπραξίας. Με βάση εξειδικευμένες μελέτες και ειδικές επιστημονικές έρευνες το πλούσιο υπέδαφος των μεταλλείων σε αποθέματα λιγνίτη και όχι μόνο καθιστούν την κίνηση του ομίλου επενδυτικά βιώσιμη με προοπτικές ανάπτυξης του μεταλλέυματος και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής. Πιο συγκεκριμένα το όραμα του ομίλου είναι να εκμεταλλευτεί όλη αυτή την ενεργειακή αξία των μεταλλευμάτων των μεταλλέιων Κύμης αλλά και να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, προσφαίροντας όχι μόνο οικονομική σταθερότητα αλλά και λύση στο μεγάλο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της ανεργίας. 

  Οι εναλλακτικές βιοκαλλιέργειες αποτελούν ένα ακόμη τομέα, στον οποίο ο Όμιλος επιθυμεί να θέσει το αναπτυξιακό του αποτύπωμα. Ο τομέας αυτός, δυναμικός και καινοτόμος, αξιοποιεί πλήθος αναξιοποίητων και εύφορων εκτάσεων της πατρίδας μας και μπορεί να οδηγήσει σε μια πραγματική κοσμογονία, παράγοντας προϊόντα ανεκτίμητης αξίας και ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης.

  Ο όμιλος με την αξιοποίηση έκτασης 5.500 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου, γνωστή με το τοπωνύμιο «Αντίπολη», έχει θέσει ως άμεσο στόχο την επίτευξη ολοκληρωμένου επενδυτικού σχεδίου, μέσω επιδότησης, από τον Αναπτυξιακό νόμο. Το προτεινόμενο επιχειρηματικό σχέδιο, αφορά τον πρωτογενή τομέα (βιολογικές καλλιέργειες), όσο και τον δευτερογενή, με την σχεδίαση, τυποποίηση, συσκευασία, συντήρηση γεωργικών προϊόντων, καθώς επίσης και την εμπορία και διανομή των παραγόμενων προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η έκταση αυτή θα καλλιεργηθεί με την καινοτόμο μέθοδο συμμετοχής – συνεκμετάλλευσης – συμπαραγωγής και με εξασφαλισμένες εξαγωγές της παραγωγής σε Βόρεια Ευρώπη, Καναδά και Η.Π.Α.  

Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ MPIMPAS GROUP INVESTING
Σύμφωνα με τα παραπάνω, γίνεται απόλυτα κατανοητό οτι ο όμιλος MPIMPAS GROUP INVESTING, εισάγει νέα καινοτόμα μοντέλα συμμετοχής, με στόχο την υλοποίηση μεγάλων έργων στρατηγικής σημασίας, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες τόσο της χώρας μας, όσο και της παγκόσμιας αγοράς. Σε αντίθεση με μοντέλα ανάπτυξης, τα οποία δεν άντεξαν στον χρόνο, το έργα αυτά αποτελούν καινοτόμο πρωτοβουλία και υλοποιούνται με το νέο σύστημα συμμετοχών, που έχει εκπονήσει ο Όμιλος, δίνοντας έμφαση στη Συμμετοχή, πρακτική που εναρμονίζεται πλήρως με τις νέες παγκοσμιοποιημένες πλέον αγορές  

EΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας πληροφορούμαστε οτι ακόμα και κάτω από τις συγκεκριμένες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που διανύουμε , ο αγροτικός τομέας όχι μόνο διατηρεί το ποσοστό απασχόλησης που κατέχει σαν κλάδος στο συνολικό ποσοστό της απασχόλησης αλλά το αυξάνει. Συγκεκριμένα πρωτογενής τομέας το 2012 απασχόλησε 491,47 χιλιάδες εργαζόμενους καλύπτοντας το 12,97 % του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας., γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την ελληνική οικονομία.  


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ
Σύμφωνα με τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι απαιτείται η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας με τη δημιουργία δικτύου δομών σε κάθε αγροτική περιφέρεια για την παροχή πληροφόρησης και ενημέρωσης σε οριζόντια θέματα όπως: • Ποιότητα και περιβάλλον • Οργάνωση και διοίκηση εκμεταλλεύσεων • Εκτίμηση κόστους παραγωγής • Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων • Πιστοποίηση • Κατανόηση μηχανισμών λειτουργίας της αγοράς • Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας • Marketing αγροτικών προϊόντων, υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων  


ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Στο παραπάνω πλαίσιο και έπειτα από ενδελεχή έρευνα στον τομέα των καλλιεργειών από καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, επελέγη η καλλιέργεια μανιταριών στην Αττική με την μέθοδο Franchise Farming, λόγω των πολλαπλών πλεονεκτημάτων που προκύπτουν. Πιο συγκεκριμένα, πιστεύουμε ότι η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα αποτελεί μονόδρομο εγγυημένης οικονομικής ανάπτυξης και κερδοφορίας για την χώρα μας, καθώς πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις επιτυχίας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα μανιτάρια είναι σε έλλειψη αφού το ΄χάσμα΄ μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης αγγίζει τους 8.000 τόνους ετησίως. Η κατανάλωση μανιταριών υπερβαίνει τους 11.000 τόνους ετησίως τη στιγμή που η εγχώρια παραγωγή δεν ξεπερνά τους 3.000 τόνους. Η παραγωγή των ελληνικών μονάδων δεν επαρκεί για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση με συνέπεια την εισαγωγή 7.000 – 9.000 τόνων μανιταριών σε διάφορους τύπους επεξεργασίας και συσκευασίας. Συνεπώς, με την παραγωγή να αδυνατεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, είναι δεδομένη η ανάγκη νέων μονάδων με εξασφαλισμένη προοπτική οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.




Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
H αρχή για την πρώτη πρότυπη παραγωγική μονάδα του ομίλου βρίσκεται σε εξέλιξη στον Μαραθώνα σε εκτάση εικοσιπέντε (25) στρεμμάτων. Όπως γνωρίζουμε όλοι πρόκειται για έναν από τους πιο ιστορικούς δήμους όχι μόνον της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως. Παρά την γρήγορη αλλαγή των χαρακτηριστικών των όμορων δήμων, ο Μαραθώνας διατηρεί ακόμα σε μεγάλο βαθμό την αρχική του μορφή, με δεδομένο οτι λίγο πιο έξω από την πόλη εκτείνονται απέραντες αγροτικές εκτάσεις, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν μέσω των καλλιεργειών μανιταριών και να αποτελέσουν το σημαντικότερο ελληνικό εξαγωγικό προϊόν. Να τονίσουμε ότι ο Μαραθώνας είναι από τις σημαντικότερες περιοχές παραγωγής αγροτικών προϊόντων στην Αττική.  

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
• Η πρότυπη παραγωγική μονάδα του ομίλου βρίσκεται σε εξέλιξη στον Μαραθώνα Αττικής. Κατασκευάζεται με την καινοτόμο μέθοδο Franchise Farming, με την εφαρμογή υπερσύγχρονης τεχνολογίας και είναι επιχορηγούμενη από τον Αναπτυξιακό Νόμο 4146/2013 με υψηλές επιδοτήσεις. • Ο όμιλος φροντίζει να πραγματοποιηθεί η καλλιέργεια τηρώντας όλες τις προδιαγραφές, ώστε το τελικό προϊόν να ανταποκρίνεται στις ποιοτικές ανάγκες του καταναλωτή.
FRANCHISE FARMING HELLAS ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Πλεονεκτήματα – Σκοπιμότητα Πρόγραμμα επένδυσης συμμετοχής και απασχόλησης με υψηλές επιδοτήσεις στον πρωτογενή τομέα. Το πρωτοπόρο πρόγραμμα franchise farming μανιταριών έχει αναπτυχθεί από επιστημονική ομάδα του ομίλου έπειτα από μακρoχρόνιες έρευνες και μελέτες ούτως ώστε να αποδίδει 60 τόνους προϊόντος σε μόλις ένα στρέμμα γης με απόδοση καθαρών εσόδων που ανέρχονται στα 40.000€ ανά έτος. Η απόδοση αυτή είναι μοναδική για τα ελληνικά καλλιεργητικά δεδομένα.

  Γρήγορη καλλιέργεια με εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας σε ελεγχόμενο περιβάλλον και συγκομιδή κάθε 20 μέρες. Η φράση «φυτρώνουν σαν μανιτάρια» δεν είναι τυχαία. Τα μανιτάρια έχουν την ιδιότητα να αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς και έχουμε συγκομιδή κάθε 20 μέρες. Για την παραγωγή τους δεν απαιτούνται πολύπλοκες διαδικασίες, λιπάσματα, φάρμακα κτλ, αφού παράγονται από την φύση με νερό, φως και αέρα. 

  Έντονη ζήτηση με εγγυημένη και εξασφαλισμένη διάθεση της παραγωγής. Η ζήτηση των μανιταριών σημειώνει συνεχώς ραγδαία άνοδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου η διάθεσή τους είναι εξασφαλισμένη.

  Ανάπτυξη-Καινοτομία-Εξωστρέφεια με τεχνογνωσία από την Ελλάδα. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από γειτονικές χώρες να αναπτυχθεί και εκεί το καινοτόμο franchise farming μανιταριών. Μια τέτοιου είδους εξωστρέφεια με την τεχνολογία και τεχνογνωσία να προέρχεται από την Ελλάδα μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην πατρίδα.  
KAINOTOMIA EΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ PROJECT MPIMPAS FRANCHISE FARMING
Αξιολογώντας τα παραπάνω δεδομένα, η επιστημονική ομάδα του Ομίλου έχει κατορθώσει έπειτα από μακροχρόνια μελέτη, μόλις σε ένα στρέμμα γης, να παράγονται 60 τόνοι προϊόντος με εγγυημένη απόδοση 40.000 ευρώ κατ’ έτος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εξασφαλίζουμε στους επενδυτές, τόσο την απορρόφηση του παραγόμενου προϊόντος όσο και την κάλυψη του χρηματοδοτικού σχήματος της επένδυσης, κάνοντας χρήση όλων των ευεργετημάτων που παρέχονται για την υλοποίηση των έργων. Πρόκειται για μια μακροχρόνια επένδυση, η οποία έχει εικοσαετή διάρκεια με εξασφαλισμένα έσοδα. Πρέπει να επισημανθεί, ότι το παρόν project στον πρωτογενή τομέα, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην χώρα μας από τον όμιλο μας και έχουμε βάλει τις βάσεις έτσι ώστε να εφαρμοστεί διεθνώς, με δεδομένη την έντονη ζήτηση που παρατηρείται παγκοσμίως. Καθίσταται αδήριτη ανάγκη να το αναπτύξουμε σε μέγιστο βαθμό στην Ελλάδα αλλά και να ‘εξάγουμε’ την καινοτομία αυτή.  
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟN ΜΑΡΑΘΩΝΑ
• Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας • Ανάδειξη της περιοχής ως σημαντικό κέντρο πρωτογενούς τομέα

• Σημαντικά έσοδα για το κράτος και την τοπική κοινωνία • Επιτυχημένο εξαγώγιμο προϊόν

 • Ανάδειξη της Ελλάδας ως εξαγωγική χώρα 

• Τουριστικός πόλος έλξης για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς • Αύξηση της εξωστρέφειας • Ανάπτυξη παραγωγικής βάσης.    


ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ MPIMPAS GROUP INVESTING
Εμπνευστής των παραπάνω καινοτόμων έργων είναι ο Οικονομολόγος - Επιχειρηματίας - Ερευνητής κος Γεώργιος Μπίμπας. Έλκει την καταγωγή του από την Άνδρο και έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Άνδρο και οικονομικές σπουδές στην Αμερική. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά περισσότερο από 50 χρόνια και σήμερα είναι καταξιωμένος Πρόεδρος του Ομίλου MPIMPAS GROUP INVESTING, κορυφαίου επενδυτικού – Συμμετοχικού Ομίλου της Ελλάδας. Ο κος Μπίμπας αναπτύσσει δυναμικά Νέα Επιχειρηματικά Μοντέλα τόσο στην Ελληνική όσο και Διεθνή αγορά. Καινοτομεί, εισάγοντας Νέa Μοντέλa Συμμετοχής – Συμπαραγωγής – Συνεκμετάλλευσης τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες τόσο της χώρας μας, όσο και της παγκόσμιας αγοράς. Είναι ένθερμος υποστηρικτής της « Συμμετοχής» και motto του αποτελεί η φράση ‘ο,τι δεν μπορεί να κάνει ένας μόνος του μπορούν πολλοί μαζί.  


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
O Όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ GROUP INVESTING, θα συνεχίσει να επενδύει στην πράσινη επιχειρηματικότητα, στα νέα επενδυτικά συμμετοχικά μοντέλα πρωτογενούς παραγωγής και στη μεταλλευτική ανάπτυξη, κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας, αλλά και δίνοντας έμπρακτα την απόδειξη για την υλοποίηση του οράματος της ανάπτυξης μέσω ισχυρών επενδύσεων. Μέσω της υλοποίησης συμμετοχικών έργων, ο όμιλος επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μεγάλων επενδυτών τόσο στο θεσμό των Στρατηγικών Επενδύσεων όσο και στη χώρα μας συνολικά. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους για το επενδυτικό και αναπτυξιακό μέλλον της Ελλάδας.