1.10.12

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ανήγγειλε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τη πρώτη Οκτωβρίου ! Σε περίπτωση που η κυβέρνηση περάσει τα μέτρα



<<Σκληρές>> κινητοποιήσεις έχει αναγγείλει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Το θέμα είναι να μην την πληρώσουν με την ζωή τους, ασθενείς που τους είναι απολύτως απαραίτητο το ρεύμα για την θεραπεία τους. 

Όπως διαβητικοί, νεφροπαθείς και όσοι έχουν πνευμονικά προβλήματα.

Από το βράδυ της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος. Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έλαβε την απόφαση ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση περάσει τα μέτρα την ερχόμενη Δευτέρα, τότε θα ξεκινήσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το βράδυ της Δευτέρας, 1ης Οκτωβρίου. Η ΓΕΝΟΠ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συντονισμό των συνδικάτων και απευθύνει τελεσίγραφο προς τη ΓΣΕΕ να αναλάβει δράση.


Εάν η ψήφιση των μέτρων αναβληθεί για αργότερα και η ΓΣΕΕ δεν καλέσει σε συνεδρίαση τα συνδικάτα μέχρι την Τρίτη, τότε η ΓΕΝΟΠ θα καλέσει εκείνη στα γραφεία της τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και θα πειθαρχήσει, όπως αναφέρει, σε όποια απόφαση ληφθεί εκεί, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι Ομοσπονδίες θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΓΕΝΟΠ.

Αν οι Ομοσπονδίες δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ ώστε να υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός, τότε εκείνη θα προχωρήσει μόνη της σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος έχει εκφραστεί εδώ και μέρες, υπέρ των μαχητικών κινητοποιήσεων, με απεργίες και καταλήψεις. Η απόφαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, ελήφθη κατά πλειοψηφία με 21- 6 ψήφους, ενώ ομόφωνα το συνδικάτο των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του δημόσιου χρέους.
http://www.aegeantimes.gr