27.9.12

Μυστήριο με τις δονήσεις στα Χανιά – O ρόλος του πλοίου «Maersk Peary»


Μυστήριο με τις δονήσεις στα Χανιά – O ρόλος του πλοίου «Maersk Peary»

Στο ρόλο του πλοίου «Maersk Peary» στρέφονται ολοένα και περισσότερο οι υποψίες για την πηγή των μυστηριωδών «δονήσεων» οι οποίες αναστάτωσαν το τελευταίο 24ωρο χιλιάδες πολίτες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Flashnews, οι συγκεκριμένες «δονήσεις» ή εάν θέλετε το φαινόμενο των ηχητικών ωστικών κυμάτων, είναι πολύ πιθανόν να προέρχεται από μια ειδική συσκευή η οποία ονομάζεται AIR GUN και χρησιμοποιείται για υποθαλάσσιες έρευνες, τόσο για στρατιωτική όσο και για γεωλογική έρευνα.
Συγκεκριμένα, το AIR GUN, είναι μια συσκευή με συμπιεσμένο αέρα η οποία προκαλεί μια υποθαλάσσια έκρηξη με σκοπό την έρευνα στον βυθό.
Η συγκεκριμένη συσκευή χρησιμοποιείται για γεωλογικές - σεισμικές έρευνες αλλά και για στρατιωτικούς σκοπούς που σχετίζονται με την κίνηση των υποβρυχίων.
Με δεδομένο το ότι τα πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων βρίσκονται νότια και όχι βόρεια της Κρήτης και πως το συγκεκριμένο πλοίο έχει ενταχθεί στο Αμερικανικό ναυτικό, μάλλον πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο των σεισμικών ερευνών.
Να σημειωθεί πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flashnews.gr, η χρήση της συγκεκριμένης συσκευής για υποθαλάσσιες έρευνες και για οιονδήποτε λόγο, από ένα σκάφος που δεν φέρει την σημαία κράτους - μέλους της Ε.Ε. προϋποθέτει την ειδική άδεια από το υπουργείο Εξωτερικών.
newsbomb