1.9.11

Παραιτήθηκε η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού

Η παραιτηθείσα συντονίστρια του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλα Μπαλφούσια
ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Την παραίτησή της υπέβαλε η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλα Μπαλφούσια, μετά το σάλο που ξέσπασε λόγω της έκθεσης περί ανεξέλεγκτης δυναμικής του χρέους.

Η παραιτηθείσα συντονίστρια του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλα Μπαλφούσια
Η κα Μπαλφούσια είχε πολύωρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής και σύμφωνα με πληροφορίες επέμεινε στην απόφαση της να παραιτηθεί, προφανώς ενοχλημένη από την αποδοκιμασία της έκθεσης της Επιτροπής Προϋπολογισμού από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών.

Η έκθεση του νεοσύστατου γραφείου αμφισβητήθηκε ως προς την εγκυρότητά της από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σημείωσε μάλιστα ότι το γραφείο "δεν διαθέτει την γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα" των άλλων διεθνών οργανισμών και των ανεξάρτητων αρχών.
Με αφορμή την έκθεση αυτή, σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν πυρά κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ζητώντας τη ριζική αλλαγή της.
Με επιφυλακτικότητα αντέδρασε η Κομισιόν, με τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Ολι Ρεν να δηλώνει ότι η δημοσιοποίηση της έκθεσης συνέπεσε με τον έλεγχο της τρόικας στην Αθήνα, ενώ επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, η Κομισιόν αναμένει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της οικονομίας από το κλιμάκιο των ελεγκτών.
Βολές από τη ΝΔ
"Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να υποχρεώνει σε παραίτηση ακόμα και αυτούς που η ίδια έχει επιλέξει. Ακόμα και εκείνοι "ξεμπροστιάζουν" την αδιέξοδη πολιτική τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης και εξέφρασε την απορία γιατί η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα είχε αποδεχτεί από την ίδια επιτροπή αντίστοιχα συμπεράσματα και εκτιμήσεις για την οικονομία.
"Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι η πολιτική της στην οικονομία είναι λανθασμένη; Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα και να αλλάξει δραστικά", κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης.
ΕΘΝΟΣ
______________________________________________________________________
Τελικά αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρέσκεται να χρησιμοποιεί γυναίκες σε θέσεις κλειδιά και σε υπουργεία, οι οποίες τελικά αποτυγχάνουν παταγωδώς.Τουλάχιστον ας διαλέγουν σχετικές και όχι άσχετες...
EFENPRESS