1.9.11

«Παράθυρο» για απολύσεις στο Δημόσιο


ΔΗΛΩΣΗ ΡΕΠΠΑ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών, αφήνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος μίλησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι δεν έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
«Παράθυρο» για απολύσεις στο Δημόσιο
Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ρέππας, στις δηλώσεις του στο Κανάλι 9 είπε ότι οι στόχοι απέχουν στο σύνολό του και ειδικά στον τομέα των εσόδων, ενώ σημείωσε ότι η τρόικα δεν έχει θέσει ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο.
"Θέτουν θέμα γραφειοκρατίας. Η Τρόικα δεν λέει να απολύσουμε. Η Τρόικα λέει να μειώσουμε το μισθολογικό κόστος και βεβαίως να μειώσουμε το κράτος, με την έννοια να μην έχουμε υπηρεσίες που κάνουν το ίδιο έργο και την ίδια σπατάλη", είπε ο κ.Ρέππας.

Ωστόσο, σημείωσε ότι πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από τις συγχωνεύσεις, αν δεν μπορεί να απορροφηθεί "δεν μπορεί να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να είναι χρήσιμο για κάποιο έργο, που αφορά το κοινωνικό σύνολο. Η υπηρεσία δεν υπάρχει για το εαυτό της".
Σε ό, τι αφορά το θέμα των ταξί και τις διαφωνίες με τον Γιάννη Ραγκούση απάντησε λέγοντας ότι ο ίδιος συμπαρατάσσεται στην πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργείου και τους χειρισμούς του, αλλά πρόσθεσε πως "σε μια συζήτηση πολιτικών αποφάσεων, θα πρέπει να είμαι παρών στα θέματα που με αφορούν προσωπικά, για να υπερασπιστώ δικές μου απόψεις και επιλογές".
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρόσθεσε, αναφέρει ότι ο νόμος μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς για λόγους δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος και όχι για το ατομικό οικονομικό συμφέρον κάποιου.
Τέλος, έκανε την εκτίμηση ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής που εκτίμησε ότι η δυναμική του χρέους είναι εκτός ελέγχου, δεν έχει λάβει υπόψη του τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για την ανταλλαγή ομολόγων και τη μείωση του χρέους.
ΕΘΝΟΣ