17.2.10

Συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης του Α.Τ Θήβας



Ο ένας από τους δύο Αλβανούς που συνέλαβε η αστυνομία μετά το περιστατικό στο Βύρωνα είχε παραβιάσει άδεια από τις φυλακές Λάρισας, ενώ ο άλλος είναι ο άνθρωπος που είχε αποδράσει από το ΑΤ Θήβας μπαίνοντας στην τουαλέτα και βγαίνοντας με ένα ψεύτικο πιστόλι.
Οι ίδιοι δράστες είχαν ληστέψει το εργοστάσιο στο Ναύπλιο που είχαν πυροβολήσει τους υπαλλήλους, ενώ είχαν κάνει πολλές ληστείες με τράπεζες όπου έσπαζαν τις τζαμαρίες με βαριοπούλες.
Να θυμίσουμε ότι ο 32χρονος Αλβανικής καταγωγής κακοποιός είχε αποδράσει με την απειλή όπλου από το Α.Τ Θήβας στις 23 Νοεμβρίου 2009.
Σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί τότε, ο δράστης ήταν φυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών κατηγορούμενος για κλοπές και είχε μεταχθεί στη Θήβα προκειμένου να πραγματοποιήσει συμπληρωματική απολογία. Λίγο πριν τη μεταφορά του και πάλι στις φυλακές, ζήτησε να πάει στην τουαλέτα του αστυνομικού τμήματος. Όταν βγήκε στα χέρια του κρατούσε ένα πιστόλι (!) το οποίο άγνωστο με ποιόν τρόπο είχε βρεθεί στα χέρια του. Εικάζεται ότι κάποιος συνεργός του το έκρυψε στο χώρο της τουαλέτας, ώστε να το βρει ο 32χρονος και να το χρησιμοποιήσει για την απόδρασή του.
Ο δράστης ακινητοποίησε τους αστυνομικούς με την απειλή του όπλου και κατάφερε να διαφύγει.

Thivapress/EFENPRESS