25.11.09

Διακλαδικό όργανο κατά της λαθρομετανάστευσης



Η δημιουργία διακλαδικού οργάνου κατά της λαθρομετανάστευσης με τη συμμετοχών των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος των Γ.Γ Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, των διοικητών της ΕΥΠ και του ειδικού συμβούλου Φώτη Νασιάκου αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν η διακλαδική συνεργασία Αστυνομίας, Λιμενικού και ΕΥΠ για τη θωράκιση των συνόρων της χώρας, ειδικά από τα κυκλώματα προώθησης μεταναστών, που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε “τραγική” την κατάσταση που επικρατεί, τόσο στα πλωτά, όσο και στα εναέρια μέσα του Λιμενικού, ενώ δήλωσε προβληματισμένος για την καθημερινή “απόβαση” μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. Ύστερα από την ευρεία σύσκεψη , αποφασίστηκε η ενίσχυση των Λιμεναρχείων Λέσβου, Σάμου, Λέρου και Πάτμου. Το προσωπικό με το οποίο θα ενισχυθούν τα τέσσερα νησιά θα προέλθει από τα λιμεναρχεία Βόλου, Φθιώτιδας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον κ.Χρυσοχοΐδη, στρατηγικός στόχος είναι να δημιουργηθούν συνθήκες αποτροπής, ώστε να μην χρησιμοποιείται η χώρα, ως διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών από την Ανατολή και την Β. Αμερική προς την Κεντρική, Δυτική και Β. Ευρώπη.

Στην πολύωρη σύσκεψη κατέθεσαν τις απόψεις τους λιμενάρχες βασικών λιμανιών της χώρας, αστυνομικοί διευθυντές των αντίστοιχων περιοχών, ενώ παρών ήταν και ο Ιταλός αστυνομικός - συνάδελφος της Ιντερπόλ.

www.naftemporiki/en kripto/EFENPRESS