2.5.24

Η στυγνή μνημονιακή προπαγάνδα (της κυβέρνησης)


Με βάση τις προβλέψεις του προγράμματος σταθερότητας, το ΑΕΠ μας θα φτάσει το 2025 στα 240 δις € σε ονομαστικούς όρους - όσο ήταν δηλαδή πριν τα μνημόνια.
Μάλιστα! Θριαμβολογεί λοιπόν ο ανεπάγγελτος νομικός και υπουργός οικονομικών μας - χωρίς να λέει βέβαια πως ο πληθωρισμός έκτοτε ανήλθε σωρευτικά στο 21%, οπότε στην ουσία θα πρέπει να αφαιρέσει κανείς περίπου 50 δις €, για να έχει μια σωστή συγκριτική εικόνα.

Εκτός αυτού, θα πρέπει να υπολογίσει την πραγματική ανάπτυξη έκτοτε των άλλων χωρών της ΕΕ -όταν η Ελλάδα βυθιζόταν στην ύφεση.

Μόνο έτσι θα καταλάβει πως οι θριαμβολογίες αποτελούν στυγνή μνημονιακή προπαγάνδα - επίσης γιατί καταντήσαμε προτελευταίοι στο κατά κεφαλήν εισόδημα στην ΕΕ, παρά τη μείωση του πληθυσμού, περνώντας μόνο τη Βουλγαρία που σύντομα θα μας ξεπεράσει.

Γιατί; Επειδή η Βουλγαρία πρόσθεσε από το 2018 περί τις 13 μονάδες στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της, ενώ εμείς μόλις 1 - σημειώνοντας πως η Βουλγαρία είναι μια πάμπτωχη χώρα σε φυσικό, πολιτιστικό και υπόγειο πλούτο, ενώ η Ελλάδα πάμπλουτη.

Ποια είναι η διαφορά μας; Γιατί συγκλίναμε τελικά με τη Βουλγαρία προς τα κάτω, αντί με την ΕΕ προς τα επάνω;

Οι ανίκανες κυβερνήσεις μας και τα μνημόνια, στα οποία μας καταδίκασαν χωρίς λόγο - χωρίς ντροπή και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.

Τέλος, 20% δημόσιο χρέος/ΑΕΠ η Βουλγαρία, 160% εμείς του success story - συν ένα τεράστιο κρυφό χρέος.

Ας συνεχίσουν λοιπόν οι Έλληνες να ψηφίζουν τους ίδιους - περιμένοντας ανόητα πως το ίδιο πείραμα, με τα ίδια σάπια υλικά, θα έχει άλλο αποτέλεσμα.




Πηγή: https://cosmostatus.blogspot.com/2024/05/blog-post_1.html

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com