27.11.22

ΜΙΑ «ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ» ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΝΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Τ/κ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ Κ.Δ.


ΙΔΟΥ! «Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά. Όποιος ξεχνά τα δικά του σφάλματα, αποθρασύνεται». Αλωνίζουν οι Τ/Κ, μέσα στο σπίτι μας, μας συκοφαντούν και εμείς τους ανεχόμαστε...

 

Σε απλή γλώσσα θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε συμπυκνωμένα και αντικειμενικά, τα πιο κάτω για να είναι κατανοητά και στους ΤΚ, που αρκετοί γνωρίζουν και Ελληνικά. 

 

Επιμέλεια από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα κ. Α. Αντωνά.

 

ΜΙΑ «ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ» ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΝΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Τ/κ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ Κ.Δ.  

 

Αυτονόητο είναι ότι στη φώτο, οι εικονιζόμενοι «συνοδοί» των γυναικών ΤΚ, είναι είτε παράνομοι έποικοι εκ Τουρκίας, είτε πρώην και νυν στρατιώτες εισβολής, που παντρεύτηκαν τουρκοκύπριες. Αυτούς και τα παιδιά τους θέλουν να νομιμοποιήσουμε οι διαμαρτυρόμενες/νοι. 

 

Προ ολίγων ημερών έγινε μια διαδήλωση – διαμαρτυρία στα Ελεύθερα εδάφη της Ελληνική Κύπρου, όχι από Ελληνοκυπρίους, αλλά από Τουρκοκύπριες/ους μετά *συζύγων. Ελεύθερα και ανεξέλεγκτα πέρασαν τα οδοφράγματα και μας κατέβηκαν «διαμαρτυρόμενες/νοι» στους δρόμους της ελεύθερης Λευκωσίας. 

 

Το θράσος είναι χρήσιμο σ’ αυτούς, που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες. 

 

Σημειώνουμε ότι όταν πολλές φορές διαμαρτυρόμενες Ελληνοκύπριες εκτοπισμένες, εισήλθαν ειρηνικά κατευθυνόμενες, προς τα κατεχόμενα πατρογονικά τους εδάφη, τις σάπισε στο ξύλο η παράνομη Τ/Κ αστυνομία….. 

Η συνέχεια πιο κάτω…. 

 

Στο δια ταύτα, πιο κάτω η είδηση για την εισβολή των «διαμαρτυρομένων» Τ/Κ με τους αστερίσκους και οι επαίσχυντες ενέργειες τους, κατασυκοφάντησης της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας. 

 

Επιδόθηκε λοιπόν και επιστολή διαμαρτυρίας από τις Τουρκοκύπριες μετά παράνομων και παράτυπων συζύγων και στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης στην (ελεύθερη) Λευκωσία … χωρίς να αναφέρουν ότι οι σύζυγοι τους παράνομα εισήλθαν στα κατεχόμενα εδάφη, που ανήκουν στη Κ/Δ! 

 

Αναλυτικά πιο κάτω… 

 

1*. Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την μη χορήγηση υπηκοότητας από τη Κ/Δ (Που καλώς πράττει) των παιδιών μικτών γάμων Τ/κ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο πλαίσιο της οποίας έγινε πορεία από το Λήδρα Πάλας στο Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιδόθηκαν επιστολές διαμαρτυρίας …  

Σε δήλωση στο χώρο της διαδήλωσης στα ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά οι διαμαρτυρόμενοι/νες αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι ως Τουρκοκύπριοι που έχουν το 

 

2*. δικαίωμα στην ιθαγένεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν μπορούν να την αποκτήσουν τα παιδιά τους και αυτονόητο και οι … «σύζυγοι» τους παράνομοι Τούρκοι εκ Τουρκίας και ότι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους παραβιάζονται. Αναφέρουν ότι είναι «συστηματικά εκτεθειμένοι/νες σε ρατσισμό και διακρίσεις λόγω των λεγόμενων μικτών γάμων, όπου το ένα μέρος είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και το άλλο μέρος είναι πολίτης Τουρκίας ή άλλης χώρας (Το άλλης χώρας=Προπέτασμα καπνού)». 

 

3*. Κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι δεν χορηγεί «αυθαίρετα και παράνομα την ιθαγένεια σε παιδιά, που γεννήθηκαν από μικτούς γάμους». «Ένα «σύγχρονο κράτος» λένε πρέπει να ενεργεί σύμφωνα με την 7*αρχή της ισότητας ενώπιον του νόμου. Αυτή η ανοιχτά ρατσιστική προσέγγιση είναι απαράδεκτη. 

 

4*. Το κράτος δεν μπορεί να επιβάλλει στους πολίτες του ποιόν να ερωτευτούν και ποιόν να παντρευτούν», αναφέρει η δήλωση που ανέγνωσαν. 

 

5*. Ανέφεραν εξάλλου, ότι συνεχίζουν τον αγώνα με νομικά και δικαστικά μέσα μέσω των δικηγόρων τους και ότι θα κάνουν γνωστό το θέμα σε διεθνείς πλατφόρμες και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

 

Εν συντομία, απαντάμε και επεξηγούμε … 

 

1* Τι εννοούν μικτούς γάμου οι «κ.κ.» Τουρκοκύπριες: Μικτούς γάμους εννοούν με Τούρκοεισβολείς και λαθρομετανάστες γιουρούκηδες εκ Τουρκίας, οι οποίοι παράνομα βρίσκονται στην Κύπρο! 

 

2*. Η Κυπριακή Δημοκρατία παρεχώρησε σχεδόν σε όλου τους Τ/Κ Κυπριακά Ευρωπαϊκά διαβατήρια και ταυτότητες και απολαμβάνουν όλοι χωρίς και να φορολογούνται τα ίδια οφέλη με τους Ε/Κ. Συντάξεις, Επιδόματα, Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ΓΕΣΥ κ.ά.π. Δηλαδή οι Ε/Κ πληρώνουν από το υστέρημα τους και τα έξοδα της Κ/Δ, που αφορούν τους Τ/Κ που ζούν και αναγνωρίζουν το παράνομο καθεστώς τους. Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα ξέρετε τι θα τους έλεγαν; Σε μη αναγνωρισμένο καθεστώς ζείτε … απαιτήσεις να έχετε μόνο από αυτό μέχρι να υπάρξει λύση του προβλήματος (Κυπριακού) και τότε τα λέμε … 

 

3* Απαιτούν επιτακτικά και καταγγέλλουν την ΚΔ, ότι δεν χορηγεί διαβατήρια στα γεννηθέντα τουρκομουσουλμανάκια και πατέρες τους. Εδώ υπάρχει μέγα θράσος! Δηλαδή σουλτάνες μου παντρευτήκατε κάποιο παράνομο και η ΚΔ πρέπει να το αναγνωρίσει αυτόν ως νόμιμο και μέσω αυτού να του χορηγήσει και Κυπριακή υπηκοότητα, όχι μόνο αυτού, αλλά και των παιδιών του. Ξέρετε μας θυμίζετε; Κάποιες Αγγλίδες κ.ά., που παντρεύτηκαν τρομοκράτες του ISIS, έκαναν και παιδιά και μετά απαιτούσαν να αναγνωρισθούν από τις κυβερνήσεις τους, τα παιδιά αυτά και αυτονόητο και στους παράνομους άνδρες τους να τους επιτραπεί να ζήσουν στην Αγγλία. Τι έκανε η Αγγλική Κυβέρνηση; Τους αφαίρεσε και την Βρετανική υπηκοότητα και έβγαλε και ένταλμα σύλληψης τους. 

 

4* Τώρα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ΚΡΑΤΟΣ. Τα καλά και συμφέροντα σας καλά κρατούν. Μια τούρκικη παροιμία λέει, «Ο κόσμος δεν έχει ντροπή. Έχει συμφέρον». Αφού όμως -και έχετε κάθε δικαίωμα-, ερωτευμένες είστε με την μαμά Τουρκία και τους βαρβάρους εισβολείς και αγροίκους γιουρούκηδες, άντε παντρευτείτε τους και δρόμο προς Τουρκία μεριά. Εκεί ελεύθερα θα χαίρεστε και τους Τούρκους άνδρες σας και τα παιδιά σας, αλλά επιδόματα και διευκολύνσεις, που σας παρέχει η Κ.Δ. γιοκ, δεν θα βρείτε. Πάντως κανένας από τους συμπατριώτες - συμπατριώτισσες σας, που υπό την πίεση του κατοχικού στρατού έφυγαν από τα κατεχόμενα προς ξένες χώρες ούτε ενδιάμεσο σταθμό δεν έκανε στην Τουρκία… 

 

5*. Να κάνετε και νομικά και δικαστικά μέτρα κατά της ΚΔ … Αλλά το ερώτημα είναι; Εσείς οι μουσουλμάνες γυναίκες με Κυπριακές ρίζες κατέχετε ήδη Ευρωπαϊκό Κυπριακό Διαβατήριο και ταυτόχρονα πιστεύω ότι κατέχετε επίσης και άλλη ταυτότητα και Διαβατήριο του παράνομου καθεστώτος σας, αν δε παντρευτήκατε και Τούρκο εκ Τουρκία και αυτός κατέχει Τουρκικό διαβατήριο, οπότε πρέπει να και εσείς να ζητήσετε και από Τουρκία υπηκοόητα … Είναι ανάγκη τόσο μεγάλη ώστε και εσείς και το παιδί σας και ο άνδρας σας να κάνουν συλλογή υπηκοοτήτων …; Ας μείνουν χωρίς την Κυπριακή υπηκόοτητα, ούτως ή άλλως μόνο όταν σας συμφέρει την ανανωρίζετε. Αλλά τι; Σας βολεύει διότι πρώτον επωφελείσθε των ωφεληματων της Κ.Δ., που καθημερινά την βρίζετε και δεν αναγνωρίζετε, αλλά τα δικά σας δικά σας και τα δικά μας πάλι δικά σας. Καλά σας δίδαξε ο ψευδοπρόεδρος σας Τατάρ με τις συμβουλές του νεοσουλτάνου Ερντογάν… Αλλώστε την Κύπρο με όποιο τρόπο, πάρτε υπηκοότητες, στείλετε τους λαθρομετανάστες και σε λίγο καιρό, που περισσότεροι θα είμαστε, Τ/Κ δικό μας θα έχουμε σαν πρόεδρο όλης της Κύπρου … Ξεκινήσατε με τον «αδελφό» σας Τατάρ, που Τούρκος εκ γενετής είναι και όχι γηγενής Τ/Κ και έπεται συνέχεια … Και σημειώστε ότι μέχρι προ τινος καταζητούμενος από Αγγλική Κυβέρνηση για σκάνδαλα εκατομμυρίων λιρών ήταν ο Τατάρ και ταυτόχρονα και αυτός έχει τρία διαβατήρια, (Στον σύντροφο του αρχιμαφιόζο Ναδίρ ευτυχώς η ΚΔ, δεν του παραχώρησε διαβατήριο και παρέμεινε μόνο με δύο) ένα Τουρκικό, ένα της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Β. Κύπρου και ένα Ευρωπαϊκό της … νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας, για να αλωνίζει την Ευρώπη και κατασυκοφαντεί την νόμιμη μας κυβέρνηση. Αυτός βέβαια δεν προκειται να έρθει στις ελεύθερες περιοχές, εσείς όμως ελεύθερα ήρθατε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι να μας συκοφαντήσετε και εξυβρίσετε … Δώσανε θάρρος στον Αλή και έβγαλε ο κ@@ος του μαλλί…. Και πιο λιανά Κυπριακά…Όποιος εν αντρέπεται ο κόσμος ενι δικός του… Ευτυχώς η πλειοψηφία των συμπατριωτών σας Τ/Κ δεν σας ακολουθούν σε αυτές τις προκλητικές εκδηλώσεις σας, διότι αγανακτισμένοι είναι και με εσάς τους ολίγους/ες, αλλά και με τον κατοχικό στρατό που σας ποδηγετεί. 

 

Περί Τούρκου «Κύπριου πολίτη» ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ! 

 

6*. Όσον αφορά εκβιασμούς σας περί δικαστικών μέτρων κατά Κ.Δ. και προσφυγές στο δικαστήριο της Χάγης κλπ, σημειώστε, ότι κανένα κράτος δεν σας αναγνωρίζει πλην Τουρκίας και αυτονόητο είναι ότι, ούτε τις παρανομίες σας θα αναγνωρίσει…. Από την στιγμή, που ζείτε μόνιμα σε παράνομο καθεστώς και το αναγνωρίζετε και παντρεμένες με παράνομους λαθρόβιους είστε…. αυτό και μόνο αρκεί ….(Αν ευρίσκοντο οι σύζυγοι σας παράνομα σε ξένη χώρα, ο νόμος επιβάλλει να απελαθούν, ακόμη και αν έχουν παντρευτεί υπήκοο αυτής της χώρας). Οπότε μια λύση σας απομένει… Πάρτε και τους Τούρκους άνδρες σας κα τα μεμετάκια σας και άντε στην Τουρκία…. που σας *«συμπαραστέκεται» λόγω συμφερόντων και δόλιων αλλότριων σκοπών και αυτή.
 

*Εδώ αστερίσκος επί αστερίσκου…
ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΑΔΕΛΦΙΑ» ΤΟΥΣ ...
 

Στο δια ταύτα. Δεν νομίζετε ότι το θράσος σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής μας; Να απαιτήσετε από τον Τατάρ και Ερντογάν αυτά, που καταχρηστικά ζητάτε από την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτοί είναι οι πάτρωνες και κηδεμόνες σας προς το παρόν. Προς το μέλλον και όταν κατέβει η λογική στο κεφάλι σας ΙΔΩΜΕΝ….. Ξέρετε; Τον Δούρειο Ίππο πρώτοι οι πονηροί αρχαίοι Έλληνες τον ανακάλυψαν. Είναι λοιπόν δύσκολο για τους σημερινούς Έλληνες απογόνους τους, να μην διακρίνουν όποιους Δούρειους ίππους, όπως π.χ. εσείς; ΠΛΑΝΑΣΘΕ! Α! Και μην ξεχνάτε ότι πρό 1974 ήσασταν το 18% (120,000)του Κυπριακού πληθυσμού. Σήμερα είστε το 8% 75,000 περίπου και οι λαθραίοι γιουρούκηδες, που σας (μας) κουβάλησαν στην κατεχομενη Β. Κύπρο υπερβαίνουν τις 120,000. Ξέρετε γιατί; Όλοι οι νούσιμοι (λογικοί) συμπατριώτες σας το έσκασαν σε άλλες χώρες, διότι δεν άντεχαν ούτε το καθεστώς σας, ούτε τον Τουρκικό στρατό κατοχής … Και εσείς υπό κατοχή βρίσκεστε και εξαφανίζεστε. Προσπαθήστε να κάνετε πολλά παιδιά με τους εκ Τουρκίας βαρβάρους και στο τέλος δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα γηγενή Κύπριου Μουσουλμάνου στην Κύπρο. Είστε είδος προς εξαφάνιση…. 

 

Προς πλήρη ενημέρωση καταθέτουμε ένα μικρό αποκαλυπτικό άρθρο, όχι από Ελληνοκύπριο δημοσιογράφο, αλλά από τον διαπρεπή ειρηνόφιλο γηγενή Μουσουλμάνο της Κύπρου, ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, ο οποίος «λεβέντικα» τους τα λέει πάντα, για αυτό υπό διωγμό ευρίσκεται και από το παράνομο καθεστώς, αλλά και από τον νεοσουλτάνο Ερντογάν. Απορούμε πως βρίσκεται ακόμη εν ζωή, διότι πολλοί φίλοι του και συνάδελφοι του ήδη έχουν δολοφονηθεί, από εξτρεμιστές πράκτορες της ΜΙΤ και ΤΜΤ. 

 

Αυτούσιο όπως δημοσιεύθηκε και στον Ε/Κ τύπο και στις Τ/Κ εφημερίδες του Σενέρ Λεβέντ και άλλες συνεργαζόμενες μαζί του. Το παρόν άρθρο θα τους κοινοποιηθεί. 

 

ΤΙΤΛΟΣ: Μήπως μπορούν και οι Ελληνοκύπριοι να έρθουν στον βορρά και να κάνουν διαδήλωση κατά της κατοχής; 

 

Μήπως οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας απαγορεύουν στους Τουρκοκύπριους να κάνουν διαδήλωση στον νότο; Δεν τους απαγορεύουν! Μπορεί να οργανώσει διαδήλωση στον νότο, αν θελήσει, ακόμα και ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος παραπονιέται ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εκτρέφει τρομοκράτες και προκαλεί σχεδόν, λέγοντας στην Τουρκία «έλα βομβάρδισε και αυτούς όπως τη Συρία». Δίδεται και σε αυτόν άδεια, έτσι δεν είναι; Όμως, δεν δίνεται άδεια σε Ελληνοκύπριους να κάνουν διαδήλωση στον βορρά! Αν επιχειρήσουν να διαμαρτυρηθούν για την κατοχή. Αν κάνουν διαδήλωση μπροστά στην πρεσβεία της Τουρκίας, θα συλληφθούν αμέσως! Ήταν μια ειρηνική πορεία εκείνη των Ελληνοκύπριων γυναικών το 1989 στην πεδιάδα της Λουρουτζίνας. Όλες ήταν άμαχες. Δεν είχαν όπλα και βόμβες. Ήρθαν και κάθισαν στον Λόφο του Σταυρού που βρίσκεται στο χωριό. Ήσυχα. Ούτε έριξαν πέτρα σε κάποιον, ούτε έβρισαν. Η διοίκηση Ντενκτάς έστειλε άνδρες με αυτοκίνητα ενάντια σε εκείνες τις γυναίκες. Έδειραν τις γυναίκες. Τις έσπρωξαν, τις κλότσησαν. Ήμουν και εγώ εκεί. Και είδα.  

 

#Δική μας σημείωση: Όλες οι πορείες των Ελληνίδων γυναικών της Κύπρου προς τις κατεχόμενες εστίες τους με βία και τρόμο αντιμετωπίσθηκαν από το κατοχικό καθεστώς. Δεν δίσταζαν οι βάρβαροι να κτυπούν ανυπεράσπιστες γυναίκες, να τις σέρνουν από τα μαλλιά, να τις βρίζουν, να τις συλλαμβάνουν, να αισχρολογούν, να κάνουν άσεμνες χειρονομίες, να τις αγγίζουν σε ευαίσθητα σημεία του σώματος τους, να τις φτύνουν αιμόφυρτες .. Και όμως οι εύτολμες Ελληνίδες δεν λύγισαν, παρέμεινα όρθιες και δυνάμωναν ακόμη περισσότερο και εξευτέλιζαν διεθνώς τους βαρβάρους εισβολείς. Και προσθέτουμε ότι κατά την διάρκεια της εισβολής 800-850 γυναίκες όμηροι κακοποιήθηκαν βάναυσα. Και αυτές οι κακοποιημένες γυναίκες, που τυχαία επέζησαν ήταν αργότερα αρωγοί, πρωτοπόροι μαζί με όλες τις συμπατριώτισσες τους στην πρώτη γραμμή κατά των εισβολέων … Αυτά τουρκάλες, που διαμαρτύρεστε με θρασύτητα στις ελεύθερες Ελληνικές περιοχές τα γνωρίζετε; Αυτή είναι το χάσμα πολιτισμού μεταξύ βαρβάρων και Ελλήνων… Αλλά κατά την δική μας άποψη δεν πρέπει πλέον να σας ανεχόμαστε. Αρκετά! 

 

"Τύμμα τύμματι τίσαι"; Δεν θα ξέρετε τι σημαίνει σίγουρα… Την πληγή με πληγή την ξεπλένεις ή πιο απλά στα Κυπριακά … Κατά που σου κάμνουν, κάμνε τζιαι εσυ …» Μέχρι. (δικό μας)
 

Συνεχίζει ο Σενέρ Λεβέντ .. Ένας Ελληνοκύπριος πρόσφυγας που πεθαίνει στον νότο μπορεί να ταφεί στο κοιμητήριο του χωριού του στον βορρά αν θέλει; Δεν μπορεί. Δεν του δίνεται άδεια! Δεν το επιτρέπει η κατοχική διοίκηση στον βορρά. Είχε προσπαθήσει πολύ γι’ αυτό ο Σπύρος Χατζηγρηγορίου, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Τελευταία επιθυμία του ήταν να ταφεί στον Γερόλακκο. Αφού χτύπησε όλες τις πόρτες, ο τελευταίος στον οποίο πήγε ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί. Μάλιστα, δεν θέλησε να γράψω στην εφημερίδα ότι πήγε στον Ακιντζί, για να μην χαλάσει η δουλειά του. Δεν το έγραψα. Αλλά αποδείχθηκε μάταια και εκείνη η ελπίδα. Η στρατιωτική διοίκηση θεώρησε πολύ ακόμα και ένα μέρος για τάφο σε έναν Ελληνοκύπριο. Θεωρούσε εδαφική υποχώρηση ακόμα και τον χώρο για έναν τάφο. Έτσι, έφυγε από ανάμεσά μας ο Σπύρος Χατζηγρηγορίου, ένας από τους πιο καλόκαρδους, τους πιο ειρηνιστές ανθρώπους αυτής της χώρας. Δεν κατέστη δυνατό να ταφεί στο κοιμητήριο του Γερολάκκου. Αν ένας Τουρκοκύπριος που πεθαίνει στον βορρά θέλει να ταφεί στο νεκροταφείο του χωριού του στον νότο, μπορεί να ταφεί; Δεν θυμάμαι μια τέτοια επιθυμία από οποιονδήποτε Τουρκοκύπριο μέχρι σήμερα. Δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα. Αν υπάρξει, τι θα γίνει; Δεν θα το επιτρέψουν οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας; Γιατί να μην το επιτρέψουν; Βεβαίως θα το επιτρέψουν. 

 

Για εμένα ήταν σημαντική από αυτήν την άποψη η διαδήλωση, που έκαναν στον νότο οι ΤΚ μητέρες και «αλλοδαποί ΤΟΥΡΚΟΙ σύζυγοι τους για τα παιδιά που γεννήθηκαν από μεικτούς γάμους. Αυτή ήταν η πρώτη μαζική διαδήλωση, που έκαναν Τουρκοκύπριοι/ες στον νότο από το 1974, ή ακόμα και από το 1963. Υπήρξαν κάποιοι, που εξεπλάγησαν για το γεγονός ότι πέρασε χωρίς επεισόδια. Τι περίμεναν δηλαδή; Να τους επιτεθούν οι Ελληνοκύπριοι; Να κινητοποιηθεί το ΕΛΑΜ; Ιδού, ακόμα και εκείνοι δεν τους άγγιξαν. Ήταν μια πλήρως δημοκρατική διαδήλωση. Άλλο θέμα αν ήταν δίκαιη ή άδικη. Όμως, στο τέλος ήταν μια *ειρηνική διαδήλωση. Αυτή η διαδήλωση απέδειξε σε όλους ότι οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιες μαζικές διαδηλώσεις στον νότο. Ναι, όπως έγραψα και στο παρελθόν, αυτά τα παιδιά τους είναι θύματα. Όμως, δεν είναι θύματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι θύματα της κατοχής!
 

*Εδώ διαφωνούμε κ. Λεβέντ. Δηλαδή ήρθαν μέσα στο σπίτι μας, να μας συκοφαντήσουν, να μας εκθέσουν, να μας υποσκάψουν, να μας καταγγείλουν και αυτό πρέπει να το θεωρούμε … ειρηνική διαδήλωση; «Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μας το παμπάλαιο χώμα πατώντας. Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους». Είναι του μεγάλου Έλληνα νομπελίστα Ελύτη. 

 

Συνεχίζει, Και οι Ελληνοκύπριοι συμπατριώτες μας στις ελεύθερες περιοχές της μπορεί, όπως εμείς, να μην είναι ικανοποιημένοι από το σύστημα στο οποίο ζουν και από εκείνους που τους διοικούν. Όμως, μην τυχόν και τους συγκρίνουν μαζί μας. Η δική μας πλευρά, άλλωστε, δεν θεωρείται Κύπρος πλέον. Εδώ είναι Τουρκία. Μια κωμόπολη της Τουρκίας. Οι διαμένοντες στον νότο έχουν τουλάχιστον την ευκαιρία να εκλέξουν έναν καλό ηγέτη επικεφαλής τους. Εδώ σε εμάς ούτε αυτό υπάρχει. Δύσκολα εκλέγεται πλέον κάποιος τον οποίον δεν θέλει η Άγκυρα. Έφυγε αυτό το τρένο. Ο Ακιντζί ήταν η τελευταία ευκαιρία. Όμως, όπως ο Ταλάτ, ούτε εκείνος μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτήν και τη σπατάλησε απλόχερα. Πόσο ακόμα θα διαρκέσει το στάτους κβο στην Κύπρο; Κανείς δεν ξέρει. Λένε να τελειώσουν οι εκλογές στον νότο, στην Τουρκία και στην Ελλάδα και βλέπουμε. Πότε θα τελειώσουν αυτές; Τον Ιούνιο. Τέλος πάντως, μην σπάτε το κεφάλι σας τώρα. Κοιτάξτε το ποδόσφαιρο. Που παίζεται με ρουσφέτι στο Κατάρ. Τι είχε κάνει κάποτε ο χρυσός μας έμπορος Σαλίμ όταν του έγραψαν «πούστη» σε ένα τραπέζι; Κάλυψε τα γράμματα αυτά με κυπριακές λίρες. Έτσι έκανε και το Κατάρ! 

 

Και σαν επίλογο προσθέτουμε πιο κάτω μια αυτούσια μαρτυρία από κακοποιημένη Ελληνίδα της Κύπρου, που φανερώνει την βαρβαρότητα των Τούρκων εισβολέων. Εκτός από τις κακοποιήσεις, βασανιστήρια ουκ ολίγες γυναίκες εκτελέσθηκαν εν ψυχρώ μαζί με τα νεογέννητα παιδιά τους, αλλά και τους άνδρες τους, τους οποίους οι εγκληματίες τους ανάγκαζαν να παρακολουθούν τα αίσχη τους. Ναι αυτοί είναι οι απόγονοι – (και ίσως και κάποιοι από αυτούς να συμμετείχαν σε αυτά τα απεχθή εγκλήματα του 1974), αυτοί που επιλέξατε να παντρευτείτε και πρέπει η Κ.Δ. να τους νομιμοποιήσει και αυτούς και τα παιδιά τους. Ντρέπεται και η ντροπή… Παλιές αμαρτίες, καινούργια ντροπή σας και πρόσφατες αμαρτίες γονέων, εκ-παιδεύουσι τέκνα … 

 

Διαβάστε όσοι έχετε γερή κράση και υπομονή. Βέβαιοι είμαστε ότι και θα θυμώσετε και θα συγκινηθείτε σαν ‘Ελληνες αλλά και θα αναθεματίσετε τους εγκληματίες πολέμου … 

 

"Μας βάλανε σε αίθουσα του σχολείου στη Βώνη, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Εκεί έμπαιναν όποτε ήθελαν, διάλεγαν και μας πήγαιναν για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Δεν έβγαινα να πάρω συσσίτιο. Φορούσα συνέχεια τα ρούχα της γιαγιάς για να φαίνομαι γριά αλλά έβλεπαν το πρόσωπο. Έβγαινα έξω μόνο όταν πήγαινα τουαλέτα. Ήμουν συνέχεια τυλιγμένη με ένα πάπλωμα και καθόντουσαν όλα τα πιτσιρίκια από πάνω μου για να μην με τραβάνε συνέχεια και να με βιάζουν οι Τούρκοι. Αυτό κράτησε τρεις μήνες, πριν έρθει ο Ερυθρός Σταυρός". 

 

Πρόκειται για μία από τις λιγοστές μαρτυρίες γυναικών θυμάτων βιασμού κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, που δημοσιεύτηκαν από κυπριακά Μέσα Ενημέρωσης (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, 2016) σπάζοντας τη σιωπή που επικρατούσε για χρόνια γύρω από το θέμα. Το έγκλημα που περιγράφεται συνέβη στο κατεχόμενο χωριό Βώνη στην επαρχία Λευκωσίας, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από τον τουρκικό στρατό ως στρατόπεδο κράτησης γυναικόπαιδων. Τέτοιου τύπου στρατόπεδα είχαν δημιουργηθεί επίσης στα χωριά της επαρχίας Αμμοχώστου Βιτσάδα, Μαραθόβουνο και Γύψου και εκεί, σύμφωνα με μαρτυρίες, διαπράχθηκαν συστηματικοί βιασμοί από τον τουρκικό στρατό. Οι γυναίκες απελευθερώνονταν κατά διαστήματα μετά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός της 16ης Αυγούστου του 1974.Επέστρεψαν όλες ζωντανές νεκρές…αλλά στάθηκαν όρθιες…
 

Ενδεικτικά πιο κάτω λιγκ για ένα σπουδαίο άρθρο της αγαπητής μας κ. Φανούλας Αργυρού, διαπρεπούς δημοσιογράφου ερευνήτριας για το σχετικό θέμα.  

 

Οι βιασμοί Ελληνίδων το 1974 από τους βάρβαρους  

 

31 Ιουλίου 2022 — 31/7/2022. γράφει η Φανούλα Αργυρού*. 

Διάβασα και δάκρυσα την μαρτυρία της «Μ» που δημοσιεύθηκε 21.7.22 στην «Σημερινή» «Μαρτυρία 1974: “Τους βιασμούς μου από Τούρκους στρατιώτες θα τους πάρω στον τάφο μου, μόνη χαρά τα παιδιά και τα εγγόνια μου».

 

 

 

Ανάμεσα στις χαροκαμένες μάνες, αριστερά και η μ. μητέρα του βετεράνου κ. Αντωνά, που εκτός από τον γιο της, θρήνησε και άλλους στενούς συγγενείς, άνδρες και γυναίκες. 

 

ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ. 

 

Επιμέλεια από ομάδα εργασίας και έρευνας του συγγραφέα κ. Αντώνη Αντωνά. Όλοι και όλες από κατεχόμενη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Β. Κύπρο, που θρήνησαν στενούς συγγενείς και φίλους.