19.12.21

Κρίση πειθαρχίας στο Τουρκικό Στράτευμα & στη Λιβύη

56  Τούρκοι Επαγγελματίες Οπλίτες ΕΠΟΠ που είχαν αναπτυχθεί στην Λιβύη αποτάχθηκαν στις 09ΔΕΚ21 από τον Τουρκικό Στρατό και τελούν πλέον υπό δικαστική  έρευνα μετά από ομαδική καταγγελία  που έκαναν για ψυχολογική Βία

Ειδικότερα κατήγγειλαν οτι τους Ασκήθηκε  Σωματική και Ψυχολογική Βία από  Αξιωματικούς της  Μονάδος τους …Του Διοικητή Αντισυνταγματάρχη  αλλά και απο Υπολοχαγό

56 ΕΠΟΠ που τοποθετήθηκαν στη Διοίκηση της Ομάδας Εργασίας της Λιβύης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) υπέβαλαν Ομαδική αναφορά στην Προεδρία Επικοινωνιών (CIMER).

Οι συμβάσεις 56 ειδικών λοχιών που είχαν ανατεθεί στη Διοίκηση της Ομάδας Εργασίας της Λιβύης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) στη Λιβύη λύθηκαν χωρίς αποζημίωση.

Υποστηρίχθηκε ότι οι εμπειρογνώμονες λοχίες που ανέφεραν την κατάσταση στο CIMER, ισχυριζόμενοι ότι υποβλήθηκαν σε παρενόχληση από έναν αντισυνταγματάρχη και έναν υπολοχαγό που ήταν μαζί οι επόπτες τους, διέπραξαν το αδίκημα της «καταγγελίας χρησιμοποιώντας το ίδιο κείμενο συντονισμένα και συνεργατικό τρόπο».

ΟΙ 56 ειδικοί ΕΠΟΠ που τοποθετήθηκαν στη Διοίκηση της Ομάδας Εργασίας της Λιβύης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) υπέβαλαν συλλογική αναφορά στην Προεδρία Επικοινωνιών (CIMER). Οι στρατιώτες, που ισχυρίστηκαν ότι οι διοικητές τους κακοποίησαν ψυχολογικά και σωματικά, είπαν ότι μάζευαν ακόμη και τα σκουπίδια των Λίβυων στρατιωτών.

Στη συνέχεια, οι ΕΠΟΠ, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε πειθαρχική έρευνα, παύθηκαν από τα καθήκοντά τους. Οι στρατιώτες που επέστρεψαν στην Τουρκία εκδιώχθηκαν αργότερα από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επιπλέον, σε βάρος τους ξεκίνησε δικαστική έρευνα.

https://veteranos.gr/