21.11.21

Η οικογένεια Βαλυράκη καταγγέλλει το Λιμενικό για συγκάλυψη

 

«Η εισαγγελέας έδειξε θάρρος και παρέπεμψε την υπόθεση σε ανακριτή αλλά οι επιφυλάξεις μας παραμένουν, διότι η υπόθεση παραμένει στη Χαλκίδα. Πρέπει να φύγει η υπόθεση από τη Χαλκίδα, όπου όλοι είναι γνωστοί, καλύπτονται μεταξύ τους και φυσικά δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη» τονίζει ο αδερφός της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη


Τις Λιμενικές αρχές κατηγορεί η οικογένεια Βαλυράκη για συγκάλυψη της υπόθεσης της θανάτου του Σήφη Βαλυράκη και ζητώντας αφενός μεν την προφυλάκιση των υπόπτων αφετέρου η αρμοδιότητα των ερευνών να φύγει από τη Χαλκίδα

«Η υπόθεση της δολοφονίας δεν αρχειοθετείται»

Η σύζυγός του πρώην υπουργού, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», ανέφερε πως, «η υπόθεση της δολοφονίας του αγωνιστή της δημοκρατίας, Σήφη Βαλυράκη, δεν αρχειοθετείται. Όσο αφάνταστα το παρακράτος και το παραδικαστικό κύκλωμα προσπάθησαν να τη συγκαλύψουν, η δυναμική και μόνο της οντότητας του Σήφη Βαλυράκη ήρθε κόντρα με αυτές τις έννοιες και τις πολέμησε, όπως έκανε πάντα όσο ζούσε. Θα συνεχίζει να ζει μέσα από την ακέραιη πολιτική του πορεία».

«Να φύγει η  υπόθεση από τη Χαλκίδα όπου όλοι είναι γνωστοί και καλύπτονται μεταξύ τους»

Στην «Real News» μίλησε και ο αδελφός της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου, λέγοντας πως, «είναι μια πρώτη δικαίωση. Βρεθήκαμε απέναντι σε ένα παρακράτος και σε ένα σύστημα που κάλυπτε τη δολοφονία του Σήφη. Τώρα έγινε το πρώτο βήμα. Τόσους μήνες επιμέναμε ότι τα στοιχεία που υπήρχαν -και τα οποία αγνόησε ο εισαγγελέας- έδειχναν δολοφονία και όχι ατύχημα. Η εισαγγελέας έδειξε θάρρος και παρέπεμψε την υπόθεση σε ανακριτή αλλά οι επιφυλάξεις μας παραμένουν, διότι η υπόθεση παραμένει στη Χαλκίδα. Πρέπει να φύγει η υπόθεση από τη Χαλκίδα, όπου όλοι είναι γνωστοί, καλύπτονται μεταξύ τους και φυσικά δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη».

«Τώρα πρέπει να υπάρξει προφυλάκιση των υπόπτων», τονίζει και προσθέτει ότι «χρησιμοποίησαν ψευδομάρτυρες για να τους δώσουν άλλοθι. Υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία. Οι λιμενικές αρχές προσπάθησαν να καλύψουν το έγκλημα. Πρέπει και αυτό να διερευνηθεί».

Σοβαρές ενδείξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη στις 16 Νοεμβρίου οι συνήγοροι παράστασης υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης και Κώστας Παπαδάκης, εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνουν πως η προσφυγή που είχαν ασκήσει στην απόφαση της Δικαιοσύνης να μπει η υπόθεση στο αρχείο ως «ατύχημα» έγινε δεκτή καθώς υπάρχει «σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του δεν οφείλεται σε ατύχημα, αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Αναφέρουν επίσης πως η Εισαγγελέας Εφετών Ευβοίας Βασιλική Δεληστάθη «δέχθηκε τυπικά και ουσιαστικά την προσφυγή μας και παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος των προσώπων που βαρύνουν οι σχετικές ενδείξεις και ήδη η δικογραφία διαβιβάστηκε ξανά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία και την παρέπεμψε στον τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας παραγγέλλοντας τη διενέργεια τακτικής ανάκρισης».

https://www.tanea.gr/